Ketodieta a problémy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Velryba černá
26.3.24 11:51

@sirikit díky za odkaz, kouknu na to.

• Citovat
  • Upravit
75672
26.3.24 11:55
@Ernais píše: Více

Mě ten cílený pohyb fakt nebavil nikdy.
Byly doby, kdy jsem opravdu chodila do fitka 4-5× týdně, cvičila i doma a měla radost akorát pak ve sprše, že už mám tuto otravnou povinnost panebože aspoň pro dnešek za sebou. :? :zed:
A k tomu, abych v zájmu vyšších cílů ztrácela čas něčím, co mě opravdu upřímně otravuje, nevidím důvod, pokud to můžu vyřešit něčím, co mě neotravuje.
Takže než bych si dala tu koblihu a pak ji hodinu upoceně vyběhávala, to si ji radši nedám rovnou.
Znovu - každý má svoji cestu, která mu vyhovuje, což mi přijde fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75672
26.3.24 11:57
@Velryba černá píše: Více

Ale necpu Ti to, před těmi deseti lety jsme s holkama hubly tady na EM, vlákno Dukanova dieta - ale 2000 stránek asi nedáš. ;)
Někomu, třeba mně, ten systém vyhovoval maximálně, někomu ne a buď si našel jinou cestu, nebo se holt na hubnutí vyprdl. Což je taky řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
26.3.24 11:57
@Buba mara píše: Více
:roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56076
26.3.24 12:02
@sirikit píše: Více

Jo. Já teda pohyb miluju, denně něco, s holkama chodíme 5× týdně cvičit, čistá droga. Ale přirozeně low carb je super, není člověk unavený.. hresim čerstvým ovocem, včera mandarinka třeba, občas tvarohová zmrzlina…

Příspěvek upraven 26.03.24 v 12:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56076
26.3.24 12:05
@Buba mara píše: Více

Ale ono přirozeně si zdraví nehuntujes. Já posnidala řecký jogurt, bílý, oběd teď treska a salát z avokáda, rukoly, ořechů, ředkviček a okurky. K večeři bude lc chleba a tvaroh a sýr. Nepočítám už nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
26.3.24 12:06
@sirikit píše: Více

Presne tak, ja sice na zacatku pocitala, ale ja musela, kvuli synovi. Ted uz proste jim podle hladu jidla, a co je dulezite, to co mi chutna. Steak fakt neozelim. A se sported, coz mam ja jinak, mi to naopak pomohlo. S keto/lc jsem zacinala jako prumerny bezec, ty vzdalenosti narostly, protoze jsem mela prilis mnoho energie. On tomu clovek musi rozumet. Alesponn trochu. Kazdy typ stravovani, vcetene toho „bezneho“ muze clovek delat dobre nebo blbe. A telo je nastavene uplne stejne na glukozu nebo keto latky. Takovy ty reci o ublizovani jen potvrzuji, ze dotycny o tom vi kulovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.24 12:22
@Lenka_Hal píše: Více

Ja dokonce i nekde cetla, ze se snižuje funkce štítné žlázy T3 :lol: :lol: :lol: z keto diety😃 😃 😃

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.24 12:23

Jinak da se na keto nebo low carb nabrat svaly?

• Citovat
  • Upravit
26569
26.3.24 12:24
@Anonymní píše: Více

To je clovek od cloveka. Ja tim svym behanim na lacno a I genetika samozrejme hraje roli, mela telo navykle na obcasny nedostatek sacharidu. Keto flu jsem prakticky nemela, jen jsem par dni byla unavenejsi. Ber to tak, ze na oba zdroje energie mas v tele mechanismy, mnoztsvi latek, ktere je treba aby ty mechanismy fungovaly. Pokud nekdo leta letouci jede jen na cukr, ten druhy mechanismus je potlaceny, je potreba ty jeho latky navysit. To pak nejde jen tak, behem par dnu. I ty ketolatky, co vidis na zacatku na prouzcich jeste neznamena vyhru. Ty ketolatky nejen, ze musis vyprodukovat, taky se musis naucit je vyuzit. Lidi co uz opravdu jsou adaptovani delsi dobu mivaji malo, jen lehce zvysene.

Příspěvek upraven 26.03.24 v 14:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
26.3.24 12:26

@Lenka_Hal No, když držíš dietu, po které je ti zle, tak asi něco není v pořádku. Člověk je od přírody nějak stavěný a tělo si samo řekne, když mu. něco chybí. Proto taky cítíme bolest nebo je nám blbě, je to signál, že něco děláme špatně. Někomu to třeba vyhovovat může, to se nepřu, ale můžeš si taky ublížit, když půjdeš přes moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
26.3.24 12:26

Ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
26.3.24 12:48

JO, a odpravis si ledviny, a podobne.
Ja varim LC uz roky pro celou rodinu. Po tech letech jsem z vyse uvedenych duvodu zaradila nektere sacharidove jidla, ale kluci mi vyrostli na lc. Jako nic striktniho, tu nejake ovoce, tu nejaka zmrzlina, tu narozeninova party, ale celkove delali i sporty a bez problemu. Nejstarsi ted beha a je do sportu zapaleny, posiluje a ma uz ramena jak blazen, ale ty jeho vysledky. 8o Je ted na univerzite v ramci nejake studie, meri mu ruzne parametry. VO2max ma 80.2, coz jsem ani netusila, ze existuje. Proc to rikam, jestli se na tomto podilela LC, nevim, nikdo nevi, ale jiste je jedno, nijak mu to neuskodilo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75672
26.3.24 13:22
@jkra píše: Více

Jo, věřím, že spoustě lidí přináší sport čirou radost, jinak by logicky nebyl tak oblíbený, že jo. Ale já jsem se v něm holt nenašla, co už, na stará kolena to lámat nebudu.
Což ale neznamená, že chci být rozkydnutý hroch. :cert: :cert:

Mně právě tohle stravování, když nad ním člověk uvažuje, přijde nesrovnatelně zdravější, než když do sebe pohodlně bezmyšlenkovitě narveš, co Tě napadne, jenom toho holt sprásneš míň, aby ses vešla do zelených koleček KT, nebo pak dvě hodiny vyběháváš hříchy.
Ale každému jeho nebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75672
26.3.24 13:29

Jé vidíš, to jsem nevěděla.
Některé holky si v rámci Dukanky tenkrát ketolátky měřily, a často byly nešťastné, že fakt dodržují, hubnou, ale podle těch papírků v ketóze prakticky nejsou.
Tak to bylo možná tohle.

Jinak já taky snáším přechod na nízkosacharidovku splavně, cukrem se moc netláskám ani normálně, takže když se hecnu a najedu na tvrdou „útočnou“ fázi, nemám potíže v podstatě žádné.
Letos v tom lednu jsem to vlastně ani nezaznamenala, moje tělo bez sacharidů snadno zvádá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová