Keylogger v mém PC

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.5.11 11:51

Keylogger v mém pc

Ahoj holky, raději anonymně, je to pro mě citlivé téma.

Včera jsem hledala v pc jeden dokument a místo něj jsem ve svém pc našla keylogger. Trošku jsem zagooglila a zjistila si, co to vlastně přesně je . Ráno jsem požádala kamaráda (pc rozumí), ať se na pc přijede podívat. Zkouknul to a nemile mě překvapil. Prý to není žádný vir nebo tak něco. Ten program někdo do mého pc záměrně nainstaloval a nastavil na sledování :-o . Byli tam i složky, každý den kdy byl pc puštěný měl svou složku a tam přesně vypsané co jsem zmáčkla na klávesnici. Všechny hesla, emaily atd, prostě všechno.

A teď k tomu důležitému. Program byl nainstalován v den, kdy mi můj přítel na mou žádost pomáhal cosi na pc opravit. V té době jsme si procházeli menší krizí. Je zřejmé, že to nainstaloval do pc on, nikdo jiný kromě přítele, mě a dcery (3roky) nemá k počítači přístup. A já teď nevím, co si mám myslet. Strašlivě mě to zklamalo, vzalo pocit důvěry, mám chuť ho nakopat kamsi :cert: . Nepotřebuju snad ani radu, spíš by mě zajímal váš názor na věc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
10.5.11 12:00

Ty jo to jsem vůbec nevěděla že něco takovýho je…já vůbec nevím co Ti poradit…Jakej máte vztah s přítelem( manželem?)…že ho tohle napadlo??? Měl důvod???Já bych mu to asi řekla a nebo to nastavila i jemu :lol: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
752
10.5.11 12:04

o tom programu slyšim prvně :think: co to ukazát manželovi a zahrát komedii že jsi zrovna v ten okamžik na to přišla a zeptat se ho na co je to dobré a uvidíš pokud ti lhát nebude tak to tam nedal a pokud lhát bude tak bych na nej vyrukovala s tím že máš zjištěné o co jde a ať ti to vysvětlí .. přeju ti aby jsi zjistila že on to tam nenaistaloval :cry: :-( asi jsem ti moc neporadila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
10.5.11 12:05

no uprimne by ma to nastvalo ..
tvoj priatel sa vyzna v PC?
spravila by som nieco aby bolo jasne ze si to zistila a aby sa on nemohol nic dozvediet co si robila ale zaroven by som mu to nehovorila do oci .. takze napr do suborov kde si zapisuje keylogger podstrcila text nenecham si zasahovat do sukromia alebo tak ..
nastastie som takuto situaciu nikdy neriesila.. s manzelom mame kazdy vlastny pc a ja mam blby pocit uz ked na jeho pocitaci pustam nicolke rozpravku ked ja pracujem na svojom.. pre mna je to rovnake ako liezt niekomu do mobilu, penazenky, supliku.. proste sa to nerobi ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
10.5.11 12:09

Tak to je opravdu nemilé… Můžeš doufat, že o tom přítel ani neví :nevim: :nevim: :nevim: Taky bych se ho zeptala co to je a na co to je… Pokud ti řekne, že to nic není a že si toho nemáš všímat, tak by u nás začala italská domáctnost :oops: :oops: :oops:
Ale nevím, co bych dělala kdyby dělal,. že neví co to je - nevěděla bych čemu mám věřit :nevim:
Přeji hlavně pevné nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.11 12:14

Je to jen přítel, navážno spolu jsme necelý rok, začali jsme uvažovat o sestěhování a společném životě. Ale mám špatné zkušenosti z minulosti, nechtěla jsem nic uspěchat a on hned o svatbě a hrr hrr. Tak jsme se pohádali a nastalo období ticha. A právě v té době se ten program objevil v mém pc. Počítačům rozumí víc než běžný uživatel, takže nainstalovat něco takového pro něj není problém. Teď vůbec nevím, co si mám myslet, za dvě hodiny má přijít a já nevím jestli mu to omlátím o hlavu a vyhodím ho nebo to vezmu jinak a zkusím nejdřív zjistit co a jak.

• Citovat
  • Upravit
10048
10.5.11 12:21

Možná když si odmítla svatbu a tak, tak začal raplovat a myslí si že je zatím něco jinýho… :nevim:
Rozhodně bych mu to řekla, v klidu proč to udělal…a uvidíš jak se zachová…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
10.5.11 12:27

Ahoj, jako první bych si být tebou sedla k PC a změnila všechna hesla!!! Hlavně pokud mohl získat přístup k citlivým údajům - třeba k internetovému bankovnictví, e-mailové kontakty…

Určitě se o tom budete bavit a nevíš, zda mu nerupne v bedně a nebude se ti chtít pomstít :-(

Být tebou, tak problém neřeším dnes, ale zítra s chladnější hlavou. Ale radu jak se zachovat nemám, u mě by asi zratil všechnu důvěru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
10.5.11 12:31

jo tak to zmenit hesla .. vsetky .. :-) a ked pride tak sa ho spytat ci uz o tom pocul .. a vyprasit mu kozuch ze preco chce svadbu ked ti nedoveruje .. a ze ta to urazilo a cakat ako sa zachova ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.11 12:35

Hesla jsem si změnila tady u ségry, a že jich bylo dost. Navíc jsem musela volat i do firmy, pro kterou dělám něco málo práce z domu, aby si přeheslovali systém, rádi nebyli. Asi mu napíšu sms, ať dnes nechodí, fakt jsem vytočená jak beruška :pocitac: .

• Citovat
  • Upravit
12978
10.5.11 12:35

Z popisu vašeho vztahu se mi zdá, že si nejsi jistá, zda on je ten pravý pro váš vztah..
Budu asi hnusná, ale já bych toto využila i jako záminku mu dokázat, že tě zklamal, velmi ti ublížil a v podstatě dokázal ti, že váš vztah opravdu nemůže být víc než je - natož svatba a sestěhování..
Pokud je to na rozchod - tak toto vzít jako záminku, hřebíček do rakve ( a z mého pohledu se to jeví jako že ano - já bych jeho chování přirovnala ke sledování a omezování - to zavání skrytou agresí..)
Pokud to není na rozchod - vklidu to s ním rozeber a dej najevo, že udělal vééééélikánskou chybu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
10.5.11 12:38

To musí být škaredý zklamání, achjo. Je to každopádně nečestný jednání tvýho přítele k tobě, že ti za a) chce čučet do tvých osobních záležitostí (co ti má co číst maily, stahovat PINy/hesla a vůbec slídit, co tě zajímá, co čteš a diskutuješ) a za b) že to dělá za tvýma zádama a považuje tě za na tolik blboučkou, že to neodhalíš a nerozumíš tomu. Na druhou stranu to patrně nemyslel vyloženě zle a proti tobě, spíš byl jen zvědavej a neuvědomoval si, že to může zamávat tvojí důvěrou.

Kdyby se mně něco takovýho stalo, tak bych soubory natvrdo odmazala a raději je vysypala i z Koše. Pak bych keylogger odinstalovala (nemaž přes Delete, ale raději Ovládací panely, Programy, Odinstalovat - případně kamarád by mohl pomoci).
Až by přítel přišel a byla taková jakože pohodová nálada, tak bych se vyloženě naivně zeptala, jestli ON má ve svým počítači nainstalovanej keylogger … odpověd NE: néééée???? a pročpak ho tam mám já??? sorry, ale mě ho tam KDOSI nainstaloval, náááhodou ten den, co ses v tom trochu hrabal … nevíš o tom něco? přijde ti to fér?
odpověď ANO: a proč ho tam maš, na co je dobrej, tak já ti to tam přijdu proštmejdit a trochu si počíst v tvým soukromí, co říkáš.
Mě se to totiž nelíbí a upřímně se mě to zklamalo, že ti nemůžu věřit.

Můžu jen připsat historku mojí kolegyně - ONA sama na domácí PC nainstalovala keylogger a přítel o tom nevěděl. Bohužel se tak dozvěděla, že si chatuje dost oplzle s jinýma holkama (jakože teď si ho tu hon*m a co dělá ty apod.), nikdy předtím ho nějak nešmírovala, ale pak prostě zpozorněla a zjistila, že on u toho PC fakt trapně masturbuje pod stolem … Byli z toho na rozchod a hodně dlouho o něm škaredě mluvila, dokonce se ho snažila 2× vystěhovat pryč z vlastního bytu … prostě brutální krize. Pak se dali dohromady, ale nevím na jak dlouho, od mateřský jsem jí nepotkala.

někdy je lepší nevědět - co oči nevidí, to srdce nebolí … achjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
10.5.11 13:53

Taky jsem měla keylogger a přítel mě pak chodil šmírovat na jednu zamčenou diskuzi 8-) Na jiném serveru. Přišla jsem na to brzy, protože nepřečtěné příspěvky se mi zobrazovaly jako přečtené, to mu jaksi nedošlo.
Taky jsme měli období krize :-?

Být tebou, s takovým člověkem budoucnost neplánuju, je mi líto :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
10.5.11 13:54

Mmch. nainstalovat keylogger bohužel není nic těžkého 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrkvetka
10.5.11 17:50

keylloger

Taky jsem si tenhle program stáhla, náhodou jsem den předtím našla velmi nemilou komunikaci přítele s jeho ex. Pokud se chceš ujistit, že je definitivně pryč, zadej znaky CTRL+SHIF+S, všechny tři naráz. Existují i podobné hůře zachytitelné programy. Zkratky na ně CTRL+ALT+SHIFT+S, CTRL+SHIFT+M…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák