Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@smurfka píše:
A proč míváte klíče v zámku? to je taky nějaký zvyk tohle?
Protože když jsem na zahradě nebo na terase, tak abych nemusela nosit klíče sebou. Ale máme dveře do domu směrem do zahrady, ne do ulice jako jiné domy. A ještě máme i zavřenou branku na bzučák. Takže zase tak strašné to není.
@Anonymní píše:
@berusa.m Když vám vypnou proud, nedostanete se domu.
Doporučuju trezor na klíč. Máme ho namontovaný a schovaný na zahradě.
http://zbrane. esako. cz/trezor-na-klice-rottner-keykeeper#
Předpokládám, že je to řešeno nějakou baterií, ne?
Než bych si dávala na zahradu trezor, to si ten klíč raději schovám do nějaké krabičky a strčím na nějaké skryté místečko na zahradě. Je tam spousta možností, kam by to šlo. Mě jde spíše o to ale celkově klíče eliminovat. Hlavně kvůli dětem.
@JoHoP píše:
Byt - koule, RD - klika. Tak to vidím já.
Naopak prave, protoze barak ma vzdy vic moznosti nez byt.
@berusa.m píše:
Máme na domě kouli. U sousedů máme náhradní klíč. Už jsme u nich za ty roky byli asi 10×, když jsme si zabouchli klíče domaPřes léto když jsme často venku, máme skoro pořád klíč v zámku. Přemýšlela jsem nad nějakým elektronickém zámku, který se otvírá na otisk prstu nebo číselný kód. Nemáte někdo zkušenost?
Taky mame u sousedu klic, kdyby se neco stalo a my nebyli doma, aby mohli zasahnout nebo se jit podivat.
Já nemám pocit bezpečí, když po zamknutí nezůstane zevnitř klíč ve dveřích. Pak se ale s koulí snadno stane, že se dveře zabouchnou, a náhradní klíč je na houby. Kliku jsme volili z toho důvodu, aby k nám nechodila babička jak domů (máme vícegenerační dům).
@eliik.black No já si zase myslím, že ve vícegeneračním domě je lepší koule, protože zabouchnu a nikdo se ke mně nedostane. Já mám zkušenost, že jedna moje příbuzná, když k nám přijde, tak místo aby zazvonila, automaticky zkouší kliku a když není zamčeno, prostě vejde dovnitř. Proto jsem chtěla kouli, navíc vypadá esteticky líp, ale na druhou stranu, celý život jsme měli kliku a kdybych se přece jen zabouchla, byla bych pěkně nasr. štvaná. A přijde mi nerozumné nechávat náhradní klíč někde v květináči, nebo pod rohožkou. A sousedům bych ho taky nedala.
@berusa.m Když vám vypnou proud, nedostanete se domu.
Doporučuju trezor na klíč. Máme ho namontovaný a schovaný na zahradě.
http://zbrane. esako. cz/trezor-na-klice-rottner-keykeeper#