Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jete me pobavilo, ze si mysli, ze po celych(!) sesti letech ma narok na odpocinek
to není zrovna moc, ja třeba před dítětem pracovala nejakych 14. to jste tak mladi?
a za me, zustavat s chlapem jen kvůli diteti je proste nesmysl, nevim, proc to porad tolik zenskych tak ma. dite stejne vyciti, ze to doma není idealni, pozna, ze rodice jsou nestastni a zit jen s jednim není prece zadna pohroma ![]()
Cítí se jako nula, ale vybíjí si to na tobě. Nemá majetek, ty ano, jsi soběstačná a on se cítí jako nula a tou i je. Urážet bych se nenechala, pěkně postýlku a televizku za dveře, vyměnit zámek a žít spokojeně bez vycucávače sebevědomí.
Ne, nebyla bych s ním. Jo, ať je bez práce, nevadilo by mi ho živit, ale musel by si práci aktivně hledat. Nezůstávala bych s ním ani kvůli dítěti - copak je to pro něj nějaký vzor?
@peta81 píše:
Jete me pobavilo, ze si mysli, ze po celych(!) sesti letech ma narok na odpocinekto není zrovna moc, ja třeba před dítětem pracovala nejakych 14. to jste tak mladi?
a za me, zustavat s chlapem jen kvůli diteti je proste nesmysl, nevim, proc to porad tolik zenskych tak ma. dite stejne vyciti, ze to doma není idealni, pozna, ze rodice jsou nestastni a zit jen s jednim není prece zadna pohroma
Tak relativně jsme mladí, jemu třicet, mě 23
![]()
Ale tak… měla jsem malou k maturitě a slíbila jsem si, že se o ni postarám! ![]()
Zakladatelko, víš co já z tvýho příspěvku čtu? Že ty UŽ JSI ROZHODNUTÁ kopnout do zadku chlapa, co je nesnesitelné, líné a opravdu nezralé hovado, které musíš živit, snášet a ještě odolávat jeho křivým obviněným. Hledáš podporu v tom, abys sebrala odvahu to konečně udělat? Máš ji ode mě (a koukám i od ostatních) mít! Jdi do toho. Jsi schopná, inteligentní, pracovitá a jistě impozantní ženská. A chlapa si zasloužíš aspoň stejně kvalitního. ![]()
Příspěvek upraven 21.05.15 v 21:28
@Anonymní píše:
Neumím odpovědět, jestli ho miluji. S dcerou má dobrý vztah. Už odešel tolikrát. Je to parchant, odejde si sednout ven na lavičku a píše sms že jsem ho vyhodila apod.
Je to vyčerpávající…
Jééé toho bych využila, odešel jsi, tak si na té lavičce zůstaň. Vždyť se nechová jako chlap, alespoň to tak vypadá.
Jeeej ty si hodne mladucka
to sa nanho za chvilu vykasles, mas v sebe este dravost, spravnu drzost a odvahu ![]()
@TýnkaK píše:
Zakladatelko, víš co já z tvýho příspěvku čtu? Že ty UŽ JSI ROZHODNUTÁ kopnout do zadku chlapa, co je nesnesitelné, líné a opravdu nezralé hovado, které musíš živit, snášet a ještě odolávat jeho křivým obviněným. Hledáš podporu v tom, abys sebrala odvahu to konečně udělat? Máš ji ode mě (a koukám i od ostatních) mít! Jdi do toho. Jsi schopná, inteligentní, pracovitá a jistě impozantní ženská. A chlapa si zasloužíš aspoň stejně kvalitního.Příspěvek upraven 21.05.15 v 21:28
Já tu z toho bulím..
![]()
Děkuju, žes to napsala.
Já stejně žiji bez něho..výletíme s malou bez něj, je bud moc horko nebo moc zima, stále kecy na něco. Za rodinou taky jezdíme sami víceméně.
Nevím…asi jsem srab vysvětlit to dceři.. i když minule v obýváku řekla, že budeme bydlet v našem domečku a táta bude bydlet ve svým domečku.
Bulela jsem jak pitomec.
@Anonymní píše:
Tak relativně jsme mladí, jemu třicet, mě 23![]()
![]()
Ale tak… měla jsem malou k maturitě a slíbila jsem si, že se o ni postarám!
ty jo, to jsi frajerka. mela bys byt na sebe pysna, co jsi takhle mlada uz dokázala a ne byt s nekym, kdo te jetse ponizuje místo aby si te vazil. o dcerku se postaráš, jeho nepotrebujes, jednou si najdes lepšího. mela by sis život užívat a ne se trapit s takovym lemplem. seber odvahu a zbav se ho!
@peta81 píše:
ty jo, to jsi frajerka. mela bys byt na sebe pysna, co jsi takhle mlada uz dokázala a ne byt s nekym, kdo te jetse ponizuje místo aby si te vazil. o dcerku se postaráš, jeho nepotrebujes, jednou si najdes lepšího. mela by sis život užívat a ne se trapit s takovym lemplem. seber odvahu a zbav se ho!
Děkuju ![]()
Rodina mi to taky říká, respektive babička s dědou, děda už ho nemůže ani cítit ![]()
Máma spíše…„máte spolu dítě“… atd.
Požádala bych o, aby si postel a TV odstěhoval jinam
jsou rodiny, kde vydělává zena a muz naopak treba pečuje o dite, domácnost atd, ale aby bylo vsechno jenom na zensky a chlap se choval takhle…to asi ne.
A klobouk dolu pred tebou, co jsi ve svém veku dokázala ![]()
JSem stejně stará jako Ty, takže já před Tebou smekám! Vážně klobouk dolů
Jsi neskutečně šikovná a nevidím proto jediný důvod, proč bys musela zůstávat s takovým volem!! ![]()
Tvé situace je mi moc líto. Nechceš malou připravit o tátu, ale toužíš po rovnocenném partnerovi, kterého doma nemáš v podstatě v žádné oblasti. Zvykl si za těch 5 měsíců na život bez práce, teď už po ní vlastně ani netouží a nechápe tebe, že máš něco rozjetého a plánuješ další. Nerealizuje se v žádné oblasti, v domácnosti, v koníčcích, v ničem, jen přežívá. Nedivím se ti, že tě tohle nebaví, ale chceš mít čisté svědomí, že nevyhodíš chlapa, když je vlastně bez práce, bez majetku… Asi bych se pokusila s ním jeden večer promluvit (mít to předem trochu připravené), že takovýto život je trápení a oba si zasloužíte víc. Že je potřeba, aby začal normálně fungovat, takže aktivně hledat práci, když mu nebude vyhovovat, vydrží v ní do doby, než si najde lepší. Podílet se na chodu domácnosti. Snažit se být mužem, ne chcíplinou. Cvičit, účastnit se společných aktivit - nemusí všech, ale aspoň některých a taky občas s dcerkou mít vlastní aktivitu (i kdyby to mělo být odpoledne strávené na hřišti). Pokud se nepodaří ho trochu vrátit do života, tak se bohužel asi budete muset rozloučit, protože toto není dlouhodobě udržitelné. Zároveň bych se ho zeptala, jestli je něco, co mu na mě vadí (nikdy není dobré chtít jen po jedné straně, aby vše změnila, určité kroky musí provést oba), popř. sama navrhnout, co ty bys mohla změnit, aby se to u vás doma zlepšilo. Dala bych mu najevo, že si ho vážím jako otce společného dítěte (je potřeba, aby slyšel i něco pozitivního), ale že se u vás doma opravdu musí něco změnit. Dala bych nějaký časový horizont - třeba 2 - 3 měsíce a uvidíš. Pokud on sám nebude chtít, nedojde mu, že tohle je jeho poslední šance, smůla… Můžu ti jen popřát, abys to zvládla. Já věřím tomu, že on se může cítit méněcenný ať už kvůli ztrátě zaměstnání, tak kvůli tvé činnorodosti a tomu, že vlastně bydlí u tebe a nejste ve společném, ale to vše jsou věci, které si musí vyřešit on sám. Musí mít něco, co mu stojí za to bojovat. A to by rodina měla být.
Jestli by ses bez nej mela lip? Nepochybne…
Ze je to male tata? Podle toho co pises, tak jen biologicky… Aspon pro mne je si nazev tata zaslouzi ten, kdo je vic nez jen darce spermie… A Tvuj partner zrejme o blaho sve dcery nijak extra nepecuje.
edit - TynkaK to napsala naprosto vystizne…! Ztracis kus zivota s clovekem, ktery je jen parazit, a nestoji za to.
Já vím, ale věděl to. Nejsem buchta doma u plotny s cigárem, bez nějakých narážek, ale ženy jsou různé. Mám ráda věci pod kontrolou a nesnesu mít šéfa
to vím stoprocentně
proto dělám sama.