Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lenka_Hal píše: VíceŽe? Já si jedu nízkosacharidovku od začatku ledna a nedám na ni dopustit.
@Lenka_Hal píše: Více
Ne to nemam 0% tuku, ale kdyz jsem jedla treba vcera tech 80 g tak je pravda ze jsem se citila super, a prijem stejny jako pri 50g, nevim kde je problem, a neee nehladovim.
@Anonymní píše: Více
Tak evidentne nejsi adaptovana, tech fyziologicky duvodu je hned nekolik.
Ja kdyz si dala bramborovy gulas po asi 12 letech keto, tak mi dobre teda nebylo. ![]()
KOlik mas kaloricky prijem na den?
Ono, nekteri se nikdy nedonuti dostat do faze, ze jsou oravdu ukazkove adaptovani na vyuziti tuku. Ono to stejne neni nikdy bud a nebo, jsou to pomery, urcite procento ktere se zvysuje v prospech tuku. Opravdu zdravy clovek vyuziva oba zdroje aniz by postrehl problem. Coz je taky duvod, proc si ja treba jednou tydne ty zdrave sacharidy dam (cocku, brambory), nechci byt limitovana z zadne strany. Navic se mi zmenil trenink, ty sacharidy ted vyuziju.
Jako adaptovana bys nememla mit malo energie ani kdyzbys byla na 10g denne. Spis to byva naopak. Taky bys mela vyloucit nedostatek mineralu, tekutin, proteinu.
Asi ne, mam i rymu …a to jsem v ty keto dva mesice
Tak ryma asi taky nepomuze. JInak to zvykani se muze pekne protahnout, pokud clovek neni opravdu poctivej. Tuhle malo sacharidu, tuhle vic, nezapomen, ze nejdriv clovek musi spotrebovat glykogen v tele, pak se pomalu zacne rozjizdet produkce ketonu a cim mene si poctiva, porad se vracis „na zacatek“, i kdyz treba priste to bude jednodussi a pak zase o neco jednodussi… Lide jsou navic i ruzni v tom, na kolik musi v gramech jit, aby se do ketozy vubec dostali. Proto se ze zacatku doporucuje jet poctive klidne jen na 20g. Aby bylo jasne, ze se jen tak nesolicha okolo.
@Lenka_Hal 56211398 [/citaceno
No ja jela prvni mesic fakt poctivě
Takze nevím no, nezacalo mi to delas asi dobre, Takze se zase vratim k sacharidum, jinak vzdy kdyz jsem si dala treba tech 70 g tak vecer uz jsem podle tech listecku z lekarny byla v keto.
Nekde jsem ale slysela, ze telo si zvyka minimalne 3 mesice
Jinak dopoledne mi je fajn, co se tyce netu tak jsem si cetla priznaky nedostatku sacharidu a mam vsechny priznaky.
@Anonymní píše: Více
Hele, a proč si takhle huntujete zdraví? Když už máte tu sílu, výdrž a odhodlání hubnout, proč nenajdete na normální zdravé, vyvážené stravování a přiměřený pohyb. Vždyť to musí být strašně omezující donekonečna počítat sacharidy, bílkoviny. A nakonec je ti blbě, protože nutíš tělo fungovat nepřirozeným způsobem. Chybí mu hnací motor, a to nijak neošulíš. Další věc je, že výsledek se sice dostaví rychle, ale zrovna keto dieta nejde držet donekonečna. Najedeš stejně na normální stravu ( v lepším případě na racionální stravování) a stejně ten jo - jo efekt přijde. Švagrová keto taky držela a bylo jí tak špatně, že prostě nebyla schopná normálně fungovat.
Hele a neni proste lepsi jist normalne zdrave, nic nepocitat a radsi se poradne hybat? ![]()
@sirikit píše: Více
Speciální jídelníček, nebo „běžné“ jídlo bez příloh?
@Zlatka666 píše: Více
Běžné jídlo, přílohy nizkosachr.
Peču si ketochlebík, tvarožníky, perník bez mouky - existuje spousta receptů, stačí pohledat.
Nejím smažené, místo bramboráku si udělám cuketové nebo květákové placičky a upeču v troubě. Sladím diachromem, nebo čekankovým 4slim slazením.
Klasickou mouku vůbec nepoužívám, nejim rýži, těstoviny a tak.
Zato klidně v troubě pečené celerové hranolky ke steaku s vajìčkem a zeleninovým salátem.
Jím dosyta, teď před pár dny jsem byla na předoperačním vyšetření a hodnoty všeho super, cukr nízký. Kde by se taky vysoký vzal. ![]()
Od ledna dole 6 kilo a s plnou pusou spokojeně pokračuju, podle mě by se v tomhle režimu dalo docela klidně vydržet napořád.
Od určitého bodu už tělo nehubne, do nulových zásob tuku určitě nejde.
@sirikit píše: Více
Děkuji moc, už jsem s ní taky zhubla, pár let zpátky. Jen mě zajímalo, jestli třeba pro orientaci sázíte do tabulek, nebo jak. Teď mi to moc nejde, disciplína mizerná, přechod na krku, mám pocit, že to až moc řeším. Vašich 6 kilo bych brala
Díky a mějte hezký den