Ketodieta a problémy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75656
26.3.24 09:01
@Zlatka666 píše: Více

Já jsem před deseti lety zhubla s Dukanovou dietou 15 kilo, to jsme tu s holkama vytvořily takovou podporující se partičku a zhubly jsme všechny, jedna holčina dokonce přes 20! 8o
Mně těch mých 15 trvalo pohodový půlrok a pak jsem dlouho rozvolňovala a váhu si držela.
Přes covid jsem chvíli držela pytlíkovou ketodiet, ale jednak je to strašně drahý a mimo to mi chybí ta pestrost a možnost uplatnit vlastní invenci.
No a pak přechod, rozvod, nový vztah, kde se pořád něco láskyplně vaří a jí…
Takže váha vylezĺa a já se takhle necítím, chlapovi říkám, že takhle prostě nemám vypadat, kousla jsem se a od Nového roku jedu nízkosacharidovku líznutou LC - a dobrý. Cítím se fajn a kila jdou rozumnou rychlostí dolů.
Jsem zhruba v polovině a pak zas budu dloooouho stabilizovat - a „ulítávat“ jen v tom smyslu, že si tu a tam dám dvojku vína, meloun nebo zmrzlinu, ale na koblihy a řízky už se moc nechystám.
On se bez nich člověk popravdě docela dobře obejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zlatka666
26.3.24 09:45
@sirikit píše: Více

Právě, já se taky necítím, a to mám nahoře 7 kg. u mě to udělal přechod, cítím se nafouklá, zavodněná. Budu muset být důsledná. To sem tam něco, půl loupáku, pár brambůrek to asi fungovat nebude :think:

• Citovat
  • Upravit
75656
26.3.24 09:50
@Zlatka666 píše: Více

To už bohužel ne. :? Úplně chápu. Taky se běžně nepřejídám, ale to je tam čerstvý koláč, tam barevný koktejlík, smažáček s tatarkou a hranolkama… a ono se to nasčítá. :roll: Čas od času to sklepnout chce, pokud člověk nehodlá komplet měnit šatník a cítit se jak panáček Michelin, a osekat sacharidy mi přijde ještě tak nejmenší zlo.
Něco vážit a počítat mě prostě neba, chci jíst dobře, dosyta a hubnout!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
26.3.24 10:12
@Buba mara píše: Více

Hlavně tělo si po cca roce zdravého a vyváženého jídelníčku zvykne a je po problému.
Nejlepší je japonská dieta, hubnou jídlem a chůzí. Je to spíš o životním stylu.
Keto nesmysly také nechápu. Mám jednu hodně vzdálenou známou, která takto zhubla okolo dvaceti kil. Do roka měla všechno zpátky a k tomu jako bonus dalších deset kilo navíc. Uplynulo spoustu let a kila navíc má stále.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.24 10:28
@krecik.dzungarsky píše: Více

Za jojo efekt si kazdej muze sam, ja drzela keto i minuly rok, postupne jsem se vracela a nepribrala jsem ani g, hlavne jsem nespadla do starych návyků, zkus si precist proc vznika jojo efekt..hlavne kvuli špatnému mikrobiomu, o nicem jinym to snad uz ani neni. Jinak znam jednoho doktora ktery vystudoval harvard a ruzne prestižní skoly a sam je keto uz asi 2 roky…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.24 10:30
@Anonymní píše: Více

Pak samozrejme jsem si dsla nejsky velky jidlo v restauraci co ma plno sacharidu a ze dne na den jsem pribrala kilo a pul VODY, po 2-3 dnech se vaha zase vratila..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.24 10:32

A pokud treba tvoje znama ani nesportuje, nebo ma treba sníženou funkci štítné žlázy, tak je to tezke to ano…

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
26.3.24 10:41

Mne by zajímalo, co tak přes den jíte, přečetla jsem si kdeco a moudrá z toho nejsem.

• Citovat
  • Upravit
75656
26.3.24 10:58

Keto nesmysly nechápeš, protože sis o nich nic nepřečetla.
Já jsem šťoura, takže jsem si načetla pro, proti a šla to probrat se svojí rozumnou, krásně štíhlou praktickou, která mi nízkosacharidovku už před těmi deseti lety plně schválila a řekla mi, že ji dlouhodobě jede taky.
V průběhu hubnutí jsem si před těmi 10 lety zašla nechat nabrat krev 2×, teď jsem teda komplet proklepnutá v rámci té předoperačky a nikdo neměl sebemenší námitky.

Jinak, mně je úplně jedno, jak kdo hubne, nebo si i jen váhu udržuje. Řeším čistě jenom sebe, takže zadání: jsem požitkář, ráda dobře jím a piju, nevadí mi investovat do kvalitních surovin (takže raději miska bílého řeckého jogurtu s čekankovým slazením a borůvkami, než čokoládový donnut, radši kuřecí stejk s miskou míchaného salátu, než holandský řízek se šťouchačkami), nejsem sportovní typ a hýbat se čistě jenom pro pohyb samotný mě smrtelně nebaví. Jít na procházku se psy jo. Plavat přes rybník pro radost jo. Štípat, vozit a rovnat dřevo na zimu jo. Jít si každý den hoďku zaběhat, nebo obden do posilovny, to ani za Boha. :cert: Né, žádný endorfin se mi při tom nevyplaví, vyzkoušeno za vás.
A nechci si jídlo vážit a kamkoli zapisovat, nepotřebuju žádné apky a počítání gramů.
Chci normálně žít, jíst podle své chuti dosyta a mít postavu, se kterou se pohodlně vejdu do velikosti M vršek, L spodní díly. (klasická hruška).
A v rámci tohoto zadání mi na max vyhovuje nízkosacharidovka, v případě potřeby sklepnutí víc kilo striktnější keto.
Pokud někomu vyhovují jiné metody, a že jich je, vybere si prostě z ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75656
26.3.24 11:13
@Velryba černá píše: Více

Snídaně: Dva tři plátky domácího keto chleba, máznuto nízkotučným gervais (když chci být striktní a vědět, co v tom mám, překapu si domácí čerstvý sýr), vysokoprocentní šunka, kousek nakrájené papriky.
Nebo kaše z ovesných otrub slazená čekankovým slazením, případně diachromem (sukralóza), troška skořice. Dobrota a zasytí na dlouho.
Nebo řez tvarožníku (nízkosachr recept, peču si sama), já k tomu miluju bílý řecký jogurt.
Nebo na ten keto chleba pomazanku - tuňákovou, paprikovou, vajíčkovou, s jarní cibulkou, žampionovou, z červené řepy, česnekovou… možností bambilion.

A hlavní jídla si vymyslíš, ne? Máš dispozici ryby, jakékoli chceš, maso kuřecí a hovězí, vepřové pokud možno vynech, je dost tučné. Zeleninu s míň sacharidy, v menším množství bobule (borůvky, maliny, jahody), bílý jogurt, mléko, kefír, tvaroh, vejce..
Jestli sis o tom něco načetla, nechápu, že nevíš, co tak jíst.
Jednou za čas „venku“ klidně zajdu na gyros a dám si jen maso se zeleninou a jogurtovou zálivku. Dobrota - a nevyjedu z režimu.
Klidně si udělám i ten „smažák“, akorát sýr se šunkou nechám povolit v troubě nebo mikrovlnce do té správné konzistence, k tomu zeleninový salát nebo ty celerové hranolky z trouby, domácí tatarku ze zakysanky a v bříšku jako v pokojíčku.
Kdo tvrdí, že při nízkosacharidovce tělo strádá, je jenom línej si o tom něco přečíst, zamyslet se a v rámci povoleného si chutně uvařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
26.3.24 11:15

@sirikit nevím, protože mám potom vlastně pořád hlad. :D Problém je samozřejmě také v tom, že jsou u mne dosti omezené mléčné výrobky.

• Citovat
  • Upravit
75656
26.3.24 11:26

Ty mléčné výrovky asi problém jsou, tvaroh je pro mě jedna z hlavních surovin.
Do buchet, chleba, těch pomazánek…
A hlad pří nízkosacharidovce (úmyslně nepíšu „keto“, teď nejsem tak striktní, netuším, jestli jsem v ketóze a je mi to dost jedno) nemívám vůbec, spíš si musím hlídat pravidelnost stravy. Měla bych sklon klidně půl dne nejíst, protože jak mám dost bílkovin, tělo se jimi zabaví a „nemám hlad, nemám chutě“ - a to zase nechci.
Vysloveně si na to myslím a vždycky po pár hodinách něco ďobnu.
Teď jsem po ortopedické operaci, nic velkého, ale bolí to, přesně, jak mě varovali, je to oteklé, hodně spím, piju a nemám hlad vůbec - a váha mi letí dolů sama.
Takže jsem si přisypala do jídelníčku hodně borůvek - na ty mám chuť, ten první den po operaci jsem spráskla dva banány, které normálně v rámci hubnutí vůbec nejím, a jídlo si vyloženě hlídám. Jako, abych dost a dobře jedla, ne, abych v rámci rekonvalescence pět kilo zhubla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
26.3.24 11:33

@sirikit u mě právě nejsou problém chutě, že bych někde v krámě plakala nad donutem, ale hlad prostě mívám. Tvaroh fakt nemůžu. Držíš se nějakého množství sacharidů na den, třeba od do?

• Citovat
  • Upravit
75656
26.3.24 11:46

Ne, vůbec.
Fakt nic nevážím, nepočítám, jím dosyta.
Jenomže jak mám v jídle mnohem víc bílkovin, než běžně, hlad opravdu nemám.
On to musí být logicky rozdíl i kaloricky, když vyřadíš cukr, mouku, rýži, těstoviny, teď v hubnoucí fázi i luštěniny (ty po dosažení cílovky samozřejmě zase zpátky zařadím), velkou část tuků - tak to tělo si rozdíl z něčeho dorovnat musí.
A já mu klidně poradím, kde brát. :mrgreen:
Na začatku před těmi deseti lety jsem pečlivě studovala složení potrevin, než jsem je hodila do vozíku - samozřejmě chceš co nejmíň sacharidů, omezuju i tuky - ale ne ad absurdum, zdravé tuky v rozumné míře tělo potřebuje.
Teď už většinou vím, a jenom, když třeba volím mezi dvěma baleními mozarelly, přečtu složení a vyberu to s míň sachry a tuky.

Před těmi deseti lety jsem jela tvrdě podle tohoto, tak mrkni, je to docela dobře popsané a fakt to funguje.

https://www.fit-day.cz/…anova-dieta/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
26.3.24 11:47
@sirikit píše: Více

A co se zacit spis vic hybat? Pak se da jist taky dosyta a clovek se nemusi tolik omezovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová