Klíšťata jak se chránit?

12735
19.5.10 21:41

Klíšťata jak se chránit?

Holky mám dotaz, náš hafan dnes donesl na kožichu přicuclé klíště o to nejde spíš až se tak potvora pustí aby ho malá nesnědla. To si pohlídám u hafana pokaždé z venku prohlídnu a ještě mu koupíme proti klíštakum cosi. Spíše mi jde o Elišku, očkovat se může až v 5 letech jsem četla nevím proč né dříve, můžu používat repelenty jako off a tak? Mám totiž hrůzu ze zánětu mozkových blan a tak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3870
19.5.10 21:46

Podle mého jde očkovat určitě dřív, kamarádky syn jde teď na poslední dávku a jsou mu dva roky pryč. Taky by mě to zajímalo, protože sedíme tak na zahradě, malou jsem dala na deku, kolem ní hračky, ona okolo sebe trhala trávu a když jdu trávu vyklepat, koukám a na dece hned vedle ní malé klíště. Takže jsem její sezení hned ukončila a budeme pořizovat malé pískoviště, kam se snad ty klíšťáci nedostanou. Jenže, pak půjdu pod stromama a je tu zase problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
19.5.10 21:47

Tak rozhodně bych nečekala, až se klíště pustí, ale rovnou ho psovi vyndala. Pak koupila buď spot-on (které už ale neúčinkují tak, jak dřív), nebo obojek Scalibor, který má dobré vlastnosti (nevadí, když děti psisko objímají, samozřejmě nenecháme dítě ocucávat obojek) a vyjde i finančně lépe než pipetky za krk. Jo, očkovat se fakt může až déle, ale už mám koupený repelent. Prý by se neměl stříkat na děti mladší dvou let, ale na oblečení to určitě nevadí. Já už letos jednoho klíšťáka chytla, takže od té doby pokaždé, když přijdeme z venku a malý se válel někde v trávě (nebo jsme byli v lese apod.), tak malého celého vysvléknu, prádlo hodím do pračky a Lukášek projde důkladnou prohlídkou. Čím dřív se na klíště přijde, tím menší je pravděpodobnost nákazy. Ale strach mám taky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
19.5.10 21:49

Kakiko myslela jsem to tak, že mám z toho strach že kdybych klíštaka neodchytla aby ho mala nesnědla, ale jinak psovi to vytahnu hned pokud najdu. Já asi zkusím i brnknout mudře at mi sama řekne co a jak. :nevim: Jinak malou budu samo kontrolovat, na to ja jsem pedant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
19.5.10 21:57

Taky mám strach.. Naše doktorka nedoporučuje očkování u dětí do 3 let, protože to očkování prý ovlivňuje nervovou soustavu, kterou mají takhle malé děti nedovyvinutou. Radila dávat dlouhé kalhoty, pevné boty a zvenku nastříkat. Já mám nějaký sprej vhodný pro malé děti. Teď si nejsem jistá, ale myslím, že už od 1 roku. Ze stromu by klíšťata padat neměla, prý jsou hlavně do výšky 60cm.

Jinak u boreliozy prý „stačí“ vyndat klíště do 24h a nemělo by dojít k nákaze, ale u encefalitidy stačí na to klíště jen sáhnout (a mít oděrku..). Každopádně čím dřív se vytáhne, tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaroslavaJ
19.5.10 22:08

Ja uz mam snad z tech klistat i fobii.Letos uz sme jich pochytali 6.Sotva vylezem ven a jen projdem kousek nekde po trave tak ho decka maji :evil: Je jich strasne moc.Nevim jak se ucinne chranit.Slysela jsem ze pomaha kdyz se bere vitamin B,ze pak na cloveka klistata nejdou.Ale nevim co je na tom pravdy.
A pomaha treba tea tre olej?Se tim potrit?Fakt uz nevim co delat aby na nas nesly.

• Citovat
  • Upravit
16694
19.5.10 22:09
LadyRebeka píše:
Kakiko myslela jsem to tak, že mám z toho strach že kdybych klíštaka neodchytla aby ho mala nesnědla, ale jinak psovi to vytahnu hned pokud najdu. Já asi zkusím i brnknout mudře at mi sama řekne co a jak. :nevim: Jinak malou budu samo kontrolovat, na to ja jsem pedant.

no, už je pozdě, tak jsem to nedomyslela, mě to vyznělo, že klíšťáky necháváš pohostit
se :oops: :mrgreen:
tak jestli budeš mudře volat, tak dej echo, co ses dozvěděla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
19.5.10 22:13

Nevím jestli zrovna na klíšťa, ale na komáry a spol ten B komplex funguje, ale chce se s ním defacto předávkovat, což provozuju u sebe, ale nevím jak moc je to vhodné u malého dítka. Ale tee tree bych řekla že jim taky vonět nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
19.5.10 23:09

tak my bydlíme v lese,klíšťat je tu jak nasraných,malého stříkám na oděv a boty Difusil repelentem a repelentem od Alpy.cca od kolen dolů a taky rukávy od mikiny.a jak přijdem z venku,svlíkám,hadry jdou do prádla a malý má podrobnou prohlídku.Maličká zatím bývá jen v kočárku nebo na rukách,tak u ní to zatím nehrozí.a já si kalhoty boty stříkám taky,jelikož jak mi malej vpálí do trávy,musím pro něj,ale snažím se ho učit že tam ne,že ho pokoušou klíšťáci,tak má jen písek a chodník bez nebezpečí.no je to mazec.snad se trochu teď ty mrchy potopí,ikdyž ani tomu nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
20.5.10 06:30
Kakika píše:
Tak rozhodně bych nečekala, až se klíště pustí, ale rovnou ho psovi vyndala. Pak koupila buď spot-on (které už ale neúčinkují tak, jak dřív), nebo obojek Scalibor, který má dobré vlastnosti (nevadí, když děti psisko objímají, samozřejmě nenecháme dítě ocucávat obojek) a vyjde i finančně lépe než pipetky za krk. Jo, očkovat se fakt může až déle, ale už mám koupený repelent. Prý by se neměl stříkat na děti mladší dvou let, ale na oblečení to určitě nevadí. Já už letos jednoho klíšťáka chytla, takže od té doby pokaždé, když přijdeme z venku a malý se válel někde v trávě (nebo jsme byli v lese apod.), tak malého celého vysvléknu, prádlo hodím do pračky a Lukášek projde důkladnou prohlídkou. Čím dřív se na klíště přijde, tím menší je pravděpodobnost nákazy. Ale strach mám taky :think:

Kakiko proč už ty pipety za krk (my dávali od Frontline) tolik neúčinkují?
Já teď právě taky řeším, čím napreparovat hafana, ale tak, aby klíšťata odpuzoval, eventuálně usmrcoval … on si totiž nosí zvenku klíšťata, která se do něj nezakousnou a my je z něho sbíráme … naštěstí je pes světlý, tak jsou vidět, ale co já vím, co jich takhle přinese domů a vyklepe na koberec … Brrr, z klíšťat mám taky hrůzu :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
20.5.10 07:00

dlouhy kalhoty, repelent, nevalet se v trave. jsou repelenty pro deti.
Ohledne ockovani - z ockovani na klistovku mam trocjak se nam trochu respekt, je to neurotropni virus - ja s tim urcite pockam, az jak se nam podari vzbudit lasku k prirode a kolik tech klistat realne bude. klistovka je velmi lehke onemocneni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
20.5.10 07:31

My tedy u psa používáme pouze pipety (na obojek není zvyklá, takže ho nesnese) a měli jsme advantix a fungoval déle než bylo uvedeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
20.5.10 08:48
baghira píše:Kakiko proč už ty pipety za krk (my dávali od Frontline) tolik neúčinkují?
Já teď právě taky řeším, čím napreparovat hafana, ale tak, aby klíšťata odpuzoval, eventuálně usmrcoval … on si totiž nosí zvenku klíšťata, která se do něj nezakousnou a my je z něho sbíráme … naštěstí je pes světlý, tak jsou vidět, ale co já vím, co jich takhle přinese domů a vyklepe na koberec … Brrr, z klíšťat mám taky hrůzu :-?

To by mě taky zajímalo, používali jsme je pořád a loni (nebo dokonce už předloni) jsme týden po aplikaci (psi nezmokli, opravdu se nekoupali) tahali přes 50 klíšťat. Většina jich tedy přisátá nebyla, ale některé byli a přišli jsme na některé dokonce až 14 dní po návštěvě toho rybníku, kde jsme to nachytali. Takže ty mrchy nepochcípali ani později.
Tak jsme zkusili Duowin a ještě jeden (už si přesně nevzpomenu na název - nějaký seržant nebo něco takového - je to přírodní) a bylo to podobné. Zklamání velké, protože jsme byli s pipetkami spokojené, přeci jen pohodlná aplikace a nepřekáží to jako obojek. Asi si na to ty mrchy krvelačný zvykli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí