Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všichni, moc díky za vaše zkušenosti. My taky říkáme Petrušce mišelinka
. U nás ani pětkrát denně někdy ani jíst nejde, ona vstává (až na vyjímky jako dneska a doufám že naposled
) ráno v sedm, dostane najíst, v devět jde spát, v jedenáct vstává, v poledne příkrm, ten zapije šťávičkou, v jednu mlíčko, jak má chuť, u toho usne, ve tři vstane, ve čtyři mlíko, no a v sedm mlíko, do kterýho přidávám kašičku. Já si to píšu a včera to bylo 770 ml Nutrilonu, 70 ml šťávičky a 1/2 skleničky zeleninovýho příkrmu, takže asi tak..
Porodní váha byla 3kg 100…
![]()
Včera jsem jí svlíkla do naha, zvážila jsem se, pak jsme se zvážily spolu… 8,5 kg
![]()
Zelvice - bud v klidu
chces videt tucnouckou holcicku do roku a ted - rekneme - velkou?
tak mrkni na www.kristinka.cz v roce jsme meli tusim 13apůl kg … a to se nas drzi - stridave plus minus kg - kdyz zrovna nema hlad:-) Taky jsem si s tim nejdriv lamala hlavu - ale pak jsem oprasila stare fotky me mamky, svoje, segriny, tety - a bylo to jasne.
GENETIKA - moje mamka na fotkach z detstvi vypada jak reklama na anabolicky prasky pro deticky
a dneska? V padesati letech ma na metrosmdesat necelych sedesat kg - a velikost 38!!! To ja snad mela naposledy na zakladce ![]()
A jeste neco - az prijdete do kolektivu, uvidis, jak budes rada - ze mala normalne ji - deti, za kteryma litas hodinu se lzickou polivky - jsou obcas na „zabiti“ ![]()
A jeste neco - neprekrmovala jsem, nedavala sladke, cukr, nula nula - a stejne mala vypadala jako barokni andel… no co - je zdrava - a to je nejdulezitejsi:-)
https://www.emimino.cz/modules.php?…
přikládám jednoho obříka na neděli…
![]()
Želvička31 píše:
Ten má nááádherný plachťáky…
hihi, a to mu ouška neodstávaj celý, ale jen nahoře ![]()
Ahoj, buď v klidu … můj Jonášek má v 7mi měsících 10,5 kg a 77cm. Porodní váha byla 3,18 a míra 50cm ![]()
Doktorka říká, že tlustý není, že to bude veliký chlap. Bere to v pohodě. Prý až bude nemocný, jako když ty kila najde ![]()
Možná by to chtělo změnit pediatra
.
My se totálně vyhybáme tabulkám
Jonášek je trošku línější. Ještě neleze, ani nesedí … jen se otočí na bříško a to jen na jednu stranu a nazpět nic … ale za to maluje pastelkama a je děsně pozorný, zvědavý a hodně toho namluví.
Prostě s tou váhou nic nenaděláš … buď v klidu a nestresuj se! Oni ti naši prckové to vyběhají
![]()
Jonášek

tohle je jonny minuly mesic
dneska uz muzu napsat oficialni plazivec!
A proč máte všichni obří chlapečky a já mám obří holčičku (teda s výjimkou Lesiny)?
Želvička31 píše:
A proč máte všichni obří chlapečky a já mám obří holčičku (teda s výjimkou Lesiny)?
Hihi, my měli mít holčičku, dr mi na UZ v 7.měsíci řekl, že to bude na 100% holka, od tý doby jsme bříšku říkali Bára…(teď už vím, proč mě to miminko tak moc kopalo…hihi). Jaký pak bylo překvapení, když při plánované sekci ze mne vyndali skoro čtyřkilového Pavlíka…ještěže jsem byla v částečné anestezii a vnímala, protože jinak bych se dožadovala, aby mi konečně dali tu mou holčičku… ![]()
To je zajímavý… U mě se doktoři nesekli, ani u mých kolegů z práce, tam to byl samej chlapeček… V sedmým měsíci už by měl bejt vyvinutej, i v těch hlavních partiích ne?
Mně je to taky záhodou, že v týhle době se ještě doktoři můžou splést, hihi, no Pája je náš dáreček…a to se měl narodit na apríla…to by nám pak nikdo neuvěřil, že místo holky máme kluka… ![]()
A tys měla nakoupenou Terko výbavičku v růžových odstínech?
No my jsme se zase ráno doma hezky pohádali, Petruška už zase přibrala… Ještě jsem to nevydejchala…