Špatná kvalita vajíček?

Anonymní
3.7.13 19:14

Špatná kvalita vajíček?

Ahoj, mám dotaz. První dítě bylo z IVF. Odsáli mi 9 vajíček, z toho se oplodnilo 7 a do transferu se vyvíjelo dobře pouze jedno. Čím to? Když bylo ICSI, tak vybrali asi „dobré“ spermie, čili je to špatnou kvalitou vajíček? Zdá se mi to málo, aby ze sedmi přežilo pouze jedno. Podruhé bych chtěla otěhotnět přirozeně, ale mám strach, že se špatnými vajíčky bych mohla čekat roky, proto už uvažuji o IVF i když se nesnažíme dlouho. Po vysazení anti jsem otěhotněla přirozeně hned napoprvé (asi zblázněný hormony), ale skončilo to potratem. Mám čekat ještě na přirozené otěhotnění nebo IVF? Poraďte, kdo máte zkušenosti s umělým a prošli jste si tím. Moc díky G.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69030
3.7.13 19:26

Ono čistě statisticky prý vychází tak jedno těhotenství na deset odebraných vajíček.
Navíc z jednoho pokusu se fakt nedá nic soudit, navíc když jsi z něj otěhotněla, tak byl velice úspěšný ;) Já nakonec otěhotněla z jednoho, kdy se mi ze šesti vajíček oplodnilo přes ICSI jedno jediné a to mi pro jistotu zavedli hned po dvou dnech.
O tom, zda jít na další IVF hned, bych se rozhodovala na základě toho, jak dlouho jste se snažili neúspěšně před tím prvním a hlavně, jaký je tvůj věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.13 19:31

Děkuji za odpověď. Snažili jsme se 14 měsíců a bude mi 26. Vím, že mám čas, jen je to opět silnější než já, touha mít zas dítě. A to jsem si říkala, že podruhé to nebudu řešit haha :D

• Citovat
  • Upravit
69030
3.7.13 19:47

Tak to bych tomu ještě nějaký čas dala ;) 14 měsíců není nijak strašlivá doba a 26 let nijak strašlivý věk, abysis nemohla dovolit rok-dva „promarnit“ :)
Mně je 33, snažili jsme se 6 let a stejně v ten přirozený zázrak tajně doufám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
3.7.13 20:15

@ugluk ahoj :-)

Zakladatelko, docela se divím, že jsi v tomhle věku a při tak krátké době snažení tak tlačila na pilu už poprvé… máte vlastně nějaký zjištěný důvod neplodnosti?

Počkala bych, už to první otěhotnění svědčí pro to, že to tělo umí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69030
3.7.13 20:17

@fialína ahoooj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
9.3.14 13:01

Ahoj všem :) chtěla bych obnovit diskuzi..
Včera jsem byla na Opu, odsáli mi 6 folikul, byly pouze 4 vajíčka. Dnes jsem si ráno volala, jak to vypadá..samozřejmě jsme zvolili metodu ICSI. Embryoložka mi ráno řekla, že z těch 4 byly zralé pouze 2 a 1 bylo hoooodně špatné kvality, takže zbylo pouze jedno jediné a to se oplodnit povedlo. Mám si volat zase zítra, ale říkala, že vypadá dobře. Modlím se, aby se udrželo..Pro upřesnění, je to moje 1IVF. Stimulovala jsem 13dnů a měla jsem dost vysoké dávky puregonu. Embryoložka říkala, že to taky mohlo být tou stimulací, ale můžu mít „problém“ - to víc nerozváděla :( ale prý by to při dálším pokusu mohlo být lepší :( jenže já už bych bez genetiky a imunologie do dalšího pokusu nešla..doufám, že to prďolka zvládne :( o miminko se snažíme 2,5 roku, přirozeně se nám otěhotět povedlo, ale v 7tt jsem potratila a od té doby nic.. nevzdávám se, věřím, že to zvládne, ale strach mám..
Chtěla bych vědět Vaše zkušenosti..předem děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
9.3.14 13:14

Tak to bude určitě jedno…nejsilnější:-) Mě osobně se to netýká, ale kamarádka to měla taky tak, že bylo jen jedno jediné a chytlo se. Já jich mela při 1.IVF 10 a chytlo se až to desáté…(z KET)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
9.3.14 13:16

@ivodička tak doufám, že máš pravdu :) jsem z toho trošku nervní a smutná..přece jen člověk čeká lepší výsledky a fakt mám strach, že se neudrží :( ale věřit mu musím :) doufám, že zítra uslyším pozitivní zprávy :) ale když si to tak čtu, tak je to fakt hrozný, spousta žen s tím má problém :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
9.3.14 13:31

@jalisca při 2 IVF mi punktovali asi 12 folykulu a odebrali také pouze 4 vajíčka…asi to člověk neovlivní, ale pravda je ta, co už jsem sledovala diskuze x let zpátky, když jsem tehotnela já, že čím méně vajíček bylo, tím byla větší úspěšnost. A takto mi to jednou řekl i doktor z Caru, prý má také lepší zkušenosti s tím, když má někdo vajíček málo, než když jich je třeba 10 super…hodně štěstí:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
9.3.14 13:40

@ivodička tak to mě trošku uklidnilo :) budu mu věřit, nic jiného mi nezbývá :) děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69030
9.3.14 16:56

Jak uz jsem v tehle diskuzi psala vyse - ja to mela naprosto stejne, taky 6 odebranych vajicek a s ICSI se oplodnilo jedno jedine, vratili mi ho ctyrbunecne a ted jsou teda ty ctyri bunky znacne hmatatelne :) Paradoxne u me se vajicka mnohem lepe oplodnovala bez ICSI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
9.3.14 21:31

@ugluk dekuji,potrebovala jsem se na to zeptat, byla jsem z te zpravy trosku presla..ale kdyz to tady na webu ctu, tak zase neni moc zen, ktere by mely hoodne vajicek a vse v pohode oplodneno, takze dobry. Dekuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
10.3.14 09:41

Ahoj holky..můžu se k Vám přidat? já jsem teď 7 den po opu a měla jsem to taky tak..minimálně 7 folikulů na každé straně..po odsátí tam byly jen 3 vajíčka a z toho se oplodnilo pouze jedno…a i tahle jeho kvalita nic moc :( takže moc výsledku nedávám… :,( taky jsem z toho byla dost zklamaná..počítala jsem s tím že aspoň něco zamrazíme, ale to nějak nevyšlo:( vůbec si nedovedu představit že to budu muset zase podstupovat znovu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
10.3.14 09:50

@adny to chápu :( já si mám dneska volat, jak to moje embryjko vypadá a mm úplně strach tam volat po včerejších zprávách. A tys ještě nebyla na ET? já budu mít ET ve středu či ve čtvrtek, pokud to zvládne a vydrží..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí