Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tvojeteta ahoj,rada te tu vidim. Hele ten bilej test, to je fakt brzo, jeste pockej…
@Michaelavavra ahoj Míšo, mam radost, protoze te ceka uplne to same jako me, duben druhe IVF a taky s genetikou. Uz vis kdy zhruba zacinas se stimulaci? Ja asi ke konci dubna…
@Viktorka33 ahoj,no nebyla, chtěla jsem změnit už po prvním IVF, ale manžel mě přemluvil, ať jim dáme šanci, všude si nacetl, ze první = zkušební🤷♀️No tak změna až teď. Dr proste,,vyhorelý”…žádná iniciativa něco změnit, zamyslet se a tak.
Genetiku embryi budeme mít teď poprvé. Co jsem si řekla, to není problém. Přístup úplně jiny🙏
Takže cekas na výsledek? Kolik jich bylo poslano na genetiku?
@Pavla198 ahoj Pavli, tak budeme porovnávat postupy😉Příští pátek se dozvím víc. Teď byla kontrolní imuno a ještě mi udělají stery.
Vycházelo by to kolem 11+- dubna začátek 💉 💉 💉
@Michaelavavra Tak co popisuješ je opravdu špatný přístup a v dnešní konkurencí carů se divím, že pan doktor má ještě práci.
Já už výsledek mám… měli jsme 7 blastocyst a výsledek: 3 v pořádku, 2 s mozaikou (co se ale dají použít) a 2 špatné. Nám dělali genetiku po doporučení genetika. Manžel špatný spermiogram. Momentálně čekám na ket
Můžu se zeptat jaký je váš důvod genetiky?
Ahoj holky, me tema Pracovni neschopnost nejak pronasleduje 😂 musim se tomu dnes smat i kdyz asi neni cemu, ale holky z unorove konverzace pochopi - dnes mi volali z prace, jak mi je, tusi ze se deje neco ohledne tehotenstvi, ale nevi presne co, ze mame 3 lidi ze 4 projektaku na covidu a jestli bych nebyla ochotna pomahat alespon na HO, mam si to do ctvrtka rozmyslet a dame si vedet. Tak nad tim ted premyslim, mam pred sebou nejake 4 tydny do vysledku genetiky, tak si rikam, ze asi na chvili do prace pujdu budu mit dobry pocit, ze sem jim vysla vstric
a pak rovnou Ket ![]()
@Pavla198 píše:
@Ditu566 Jo muzes…byli jsme v Praze v Gestu, ted se to jmenuje Pro Crea Swiss ivf Center. No a hruza. Jestli na neco muzu napsat kritiku, tak na tuhle kliniku. Ted jsme v Gennetu v Liberci a doháníme resty🙄 😬
Ten nazev CAR jsem snad jeste nikde na diskuzich nevidela. Je dobre ze jste odesli do znamejsiho ![]()
@Ditu566 Třeba ti to pomůže přijít na jiné myšlenky hele. Pokud nemáš práci náročnou, můžeš u ní být doma - sedět, ležet, tak bys to mohla zkusit
Bude to všechno dobré! ![]()
@Ditu566
Já si málem cvrnkla😂 😂 😂
Tak zase být doma a třeba něco vydělat a dobrý pocit, žes pomohla a…
@Viktorka33 Byl to vyber dle vzdálenosti…řekla bych, ze pana dr to úplně nenaplnuje, co jsem si zjistovala, je tam už hodně dlouho.
Tak tři kousky je pěkný výsledek😉
Začneš tím nejlepším ne? Jakoze ty s tou mozaikou necháte jako,,rezervu”?
Máme taky hodně špatné spermie.
Mám za sebou 5 transferu a z toho 2 potraty, tak kvůli tomu teď ta genetika.
Ahoj holky, planuji v pulce dubna KET mam jedno emryjko zamrazene tak doufam ze to vyjde. Prvni IVF jsem podstoupila 12/2020.
Mohu se k vam pripojit do diskuze? ![]()
@Tvojeteta rikala sem si pro a proti
je pravda ze po fyzicke strance se citim ted po ms uz lip a po psychicke, i kdyz se snazim na to nemyslet, tak vite kazda, ze to nejde proste 😰 v praci prijdu na jine myslenky, videla bych to na to, ze dva dny pujdu do kanclu a tri dny budu pracovat z domu
testy delaji kazdou stredu, tak budu mit i vnitrni klid
co me asi nejvic bude stresovat, je ten strach abych nedostala covid a nemuseli jsme odlozit KET, i kdyz jsme meli covid na prelomu rijen/listopad
ale to bych nemohla ani na nakup ze? ![]()
@Koika.ahoj vitej
jak to ze takova dlouha prodleva po stimulaci???
@Malineka prace neni fyzicky narocna, ale je to spis narocne v tom ze koordinuji vyrobu- kdyz se rozjede projekt, tak je nejlepsi ho vest od zacatku do konce, kdyz jsem v prosinci predaval praci, tak nam jen 14 dni trvalo, nez si kolega udelal prehled a jeste k tomu jsme v lednu presli na jiny program, takze ja budu pro kolegy jako uplne novy clovek, a kdyz bych mela za 4 tydny KET, tak nevim jestli nebudu spis pritezi
Protoze u me nekdo bude muset sedet a zaucit me
taky se jedna o strojirenskou vyrobu a je to stara hala bez poradneho odsavani a na jedne strane se svari, na druhe je cisticka kovu s vypary, ruzne smrady emulzi ze stroju a celkove dost prasne prostredi…a s ohledem na plneni terminu je kolikrat z vedeni dost natlak na nas projektaky, byla jsem uz davno pred snazenim rozhodnuta, ze bych sla jednou na rizikove
ale na co se fakt tesim a moc mi doma chybi, je nase 15 minutovka s kafickem po obede s kolegini ![]()
@Michaelavavra Pokud jsou na pana doktora i špatné recenze na internetu, tak je to otázka času, kdy bude muset změnit přístup nebo práci.
Můj doktor nikdy o kvalitě embryí nemluvil, takže nevím, které vybere jako 1. Bojím se použít ty mozaická, snad k tomu nebude důvod. Dva potraty
Ty musíš být silná ženská… klobouk dolů… Přeji, ať se co nejdříve dočkáte miminka ![]()