Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@glorča No je to takový bojim, nebojím, vím, že to bude bolet…ale když sem si nechala píchat piercing do jazyka, nebo se tetovat byla to bolest kterou sem chtěla a proto jsem jí snesla líp, možná to tak bude i u porodu je to bolest kterou jsem si přála…
Ano mimčo sis také přála a mít ho budeš. Až ho budeš držet v náručí, tak o bolesti nebudeš ani vědět. Fakt, odrodíš a pak už nic nebolí… A ten pocit se nedá popsat. Já byla po 2. porodu asi 10 týdnů jak sjetá. Pořád vysmátá, no mazec. ![]()
@lumpas Já si taky právě myslím, že ta euforie je tak obrovská, že se na bolest můžu vykvajznout ![]()
Holky, porod sice bolí, nebudu tvrdit, že ne, ale ta spousta negativních testů, co jsem si udělala, než jsem konečně po KET otěhotněla, to bolelo mnohem víc…
@glorča Tak neurologie, to musela být fuška…doufám, že jste měli při ruce stále sanitáře, a ne, jako u nás, kdy jsme si lidi tahaly sami holky ![]()
@ivodička píše:
Holky, porod sice bolí, nebudu tvrdit, že ne, ale ta spousta negativních testů, co jsem si udělala, než jsem konečně po KET otěhotněla, to bolelo mnohem víc…
@ivodička píše:
Máš pravdu ivodičko, že neg. testy bolely víc, i když já rodila sekcí, ale 14hod jsem si užívala porodních bolestí, ale závěr jsem si neužila
.Jinak na odd.jsme měli sanitářky, které bohužel byly rády, že stíhají pac. odvážet po vyšetřeních, takže péče o ně zbývala na nás, měli jsme i 11 ležících pac.po mrtvicích, takže plná péče většinou ve 2 sestrách, už se mi nad tím nechce ani přemýšlet a jen doufám, že po mateřské najdu jiné místečko, ale dnes člověk musí být rád, že má práci a příjem
,že. Jinak já první pohyby cítila až tak v 17 týdnu, takové šimrání, bylo to nádherný ![]()
Ahoooooooooooj holky. Jakpak se všechny máte? Jinak u nás je taky mimčo v pořádku a už jsem konečně dostala i průkazku
.Termín porodu 20.4.2013.Porodu se bojím a nebojím už přeci jen vím co měě čeká, ale každý porod je jiný aa co se týče pohybů tak ty jsem v prvním těhu cítila taky až kolem 17tt a to jen takový šimrání. @glorča A co ty??Jak to u tebe pokračuje?
@Kristulinka Ahoooojky,už jsem si říkala, kdepak jsi, když tu nejsi
!Jsem moc ráda, že jste oba v pořádku! A samozřejmě i @Andel007 a @ikyki!Jsem fakt ráda, že to u vás probíhá v pohodě a mimča se drží a rostou! A já pokračuju v píchání, teď jsem píchala 3 dny Cetrotide a dnes Pregnyl do břicha a v sobotu mám začít ty hýžďovky ![]()
@glorča Au. To tedy nevím, jestli bych tu hýžďovku zvládla. Mě dělalo problém i to břicho. Jsem hold cíťa…injekce někomu dát není problém
, ale dostat…
Tak jsem dnes volala do CAR na rozmražení embryí a embryoložka mi řekla, že máme zamražené 3 prťata v 1 pipetě, ach jo! Dr. mi říkal, že máme 2pipety, ale mě se to zdálo divné, pamatovala jsem si, že když jsem byla na 1 Ketu říkali, že máme ještě 1 se 3 embryjkama. Škoda, říkala jsem si, že na dvakrát to snad vyjde, nechce se mi podstupovat zase IVF
.Tak musím doufat na první pokus…
@glorča Ty za sebou ještě nemáš KET a už přemejšlíš nad dalším IVF…teď musíš myslet co nejvíce pozitivně…kolik si necháš zavést embryek? ![]()
@glorča Jak píše IKIKI, musíš myslet pozitivně, mě se z 1.IVF, kde jsem získala 10 embrijek podařil až poslední KET, takže k 2.IVF nedošlo. Takže tobě to také určitě vyjde, uvidíš…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
@lumpas Už takhle brzy? U prvorodiček ale prý jsou cítit pohyby později…