Ketony v moči u dítěte

Anonymní
11.10.12 10:42

Ketony v moci u ditete

Ahoj, asi pred 3 dny jsem si vsimla, ze male divne zapacha z pusy, proto jsem si koupila takove ty laktamusove papirky, no a cukr ji vysel negativni,,ale ketony ji vysli 5/52,vysli ji tam bilkoviny 0,3/30 a ph ma 7
je fakt, ze ted je zrovna nastuzuna, tak nevim jak moc by to mohlo ovlivnit, zda treba i ten zapach z pusinky nemohl souviset s nastuzenim, ale byl to takovy ten acetonovy, ale bojim se zda se nemuze jednat o cukrovku nebo nejakou metabolickou chorobu, nemate s tim nekdo zkusenosti nebo nejste z oboru??
Jeste taky bere leky na epilepsii, myslite ze ty by to mohli ovlivnit? Diky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81481
11.10.12 11:13

Ketony vznikají při rozkládání tuků, pokud tělo nemůže rozkládat v dostatečném množství cukry - buď nejsou (hlad) nebo je neumí zpracovat -cukrovka. U cokrovky by tam byl pravděpodobně i ten cukr, ikdyž u lehčí formy ne. Bílkovinu bych tipovala na kontaminaci z venku, chybný odběr nebo připadá v úvahu infekce močových cest nebo jiné onmocnění ledvin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.12 11:25

A nejake jine metabolicke poruchy, krom cukrovky??

• Citovat
  • Upravit
81481
11.10.12 11:31

Je jich spoustu, výskyt minimální. to je fakt věštění z koule. Dej jí najíst, ne nic extra sladkého, naber jí znovu. Před odběrem pořádně umej, nejlépe střední proud moči, aby tam nebyla ta první moč, kde můžou být ty bílkoviny z vnějších rodidel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
11.10.12 11:38
@Anonymní píše:
Ahoj, asi pred 3 dny jsem si vsimla, ze male divne zapacha z pusy, proto jsem si koupila takove ty laktamusove papirky, no a cukr ji vysel negativni,,ale ketony ji vysli 5/52,vysli ji tam bilkoviny 0,3/30 a ph ma 7
je fakt, ze ted je zrovna nastuzuna, tak nevim jak moc by to mohlo ovlivnit, zda treba i ten zapach z pusinky nemohl souviset s nastuzenim, ale byl to takovy ten acetonovy, ale bojim se zda se nemuze jednat o cukrovku nebo nejakou metabolickou chorobu, nemate s tim nekdo zkusenosti nebo nejste z oboru??
Jeste taky bere leky na epilepsii, myslite ze ty by to mohli ovlivnit? Diky

Výsledky z moče bývají nepřesné a můžou být ovlivněné stravou (např. vit C), léky nebo bakteriemi. Pokud máš podezření na nějakou chorobu, bude lepší vyšetření z krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
11.10.12 12:16

Já se prostě musím zeptat: proč vyšetřuješ moč, když tomu nerozumíš (ani souvislostem) a pak sháníš „odborné“ info po emiminu?
Na 99procent jí není nic, nález v moči u nemocí (např nachlazení) je běžný.
Navíc papírky jsou orientační.
Pokud máš nějaké pochybnosti, máte jistě dětskou lékařku, tak si tam zajdi ať máš záruku odborných informací.
Kontrola moči u dr! je když už vhodná po odeznění nachlazení.
Pokud Tě to uklidní, tak bílk v moči má kdekdo i při zvýšené tepotě, ketony když málo pije atdatd.

• Citovat
  • Upravit
81481
11.10.12 12:44

Lightsun, taky to samovyšetřování nemám ráda. Na druhou stranu, dělá to kdekdo. Předpokládám, že to zakladatelka půjde k doktorce řešil. Ale červíček hlodá a má potřebu to vyřešit hned teď. Emimino je její domovské diskuzní forum, tak to zkusí. Myslím, že je to vcelku normální. Ikdyž 99% takových diskuzí stejnak definitivné řešení nenajde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.12 13:02
@Lama Lama píše:
Lightsun, taky to samovyšetřování nemám ráda. Na druhou stranu, dělá to kdekdo. Předpokládám, že to zakladatelka půjde k doktorce řešil. Ale červíček hlodá a má potřebu to vyřešit hned teď. Emimino je její domovské diskuzní forum, tak to zkusí. Myslím, že je to vcelku normální. Ikdyž 99% takových diskuzí stejnak definitivné řešení nenajde.

jo, vyjadrila jsi to presne :) odborne informace shanim vzdycky a u vseho, protoze ani doktori nejsou vzdy neomylni, navic neziju v CR, takze i ta pece je tu trosku jina, pristi tyden mame navstevu na neurologii, tak to pred doktorkou zminim, krev nam urcite beztak brat bude, diky za rady :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.14 15:57

Zdravím všechny maminky,
obnovuji tuto diskuzi, tak doufám, že se některá z Vás ozve…
Včera jsem donesla dětské doktorce moč mé dcerky (skoro tři roky). Přoč? :arrow: Den před tím padla únavou na podlahu ke kamnům, když jsme přišli z venku a spala asi hoďku a půl, probudila se, že potřebuje čůrat. Celý den chodila na malou často. V noci měla horečku 38,6°C, měla zimnici a bolela ji hlava, dostala Belladonu 9ch a od té doby je bez teplot. V moči měla ketony na tři křížky. Nezvrací, ale nemá chuť k jídlu, málo pije. V noci hodně čůrá. Zítra jdeme na kontrolu…Proč píšu? Potřebuju uklidnit, že nejde o dětský diabetes, chci slyšet, že ketony v moči jsou opravdu jen z toho, že málo pije a že bude maličká v pohodě… :(
Máte některá tuto zkušenost?
Děkuju za povzbudivé zprávy :kytka:
Omlouvám se za anonym, ale nechci, aby se o mých obavách dozvěděly známé 8)

• Citovat
  • Upravit
3359
13.2.14 16:08
@Anonymní píše:
Zdravím všechny maminky,
obnovuji tuto diskuzi, tak doufám, že se některá z Vás ozve…
Včera jsem donesla dětské doktorce moč mé dcerky (skoro tři roky). Přoč? :arrow: Den před tím padla únavou na podlahu ke kamnům, když jsme přišli z venku a spala asi hoďku a půl, probudila se, že potřebuje čůrat. Celý den chodila na malou často. V noci měla horečku 38,6°C, měla zimnici a bolela ji hlava, dostala Belladonu 9ch a od té doby je bez teplot. V moči měla ketony na tři křížky. Nezvrací, ale nemá chuť k jídlu, málo pije. V noci hodně čůrá. Zítra jdeme na kontrolu…Proč píšu? Potřebuju uklidnit, že nejde o dětský diabetes, chci slyšet, že ketony v moči jsou opravdu jen z toho, že málo pije a že bude maličká v pohodě… :(
Máte některá tuto zkušenost?
Děkuju za povzbudivé zprávy :kytka:
Omlouvám se za anonym, ale nechci, aby se o mých obavách dozvěděly známé 8)

Obě mé děti měly v moči ketony. U obou to bylo v době, kdy byly nemocné = nejedly a málo pily. Obě jsou v pořádku. Je to tím, že ti malá málo jí a pije, neboj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.2.14 16:09

Ketony jsou projevem katabolismu. může to být při hladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
13.2.14 16:10

Ketony bývají při nedostatku tekutin. U diabetiků bývá hodně žízeň a z toho časté močení. Ale určitě by to trvalo déle, ne jen teď. Má horečku, větší spotřebu tekutin, kterou nenahrazuje.
Jo a taky by měla glukozu v moči (cukr se vylučuje do moči při přebytku v krvi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.14 16:22

Holky, díky, doufám, že to bude v pohodě… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7323
29.12.16 20:29

Taky se připojím s dotazem a zeptám se na zkušenost, i když vím, že je těžké „něco“ poradit… Moje dcera měla v poslední době dva záněty močových cest hned za sebou. Teď, přiblitně 3 týdny po vyléčení posledního, si stěžuje na bolesti bříška (stolice? viroza? močové cesty?) a nechce čůrat, strašně se brání, když ji chci dát na záchod, čůrá jen do plenky v noci a nebo ve sprše, když pustím vodu. Našla jsem jí ketony v moči, a protože polehávala a byla uplakaná, volala jsem pohotovost, kde mě paní doktorka docela vyděsila (zároveň hodně poradila a byla příjemná), že je odvodněná a musí hodně pít (momentálně vypije maximálně hrneček tekutiny denně). Zlepšila se a zašla jsem s močí i k pediatričce, která vyloučila zánět a prý není najezená (opravdu nechce moc jíst, je nejedlík). Myslela jsem si, že mám přijít znovu s močí na kontrolu, ale prý nemusím. Vlastně mi neřekla nic, jen se ptala co jí. Nevíte, za jak dlouho jí ty ketony z moči zmizí? Proč nechce čůrat, může ji to způsobovat bolesti přestože nemá zánět? Z pediatričky jsem nabyla dojmu, jakože „o nic nejde“, ale červík hlodá a bojím se nějakých zdravotních problémů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.12.16 20:38

Moje to měla teď. Chvíli po zánětu a v noci zvracela a bolest břicha. Ráno jsem nabrala moč a hned k dr. Tam ji zjistili masivně ketony v moči, zánět nebyl. Prý to měla z toho že byla odvodnena, to z toho zvracení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí