Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahojte maminy,
Chtela jsem se zeptat. Pribrala jsem 25kg v tehotenstvi. V porodnici jsem nechala 10kg. Od te doby nejde shodit a to jsou uz 2,5mesice po porodu. Plne kojim a vsude ctu, ze pri kojeni jdou kila dolu.
pravidelne jim, omezuji sladke. Denne chodime na prochazky a rano cvicim(teprve 10dni, predtim jsem se stale necitila na cviceni)a stale nic. Nejake rady prosim? Jsem zoufala. Pred otehotnenim jsem vazila 50 kg a necitim se dobre s touto vahou jak fyzicky, tak i psychicky.
No, já při kojení přibírala jak blázen, navzdory dobré stravě, v porodnici jsme nechala všechno, ale v průběhu ročního kojení přibrala deset kilo, u obou dětí Co jsme nenabrala v těhotenství, s druhorozenou sme šla z porodnice s míň než před těhotenstvím, to prostě lezlo nahoru při kojení
Jestli dobře a dost nespíš, tak to může být i tím. Tělo si drží zásoby, ať má z čeho brát při vyčerpání. Můžu potvrdit z vlastní zkušenosti
To je zvláštní, že i při plném kojení kila nejdou dolů
Rodila jsem před 3 týdny. Přibrala jsem v těhotenství 23 kg a už mám nahoře jen 8 kg. Jde to kojením samo dolů. Měla jsem to tak i po prvním porodu. To jsem cca půl roku po porodu měla o 4 kg méně než když jsem otěhotněla.
V tomto těhotenství jsem byla hoooodně zavodněná a měla velké otoky. Takže většina nabraných kil byla voda. Sama jsem zvědavá, jak budu shazovat dál. A to jím dost sladké, tím kojením mám neustále chuť na sladké a celkově mám velký hlad. Jo a denně vypiju cca 3-4 litry tekutin. Držím palce ať se zadaří kila shodit ![]()
Někdo při kojení právě nehubne a začne až po jeho skončení… tipuju se taky na ten případ. Nejvěší kila spadla a zbytek jde dolů horkotěžko, ale trochu se to hýbe.
Ještě je brzy, hlavně to nehroť. Velké hubnutí není dobré na mateřské mlíko. Chápu, že tě to štve, ale musíš pomalu a klidně, ne jak celebrity ![]()
Pridavam se k tem, co pri kojeni ani deko, spis jsem pribirala a nevyspani tomu nepridalo.Co nekojim a spim 13kg dole
Ja jsem 7 mesicu po porodu. Za cele tehotenstvi jsem nabrala nejakych 17 kg v porodnici jsem nechala 6 kilo. Zbytek mi hold zustalo na brisku zadku a stehnech
je pravda ze jsem kojila tak mesic. Na prochazky chodim denne ale hold jde to pomalu.
ted uz se mala plazi a hned mam o pohyb na vic a hned to jde o trochu lip. Tak az mala zacne behat tak treba to pujde jeste vic
. Hlavu si z toho nedelej ani ja nedelam. Ted jsem na 80kg a pred tehu jsem mela neco pres 70. Tak az se dostanu na 75 budu nadsena. ![]()
Každý na to kojení reaguje jinak, někdo hubne ani nechce, někomu se naopak hubnout nedaří i když se snaží. Asi bych to zkusila vydržet, než aspoň omezíš kojení a trochu se uklidní hormony.
Mě po prvním porodu lítaly kila strašně, nejdřív dolů, pak jak dcera dostala příkrmy a omezila kojení tak jsem se krásným jojo efektem vykrmila ještě víc, než jsem byla před dítkem. Po druhém porodu zase hubnu, ale zatím se mi daří držet to v rozumných mezích, tak snad to tentokrát bude bez joja. Hormony jsou prevít ![]()
Kamarádka v těhotenství nabrala hodně a po porodu byla jak vorvaň. Znala jsem ji jakou hubeňoučkou holčinu a nevěřila, že může tak přibrat. Během kojení moc nezhubla a teď už nekojí vůbec a kila šla dolů. Už má zase postavičku jak modelka ![]()
Presne tak. I ja jsem bohuzel z tech, ktere kojenim nehubnou. A to jsem vsude slysela a videla, jak se kojenim hubne samo.
Oooo jak ja zavidim tem, co hubly a ani nevedely jak. A vzdycky jsem slysela: to vis, to je kojenim. Ja si hlidala jidlo, delala si zdrave svacinky, nachodila s kocarkem mnoho a mnoho kilometru a houby. Telo si drzelo zuby nehty kazde deko.
Jak jsem prestala kojit, tak sla kila dolu uplne sama, aniz bych pro to delala cokoliv.