Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já byh je asi určitě ještě chvilku nechala, nikdy nevíš. Tohle je přece jednodužší než celý cyklus ivf! A ty 3tis. za zamražení na 1rok tě asi nevytrhnou.
3tisíce? V mém CAR se každý další rok platí 500,,, zezačátku se zaplatilo 5 tisíc a bylo v tom i dva roky uchování. A to už bylo právě teď v srpnu.
@ivodička píše:
Jinak zítra na vás myslím…a mému KETu je pozítří jeden rok, ach jo, to to letí…
@ivodička píše:
A teď mě napadlo, já mám schované 2 mrazáčky a třetí dítě už neplánujem. Já vím, že toto asi není téma zrovna sem, ale co by jste udělali s nima vy?
@Andel007 Oslavička bude ![]()
Jinak darovat jsem je chtěla, ale je to prý pouze k vědeckým účelům, tak tedy nevím…
Kam chodíš do car, že platíš jen 500Kč. My jsme v Podolí a právě místo abychom dávali v červenci trojičku za zamražení na další rok. Dali jsme radši pětku za ket. Darovat na vědecké účely??? Nevim nevim. Ono to fakt nejde darovat párům?
@lumpas Chodila jsem do Pronatalu Praha. To darování je prý pouze k vědeckým účelům s potvrzením, že bude z embriama zacházeno „lidsky“.
Jinak skutečně je to 5.000kč za zamrazení embrií+2 roky uchovávání a každý další rok 500kč.
@ivodička Já osobně už další dítě chtít nebudu a to vím s naprostou jistotou…nemá se sice říkat nikdy ale u nás jeto dané věkem manžela takže jedno a dost…takže až se nás zeptají já určitě řeknu zničit…oni ti sice slíbí lidsky ale aby někdo zkoumal na mých ´´dětech´´ vady atd to je pro mě eticky nepřijatelné…a darovat je cizímu páru snad ještě víc…ale asi jeto o povaze…každý k tomu má jiný přístup… ![]()
Děkuju ![]()
Tak já v CUBE vše o. k. mám asi 4 fotečky, Dr.to se mnou probírala a říkala, že mi stejně nikdo neporadí, že to záleží na nás jestli na odběr plodové vody jít či ne…ale byla moc milá…tak zatím, to asi řešit nebudu a uvidím co bude dál, když by se něco našlo…na ultrazvuku nebo nějaké další špatné výsledky, tak bych si pak rozhodla dál…zatím to asi řešit nebudu… ![]()
@ikyki píše:
@Andel007 Krásná fotečka…zítra na Tebe myslím
Tak to je dle mého názoru dobrá doktorka, když ti nechá na výběr a nevnucuje ti to či ono, protože je to to nejlepší. Tak teď se nalaď na pohodu do dalšího utz a pak se uvidí.
Presne to je dobre, ze Ti necha na vyber, urcite to vse dopadne dobre. Za to ja jsem na nervy od vcera silena bolest v krku dnes ryma a zvysena teplota, tak snad to neohrozi miminko
Ahoj děvčata, tak už mám v pupíku 2 embryjka,1 se samo po rozmražení rozpadlo,1 bylo krásné a 1 míň, ale nechala jsem si je dát obě a uvidíme
. Držte mi palečky, ať se z toho vyklube jedno šikovné, zdravé a krásné mimi
! @Andel007 máš krásnou fotku mimča, taky takovou nemám
.A jsem moc ráda, že jste si s dr. promluvily, taky bych se přimlouvala za to, počkat na další výsledky a pak se podle nich rozhodnout. @ivodička Taky bych nevěděla, co s embryjkama udělat, asi bych ještě počkala, co když tě to popadne a budeš chtít třetí
?
Glorčo…tak super
, moc držím palečky
…hezky odpočívej…a klapne to uvidíš…to jedno to určitě dá…a možná že obě ![]()
…tak to nejhorší což jsem čekala v podobě pohovoru s genetičkou…mě naopak moooc překvapilo v milém slova smyslu…byla to starší paní a strašně příjemná…a hlavně vůbec nemluvila o downu, ale spíš…o té jedné hodnotě která prostě vyšla hůř…a v podstatě se mnou probrala tu mou mutaci krve (spíš jako by mluvila tak, že ta jedna hodnota se týká mě…a vůbec ne miminka, že by bylo špatné - i když to se samozřejmě nikdy na 100% vyloučit nedá )…a hyperstimulační syndrom, který jsem prodělala…atd. pak říkala, že by to na to vliv mít mohlo…a že jediné co ji uklidňuje, že ultrazvuk je naprosto v pořádku a že je tam spousta věcí co by to mimi mělo…oteklý krček, to šíjové projaasnění, ta nosní kost atd…jmenovala toho víc…také říkala…že se mi nediví, že na plodovku jít nechci po dvou ZT a že stejně mám na to času dost…a že by spíš počkala na ty další testy a ultrazvuk v 16tt a ve 20tt a když by se tam náhodou něco ukázalo…tak i já sama vím, že pak bych s odběrem neváhala…ale říkala, že pokud by bylo vše ostatní už o. k. tak by to neřešila příčitala to tomu všemu, že holt každý člověk je jiný…a třeba mi prostě ten druhý hormon nastupuje pomaleji…fakt byla moc milá, povídala si se mnou víc jak hodinu…a strašně mě uklinila…což jsem původně čekala přesně naopak, že se s ní budu dohadovat atd. tak se mi ulevilo uvidíme co bude dál, vím, že ještě nemám vyhráno…ale nedám se, že… ![]()
říkala že důležité je, že ultrazvuk je o. k. a to že jedna hodnota je prostě jinak než by měla mít, by tedy zatím nijak extra neřešila…
@glorča píše:
Ahoj děvčata, tak už mám v pupíku 2 embryjka,1 se samo po rozmražení rozpadlo,1 bylo krásné a 1 míň, ale nechala jsem si je dát obě a uvidíme. Držte mi palečky, ať se z toho vyklube jedno šikovné, zdravé a krásné mimi
! @Andel007 máš krásnou fotku mimča, taky takovou nemám
.A jsem moc ráda, že jste si s dr. promluvily, taky bych se přimlouvala za to, počkat na další výsledky a pak se podle nich rozhodnout. @ivodička Taky bych nevěděla, co s embryjkama udělat, asi bych ještě počkala, co když tě to popadne a budeš chtít třetí
?
Glorco drzim palce. Hlavne se opatruj, odpocivej a netahej nic tezkeho
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.