Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, Petruška taky v tomhle věku nesnášela pasení. Teď už je to v poho, nejradši pase, když je nahatá.
Matyášek je tedy koukám fakt buřtíček ;o)..a z pasení si nic nedělej..na bříško dávej, ale nic se neděje, že ještě nepase, podle mě má ještě trochu času, a může si dovolit být „líný“… ![]()
Ahoj Vulpes, naše malá v tomhle věku taky nepásla, dokonce ani ve vzpřímené poloze neudržela hlavičku. (Pak se najednou splašila, začala dělat všechno najednou a v 7 měsících už ukázkově lezla!) A tvůj Matýsek není podle mě líný, když kope, zvedá zadeček a otáčí se na bok - je naopak šikovný, na bok to v tomhle věku většina dětí ani neumí. A z toho, že je baculatý si nic nedělej, fakt může přijít období nepapání, třeba nemoc nebo zuby nebo třeba po půl roce nebude ještě chtít příkrmy a budeš ráda, že má nastřádáno.
Ahoj,
my jsme měli taky otesánka. Malý vážil v necelých 3 měsících 7,5kg. V 6 měsících 9,7kg. Byl převážně na UM od 6 týdnů a byl fakt hodně kulaté mimčo. No prostě tlouštík. Navíc to byl malý nošenec uřvánek. Lozit začal až po roce. Chodit skoro v roce a půl. A následky to nezanechalo vůbec žádné. Dneska má skoro 3,5 roku a když se vysleče je samé žebro, chudé nožky
Takže v půl roce měl sice skoro 10kg, ale teď má 16kg ![]()
Neboj však ona to vylítá až povyroste ![]()
Ahojky, mně by to vlastně ani tak moc nevadilo, spíš mi vadí to dohadování s doktorkou a dělání idiota z mé osoby… Ona si myslí, že malou prolejvám mlíkem od rána do večera nebo co…
![]()
Ahojky…
no jo…s doktorkama je to síla - pokud dítě není „tabulkový“ tak se jim to nelíbí ![]()
jinak náš „malej“ měl porodní váhu 4480g/54cm, v 6ti měsících 9280g/73cm a teď na 10ti měsíční měl 11400g/82cm…
z váhy malé si nic nedělej…přece ji nenecháš trápit hlady? kdybys kojila, tak ji taky přiložíš pokaždé, když si „řekne“! a vůbec se neboj, že by to nevyběhala..
mmch. u nás v listopadu 2007 je taky jedna holčička, co „drží krok“ s Filipkem…
spíš bych řešila opačný problém - kdyby ti nechtěla papat ![]()
Vulpes - a kdo by zvedal takovou tihu??
Kuba mel ve 3mes obvod hlavy 43cm a taky nepasl.
ahojky, tak se taky hlásím do klubu
Pája taky přibírá závratnou rychlostí, ve 3 měsících 7,77kg a v 6 měsících měl 10,34 kg, doktorka byla docela vyjukaná, prý jí vylezl z tabulek…od začátku je plně kojený, prostě takový můj „malý“ papálek. Váha ho nijak neomezuje, momentálně válí sudy po pokoji…
Doufám, že už tolik přibírat nebude, docela jsem si díky němu odrovnala záda(nikdo jinej ho nechce nosit ![]()
Ahoj Terko,
tak já si tu mojí holčičku vůbec nedovedu představit, jak válí sudy, ta je někdy líná i pást koníčky… Pomalu na mě začíná jít nerv, že by se mohla aspoň začít snažit přetáčet… ![]()
jdete mi nekam s tabulkami. Nas jonny se narodil s 4.35kg(myslim
) ted ma sest mesicu a ma cca 11kg, radsi nevazim, v zari mel 10.5. Doktor nas ma pod dohledem, jenze on je nas drobek netabulkovy ve vsech smerech, mame 75cm..hlavicka taky nadprumerna..jinak maly je na brisku jako doma, uz zacina lozit, krmim ted 4×denne 210ml plus vyzivku. Spi celou noc(vetsinou, tuk tuk) a pres den tak dve hodky.
Ahoj, tak to maj prostě ty miminka asi v genech nebo co. Já krmím taky čtyřikrát denně - no a kam jsme to dotáhli…
Akorát si nevzpomínám, že by někdo tak obrovskej byl v naší rodině… Nebo manželovo…
![]()
Želvička31 píše:
Ahoj Terko,
tak já si tu mojí holčičku vůbec nedovedu představit, jak válí sudy, ta je někdy líná i pást koníčky… Pomalu na mě začíná jít nerv, že by se mohla aspoň začít snažit přetáčet…
Ahoj Želvičko..Pája s přetáčením začal až po pátém měsíci, každé mimi to má jinak, zatím si užívej miminka, já teď chvíli nechám Páju bez dozoru a najednou je v rohu pokoje ![]()
Jo jo, i koníčky jsme pásli se zpožděním, takže bude asi lepší ty tabulky brát s rezervou… No já pro jistotu už kladu kolem postele v ložnici peřiny, kdyby Petrušku třeba napadlo hodit nějakej sud…
![]()
Ahoj želvičko, já jsem ta, se kterou jsi si psala ohledně příkrmů, sama jsem se setkala se dvěmi názory ohledně krmení jedlíků:
Samozřejmě, nestačí-li 1 litr mléka, zavést příkrm.
Asi by šlo doporučit nějaké sytivější mléko, já jako zastánce příkrmů bych dala na noc kaši.
Některé děti mají jako mimina větší apetit a pak přestanou přibírat (je pro to i odborný název, vyskytuje se hlavně u nedonošených dětí, ale nemusí to tak být vždy), tak se nelekni, až začne míň jíst.
Tak se tím netrap, pěkně papejte, netušíš, co to je, když to nejde. Miminům se prostě jídlo neomezuje, na budoucí tlouštku to vliv nemívá.
Ahoj, já měla holčičku jako mimino taky mišelinku, jedna pneu vedle druhý. Narodila se s průměrnou porodní váhou 3,5 kg, a dopracovala to na 8 kg v pěti měsících:-) Já jsem teda jenom kojila, nic dalšího nedávala, ale v množství mlíka ji neomezovala (a jak jí ta smetana, co jsem zřejmě místo mlíka produkovala, chutnala:-) ). Byla opravdu tlusťoučká, ale jak se začala v roce víc hýbat, tak to postupně vyběhala. Teď je jí pět let a má 17 kg a 114 cm a je spíš hubenější bych řekla.