KET červenec/srpen

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3361
5.10.12 12:41

@lumpas To já malou, když usne, musím zamykat před malym ještě teď, hrozně jí ubližuje…ale né záměrně, chce se s ní prát a tak, nemá z toho moc rozum a taky nemá tolik citu…občas je to u nás jak na pouti :)
Jinak malej ve 3 letech začal chodit do školky, když se malá narodila. Neměla jsem hlídání, tak jsem musela a stále musím každé ráno v 7 vztát a i s malou malého odvézt, pak mám dopoledne docela klid… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
5.10.12 12:57

Tak u nás vozí Lukáška tatínek a my ho s Mařinkou chodíme odpoledne vyzvedávat. A celý den je pohoda… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
5.10.12 14:56

@Kristulinka ahoj,děkuji snažím se trochu šetřit a jak se daří tobě, dlouho jsi tu nebyla? Doufám, že je u tebe vše v pořádku. Já doufám, že se uchytí 1,ale to už bych chtěla asi moc :D. @ivodička tak tebe obdivuju, že máš doma tchýni s alzhaimerem, děsivá nemoc, a v jakém je stádiu, ještě vnímá realitu a má jen občasné výpadky nebo je to už horší? konec téhle nemoci bych nezvládla s malými dětmi a nemocným i kdyby se jednalo o mé rodiče, u nás právě lidé s Alzhaimerem lehávají, většinou konečná stádia a je to hrůza…opravdu máš můj obdiv :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
6.10.12 08:56

@glorča je ve stádiu, že už moc realitu nevnímá. Leží v posteli s postranicí a celý den se zabývá tím, jak vylézt s postele. Někdy se jí to podaří, ale většinou to končí nějakým pádem, rozseknutou hlavou, zlomenou rukou…nemluvě o tom, že má pleny, takže když se p,,, tak je to všude :( Manžel ji nechce dát nikam do ústavu, když tam byla, zhubla 15kg a domu si ji vzal za 5 minut dvanáct. Jak dlouho myslíš, že to může takhle trvat? Je to přeci jen trochu tvůj obor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
6.10.12 15:02

@ivodička Tak trochu jsem doufala, že jsem to špatně pochopila a doma ji nemáš, že ji třeba jezdíš opatrovat ke tchánovi. Víš, jak dlouho to potrvá je otázka, většinou se udává konečné stadium na 2-5 let, dle celkového zdraví a stavu člověka. Je to strašná nemoc, u nás ji měla pravděpodobně babička(tenkrát to nikdo nediagnostikoval, ale příznaky jasné)a ke konci už musela být v DD, děda by ji nezvládl a naši bohužel byli ještě celkem mladí a v plném pracovním procesu a takhle nemocný člověk potřebuje opravdu celodenní péči a taky dozor.Bere tchýně léky, pomáhají trošku? a co noci, spí, nebo je právě aktivní? opravdu ti smekám! A u syna máš potvrzenou hyperaktivitu? Ten můj rošťák je taky hrozně akčí a jen doufám, že bude zvladatelnej a aspoň trochu bude poslouchat, zatím poslechne, jen když se mu to hodí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
8.10.12 09:13

@glorča Bydlíme v baráčku, tchýně má spodek, my jsme nahoře. Celý život to bylo její „hnízdečko“, a i když je už teď více méně ležák, tak tu svoji kuchyň prostě poznává, ví, že je doma a je v klidu. V LDN byla totálně „ztracená“… Sama se nají, takže stačí ji dát ráno tuny jídla na stůl a ona celý den sedí a pomalu jí :) Někdy jí „hrábne“ a neustále buší, to jsem pak na nervy. Léky jsme jí dávali, ale bylo to s něma ještě horší, měla halucinace, teď doktor řekl, že bude nejlepší nechat ji totálně bez léků, ať si žije v tom svým světě. Ale má to výhodu, když mě už fakt štve, tak ji můžu klidně poslat do p… a ona za minutu nic neví :) A kdo si tohle může k tchýni dovolit? :D Do ničeho nám tu nekecá, neotravuje, je tam v tý kuchyni a někdy o ní ani nevíme…

Jinak zítra jdu na pohovor k psychologovi ohledně malýho, tak uvidím, co mi řekne. Doufám, že nebudu poslouchat jen to, jak ho špatně vychovávám, mám z toho strach…písnu, jak jsem dopadla

A co ty, jak se cítíš? Kdy chceš testnout? A co malej, nechá tě trochu odpočinout? Mě tenkrát neustále skákal na břicho, byla jsem přesvědčená, že takhle to prostě nemůže vyjít…a koukej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
8.10.12 10:57
@glorča píše:
@Kristulinka ahoj,děkuji snažím se trochu šetřit a jak se daří tobě, dlouho jsi tu nebyla? Doufám, že je u tebe vše v pořádku. Já doufám, že se uchytí 1,ale to už bych chtěla asi moc :D.

Ahojky. Vím, že s dítětem se šetřit moc nejde sama to znám. Malej mě kolikrát nechtěně bouchne do břicha nebo mě tam zatlačí loktem nebo po mě chce skákat :-D. Já mu vždycky řeknu no ty tomu svýmu sourozencovi dáváš zabrat a to ještě není na světě, ale on tomu stejně nerozumí :-).Malá neb malej bude myslím samá boule :-).Jinak mě se daří jakžtak už se těším až mi bude líp. Já vím, že jsem tu dlouho nebyla :oops: měla bych to napravit a trošku sem víc chodit. Jinak musím to zaklepat, ale už jsem nějakou dobu nešpinila nic naposledy 22.9. tak snad už budu mít klid ještě se chci zeptat na gyndě nebo na screeningu jak to vypadá s hematomem tak jsem zvědavá. A u tebe to určitě dobře dopadne a miminko se uchytilo uvidíš. Kdy chceš testovat? Držím ti pěstičky štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
8.10.12 13:32

@Kristulinka Na mě malej tak skákal, že jsem si myslela, že to snad nemůžu donosit až do konce a nakonec jsem rodila přesně v termínu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
8.10.12 13:55

Ahóój holky, děkuju, že na mě myslíte :D! No podle rozpisu bych měla testovat až 17,ale určitě to nevydržím. V den transferu mi píchli Pregnyl 5000j, takže tak 10 den už by to nemuselo být ovlivněné, že? Vím, že jste to tu už řešily, ale nějak nemám čas to hledat, tak mi prosím napište váš názor, kdy testnout? No a přesně jak píšete, ta moje malá vobludka mi dává zabrat, vabrala jsem si nějaké blbé období, asi mu rostou poslední stoličky(5)a je skoro pořád nepříčetnej, taky se zrovna začalo projevovat období vzdoru :zed:,no mazec, takže ho pořád někde chovám a tak, no. @ivodička alespoň že tchýňku nemáte přímo v bytě, takhle je to trošku snažší. Bohužel se to asi bude poměrně rychle horšit, ale třeba bude mít štěstí, a bude mít pomalej průběh, ovšem konec vám nezávidím, tahle nemoc by neměla existovat :hug:! @Kristulinka :mavam: jsem moc ráda, že jsi v pořádku, už jsem se bála, jestli se ti něco neděje! Určitě se na kontrole zeptej, jen ať ti raději udělají ultrazvuk, ale to asi snad berou jako samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
8.10.12 14:05

@glorča Já po pregnylu měla 10.den a 12.den ještě jasně pozitivní. A to byla ještě doba, kdy jsem nevěděla, že může test ovlivnit-někde u IUI. Takže když 14.den po pregnylu přišla menstruace a test už byl jasně negativní, tak jsem byla v depresi…tudíž já bych určitě počkala 14 dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
8.10.12 14:19

Takže to je toho 17.10.,tak to zkusím vydržet ať se zbytečně neklamu :).Jinak ti zítra Vodičko budu držet palce, ať vám ten pohovor dopadne dobře a malej není někde zaškatulkovaný v podivné diagnóze :D! Ne nebudu si dělat legraci, určitě ti žádný psycholog nebude tvrdit, že špatně vychováváš, jsou děti, naprosto hodné a poslušné a jsou děti živé a s poslušností na štíru a i kdyby ses rozkrájela, nevycepuješ je do naprosté poslušnosti. Myslím, že snad ti poradí, jak s ním jednat a mluvit, tak, aby věděl, co po něm žádáš a šlo to snáz, každopádně myslím na vás a pak písni, jak jste dopadli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
10.10.12 08:39

Tak jsem byla včera u toho psychologa a po hodinové debatě mi doktorka řekla, že to u malého vypadá na ADHD syndrom-porucha pozornosti a soustředění. Samozřejmě mi řekne víc, až udělá s ním pár testů, jdeme tam 31.10.
Ale jinak se mě ptala i na průběh těhotenství a tak, tak jsem řekla, že je z IVF na několikátý pokus, těhotenství i porod bylo v pořádku, akorát jsem se furt bála, aby se něco nepřihodilo :) A ona mi říkala, že už zaznamenali nějakou studii o tom, že pokud je dítě z asistované reprodukce, že se toto může(ale nemusí!!!) vyskytnout. A je to prý způsobeno tím, že žena u IVF prodělává od začátku velký stres…takže holky, buďte v pohodě, odpočívejte, užívejte si těhotenství :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
10.10.12 09:50

Nooo tak to je teda pěkný… 8o

@ivodička píše:
Tak jsem byla včera u toho psychologa a po hodinové debatě mi doktorka řekla, že to u malého vypadá na ADHD syndrom-porucha pozornosti a soustředění. Samozřejmě mi řekne víc, až udělá s ním pár testů, jdeme tam 31.10.
Ale jinak se mě ptala i na průběh těhotenství a tak, tak jsem řekla, že je z IVF na několikátý pokus, těhotenství i porod bylo v pořádku, akorát jsem se furt bála, aby se něco nepřihodilo :) A ona mi říkala, že už zaznamenali nějakou studii o tom, že pokud je dítě z asistované reprodukce, že se toto může(ale nemusí!!!) vyskytnout. A je to prý způsobeno tím, že žena u IVF prodělává od začátku velký stres…takže holky, buďte v pohodě, odpočívejte, užívejte si těhotenství :) :) :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
10.10.12 10:41

@Andel007 Tím nechci strašit :D Jen jde o to, že mi malej prostě dává hodně na jevo, že je rád na světě :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
10.10.12 10:56

A to je hezkééé že… :kytka: :hug: tak že ať si říkají co chtějí :lol:

@ivodička píše:
@Andel007 Tím nechci strašit :D Jen jde o to, že mi malej prostě dává hodně na jevo, že je rád na světě :) :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.