Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lilly71 Mně teď bude 31. Chodím do Repforitu a jsem spokojená. A Tobě?
Ahoj holky,
také mě (doufám) čeká ket v prosinci! Mám 35 let (jedno dítko mám přirozeně) a o druhé bojujeme skoro tři roky.
My jsme na Fertility Port v Praze. Beru estrofem 3× denně, chce se mi dost spát a dost jím, ale těžko říct, zda z toho..tuto středu jdu na kontrolu, budu ale už 14 den cyklu, zdá se mi to dost pozdě, máte to taky tak? A druhá věc, píchám si k tomu Clexane, myslíte, že je to kvůli ředění krve, nerozumim tomu. Mějte se a díky za odpovědi!
@SanyM já jsem 8DC na kontrolu jdu za dva dny a KET bude někdy v příštím týdnu
Taky beru estrofem 3×denne a jinak nic jiného. Ale nepocituji větší únavu nebo že bych víc jedla. Spíš se mi zaclo dělat víc akné a i na zádech
jsem neměla v pubertě a budu mít teď
ale dost sem přibrala. Asi všechny ty hormony před OPU a tak ![]()
@Lilly71 ahoj! Podle mě půjdu také na ket v příštím týdnu, tipuji pondělí. Tak pak napiš, jak ti to dopadlo u doktora a kdy jdeš, ať se můžeme podporovat. Zrovna na Vánoce, Silvestra.. to bude náročné
..
Já už to mám třikrát odložené, antibiotika, pak zase zánět močaku a furt něco. Pevně věřím, že teď už to vyjde a nechci to už odkládat.
Jaký máš (máte) problém, jestli se mohu zeptat, když jsi na ivf, věk máš v poho ![]()
Joo ty hormony jsou hnus, jsem tlustá, akné nemám ![]()
Jinak, co bereš za vitaminy? Já beru vitamin D + listovku.
@SanyM jasný jasný dám vědět jdu ve středu v 15hod
No to mi povídej vanoce a silvestr ![]()
No já jsem brala asi 6 let antikoncepci a pak sem si říkala chceme mimi tak vysadim a bude to raz dva
naivní trochu.. No a nedostala jsem menstruaci asi 3mesice pak jsem šla k dr. a dávala různé leky a tak.. ale prostě menstruaci mám jen s duphastonem
ale těhotenství se stejně nekonalo.. tak přítel sel na spermio a taky nic moc tak jsme šli dovnou do centra..
a vitamin beru jen listovku. Pokaždé co jdu do centra mám milion otázek a pak nevím a jedna z nich byla jaké doporučuji vitamíny No.. bylo by to na delší psaní ale nechci to tu zahlcovat. Kdyby si chtěla tak si můžeme psát i soukromě
@SanyM píše:
Ahoj holky,
také mě (doufám) čeká ket v prosinci! Mám 35 let (jedno dítko mám přirozeně) a o druhé bojujeme skoro tři roky.
My jsme na Fertility Port v Praze. Beru estrofem 3× denně, chce se mi dost spát a dost jím, ale těžko říct, zda z toho..tuto středu jdu na kontrolu, budu ale už 14 den cyklu, zdá se mi to dost pozdě, máte to taky tak? A druhá věc, píchám si k tomu Clexane, myslíte, že je to kvůli ředění krve, nerozumim tomu. Mějte se a díky za odpovědi!
Mám to podobně, beru Estrofem. To ředění krve je z důvodu rizika trombózy u vyšších dávek estrogenu.
Jsem ospalá, podrážděná a je mi zle od žaludku.
@Lilly71 to je divný podle mě. Ty jsi na klinice v Praze nebo jsi odjinud?
Tak já byla na KETu dnes
, to čekání na transfer bylo poslední dva dny nekonečný, ale už to že mě trochu spadlo.
Stále mám brát Estrofem 1-1-1 a Utrogestan 2-2-2. Vitamíny teď neberu žádné, snažím se každý den nějaké ovoce/zeleninu.
U toho Estrofemu jsem měla občas slabší motání hlavy a poslední dny i průjem (ale možná to bylo z nervů?)
Ani listovku ti nedoporučili pokračovat?
Jinak budu moc držet palečky!
Já jsem z toho nervózní už teď..a to jdu ve středu teprve na kontrolu ![]()
A ten utrogestan je jako Amelgen na udržení?
Holky a viděly jste na ČT 2 dokument - Reprodukce 02? Docela zajímavý ![]()
@SanyM Děkuji ![]()
Na vitamíny jsem se neptala, ale asi se s listovkou nic nezkazí. Před tím jsem brala mimistar od GS.
Jo jo, Utrogestan je progesteron pro udržení.
Dokument jsem neviděla, nechtěla jsem se tím rozhodit ještě víc než jsem byla ![]()
Vlastně můžeš brát Femibion, cokoliv…
Máš recht, na dokument se raději nedívej ![]()
@SanyM včera jsem si vzpomněla že jsem viděla ukázku. A ve čtvrtek nebo pátek se na to chystám podívat:)
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď