KET znovuzmraženého embrya

874
20.1.13 09:05

KET znovuzmraženého embrya

Ahoj, tento měsíc nás čeká další KET. Jenže tentokrát se jedná o embryo 2× zmražené. Hledám, jestli má někdo z vás zkušenosti s opakovaným mražením a následným rozmražením. Jaká je pravděpodobnost, že to „nanuk“ zvládne? Moc děkuji za jakékoliv informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1112
20.1.13 09:33

Konilko, v CARu si nevedou statistiky? nemohli by ti tuto otázku zodpovědět právě tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
20.1.13 09:42

Já tu zkušenost mám, mrazili nám jedno ze dvou po druhé a zvládlo rozmražení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
20.1.13 09:43

@Aghata přešla jsem do nového Caru, tak jsem se ještě nerozkoukala… V tom původním byl problém vydolovat jakékoliv informace :?

Spíš než statistiky Caru mě ale zajímaly zkušenosti ostatních. Do loňského roku jsem např. vůbec netušila, že se dají rozmražená embrya znovu zmrazit (nikde jsem o tom nic nenašla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
20.1.13 09:49

@vendikknapik nám mrazili jedno ze třech. Ze šesti zmrazených se nám rozmrazilo 5, ale pokaždé to dopadlo špatně.
Jestli dobře koukám podle metříků, tak se vám 2× mražené embryo nechytlo..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
20.1.13 10:30

No oni nám tenkrát rozrazili dvě a říkali, že jedno je luxusní blastocysta a druhá Morula., já nějak pronesla, že mi stačí ta luxusní, že bych nerada dvojčátka. Oni mi tedy nevrhli, že tu Morulu nechají do druhého dne a pokud se bude vyvíjet, že jí znovu zmrazí. Já souhlasila, ale ani jedno se nechytilo a přitom to po druh mražené nebylo tak kvalitní, ale těhu prý bylo i z mnohem horší kvality. Tohle se prostě ovlivnit nedá a zázrak se stane když to člověk nejméně čeká.. U prvního KET rozmrazili 3, 2 vydrželi a chytilo se jedno. Jinak u čertvých taky nic. Takže defakto z prvního IVF a celkem 7 vajíček se chytilo 1 a to nemám žádné mega problémy. U 2.IVF jsem měla hyperstimulák, 31 vajec z toho 21 prázdných, 10 plných z nich 3 nedozrálá. Nakonec se oplodnili a přežili 5 dní 4ks a dva jsme automaticky vložili a 2 máme v mrazáčku. No a jak na potvůrku se chytli poprvé za celou dobu obě. Už to vstřebávám, ale v plánu dvojčátka fakt nebyla ani v legraci. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
20.1.13 10:42

@vendikknapik dvojčátka jsou krásná. Bude to sice pořádná zabíračka zvládnou 3 děti, ale určitě to dáš :palec:
My jsme měli z 1.IVF 3 vajíčka - 3 embrya - ET 2 a bylo z toho jen biochemické těhotenství. Z 2.IVF bylo 10 vajíček - 9 embryí- ET 2 (nevyšel). Pak jsme měli 2 KETy po 2 a vždycky v 6TT jsem potratila. Při tom posledním KETu taky zůstala hezká morulka, tak jí znovu zmrazili.
Moc se mi nechce do 3.IVF, tak doufám, že tentokrát to vyjde :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
20.1.13 10:56

Máš to hodně složité, já měla výhodu, že když už se zakouslo, bylo to dobré, teda zatím, tohle musí být hrozně těžké. Čím to je, že když se to povede, že potrácíš? A kam chodíš? Já chodila v Praze do Pronatalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
20.1.13 11:13

@vendikknapik chodila jsem do Podolí a teď jsem v Gennetu Archa. Mám protilátky proti spermiím a embryu, proto potrácím. Měl by na to zabírat Prednison, ale v Podolí mi ho dávali po KETu jen 2,5 mg a podle nové imunoložky je to nízká dávka. V Gennetu jsou trochu přístupnější „alternativám“, tak beru 5 mg Prednisonu a těsně před KETem ho zvýším na 10 mg. Teď jenom doufám, že bude nanuk dost silnej, aby zvládnul převoz z Podolí, rozmražení a transfér…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
20.1.13 12:04

Tak držím moc moc palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
20.1.13 23:27

@vendikknapik děkuju, snad to pomůže :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
21.1.13 07:50

To nevím, zda moje pomůžou, ale nic víc pro tebe udělat nemohu a vůbec ti ty nezdary nezávidím. Snad bude i v Gennetu lepší přístup, někdy změna Car rychle pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
26.2.13 18:43

@vendikknapik ahoj paní, hlásím, že jsem konečně po ketu našeho dvojzmrzlíka :D
Minulý měsíc jsem den před ketem dostala horečku, tak se odkládalo a dneska to klaplo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
26.2.13 21:47

Tak moc moc držím palečky a určo dej vědět, jak to dopadne!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie