Klub otesánků

172
18.10.08 09:50

Klub otesánků

Ahoj holky (a kluci?). Moje skoro pětiměsíční holčička se dopracovala na 8,5 kg. Od začátku je na UM, nikdy jsem ji nekojila. Potom, co doktorka málem vlítla do stropu, když navážila 8 kg ve 4 měsících, začali jsme dávky omezovat - mléko nahrazovat čajíčkem, ředěnýma šťávičkama. Momentálně se pohybujeme na nějakých 800 ml UM denně, dál už jí omezovat fakt nehodlám. Ale stále nám roste před očima. Hodně spí - denně tak pět hodin, v noci 12 hodin v kuse… Ráno má pak hlad a vypije 240 ml. Ovšem krmím použe čtyřikrát denně. Jak říkám, dál už jí omezovat přece nemůžu. Co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
18.10.08 10:00

Co s tím? Želvičko, nic :lol: Naši kluci přibírali a Ondra taktéž přibírá ne zrovna podle představ paní doktorky :lol: , ale mám tušení, že paní doktorka už to s náma vzdala a při poslední návštěve si už odpustila u komentáře…Mimochodem, náš Ondra váží úplně stejně jako vaše holčička. Všichni tři kluci přibývají od porodu skoro na chlup stejně , jen tam lítá rozdíl porodní váhy. Ondru jsem zkoušela „ošulit“ čajem, dát míň Nutrilonu, nic nepomohlo a řval hlady pořád. Věř mi, že až se začnou děti víc pohybovat, vyběhají to. Míša měl v roce kolem 12 kg a drží si je i teď, skoro dvou letech. David má ve 3 letech 20kg, ale na tříleté prohlídce to MUDr. neřešila… Neboj, srovná se to, kdyby přišlo nějaké nachlazení, budeš ráda, že máte takový „základ“ :lol: . Ahoj, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
18.10.08 10:15

Ahoj, díky za povzbuzení, upřímně řečeno, mám hrůzu z další návštěvy u doktorky. Zase si tam budu připadat jak idiot, co překrmuje a překrmuje. Prej máme malý zmenšit žaludek, ha ha, to je rada jak fík… Nebo má být denně dvě hodiny na bříšku… Taky supr rada… Příště mi řekne, že jí nemáme nechávat tak hodně spát ne? Třeba že bych jí ve tři v noci vzbudila, aby pásla dvě hodiny koníky… No už jsem cynická, ale fakt tomu nerozumím, ta přibírá snad ze vzduchu nebo co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
18.10.08 10:20

Ahoj,

Kuba byl kojeny, v 5 mesicich 8,50kg, v pul roce 9,55kg. Pribiral desive, ze zacatku i pul kila tydne - v 6tydnech mel 5,55, pritom v tydnu mel 3,60kg.
Byl a je jedly, momentalne obedvame misu polivky, 3knedliky s omackou a chtel by dalsi. V 18mes mel 13,5kg.
Bud rada, ze mas jedle dite, co by za to jine maminky daly. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
18.10.08 10:33

Děkuju, jsem ráda, že v tom nejsem sama… A nebyla by i nějaká holčička s obříma mírama? :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
18.10.08 10:52

Ahoj, já sem teda nepatřím a omlovám se, že sem lezu, ale já mám právě opačný problém. Mám skoro 4letou holčičku, co váží 13kg…Takže buď opravdu v klidu a važ si toho, že ti mimčo papá. Protože dostat do té naší cácory cokoliv k jídlu je nadlidský výkon…Já zas slyším ze všech stran, že mi nevyroste… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
18.10.08 10:55

Já jsem fakt ráda, že papá, ale bojím se… Aby nebyly zdravotní problémy…Já vím, je to těžký když nepapá, ale já mám taky nervy, když nadávkuju „jenom“ 200 ml Nutrilonu a ona dopije, zjistí, že už nic není a řev… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
18.10.08 11:51

Teda taky si myslím, že je to blbost omezovat dítě v jídle už v tomhle věku. Rady tvý doktorky mi přijdou pomalu, jak kdybyste měli zahájit redukční dietu :roll: Malá se začne víc hýbat, začnete dávat příkrmy a uvidíš, že už ani ta váha nepůjde tak rychle nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
18.10.08 11:54

Ahoj Želvičko!

Tak já nemám holčičku, ale chlapečka obříka! :) při porodu měl 4050g a 51cm a teď týden před dokončenými 4.měsíci měl v poradně 8240g a 68cm :roll: :lol: taky jsem nekojila, od začátku na UM, ale nepřijde mi, že by moc papal, určitě vždycky o dost míň než je psáno na krabici UM. :wink: Taky se hrozím každý návštěvy u Dr., od 1.kontroly poslouchám - maminko nepřecpávat!!!! ale jak? to ho mám nechat řvát hlady? mně se to taky moc nelíbí - bolí záda jak blázen z tahání, nevejde se už do korbičky ani autosedačky - vajíčka. Jak to řešíte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
18.10.08 11:54

Chceš holčičku s obříma mírama?

Ada byla kojená a měla v půl roce téměř devět kilo - v roce dvanáct a ve třech letech 22,5. Je veliká, ale rozhodně není tlustá.
Teď na pětileté prohlídce doktorka navážila 29 kg a 124 cm a já z toho byla špatná, protože to je podle tabulek už obezita, ale Dr. mě klidnila, že je šikovná, vysoká a ramenatá… A sama začala o těžké kostře :D

Holky jí zdravě, ovoce každý den, pohybu mají dost a sladkosti nepřeháníme ani malinko. Prostě jsou takové, jaké je příroda udělala.

Možná bude tvůj drobek taky velký a tečka. Nebo nebude, před prvním rokem přestane tolik přibírat a nakonec z ní bude hubeňour - i to se stává.

Pokud miminko nepřekrmuješ, pokud má vyváženou stravu a dostatek pohybu až bude větší, nebála bych se.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
18.10.08 12:15

Natálko - kocarek sem mela Inglesinu, jeste ze tak, jinak by se mi tam taky nevesel!
Ve vejci vydrzel do cca 8.mesice, kdy mel 10,5kila a 77cm, to uz mu nohy daaavno vycuhovaly, ale zacla i hlava, tudiz musel ven. Koupili jsme autosedacku 0-18kg, ktera sla dat i proti smeru jizdy a jezdil v ni. Jinak to neslo. a nosit ve vejci bylo utrpeni, nosil manzel, ale beda, kdyz sem nekam jela sama..... :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
18.10.08 13:24

Nase bobina ma ve 4 mesicich 7700g a 65 cm…staci zelvicko?? taky jsem z toho mirne vykolejena, vyzaduje jidlo presne kazde 3 hodiny, pres den 120 ml a v noci 150 ml Nutrilonu Pepti…po koupani vypije 210 ml. Je naducana ve tvarickach, takovej andelicek jako na oltari, jen ulitnout…
 http://www.modrykonik.cz/…_1952279.jpg?…

http://www.modrykonik.cz/…_1885483.jpg?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
18.10.08 13:55

Ahoj všechny, děkuju za reakce… Nám se do autosedačky zatím vejde, akorát dneska jsem jí dala do nosítka, teda narvala a pak mě stejně hrozně bolely záda…Jinak díky tomu že holčička hodně spí, tak krmíme jenom čtyřikrát denně. Mlíčko jsem začala v poledne částečně nahrazovat příkrmem, hodně pijeme ředěný šťávičky… Já si to každý den píšu - mlíčko se pohybuje kolem 800 ml, k tomu tak 100 ml šťávičky a tak půlka skleničky příkrmu, nejčastěji mrkev s bramborem. Jestli tohle bude připadat doktorce hodně na pětiměsíční dítě, tak už fakt nevím. Na Nutrilonu 1 píšou o dávce kolem litru na den… Taky máme tváře jako slabikáře… :D :D :D Oblečení kupuju velikosti 74. Porodní váha 3kg 100, 48 cm, no a pak už to šlo rychle… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
18.10.08 13:59

Ahojky naše Terinka se narodila malilinkatá (ve 37tt indukcí, a měla 2630g!!!)..pak byla jen kojená, a nepřibývala, dokonce spadla na 2310g!!, takže jsme museli začít dokrmovat Nutrilonem (i když teď zkoušíme i jiné značky UM, hipp, hami, bebu), a pořád kojím(spíš abych jí dodala protilátky,ne živiny, moje mlíčko jí nezasytí..), ale už ne před každým krmením, hlavně hodně ráno, to je u prsu třeba i 2hod. a stejně jí to nestačí (dokrmuju 120ml, i když podle tabulky na přebalu by už měla mít 150ml..ale nechci to přehánět…protože pak začala hrozně rychle přibírat, přibrala skoro kilo za 14dnů…teď už se to ustaluje (kilo za 3týdny),momentálně má 4,7kg..což je na nás hodně, oproti por. váze ;o)..už jsme skoro na dvojnásobku por. váhy..a to jsou jí 2 měsíce;o)..faldíčky má pěkný..doktorka to zatím nekomentuje nijak špatně, právě vzhledem k tomu, že byla malinkatá, a měla problém s přibýváním..a já jsem ráda- protože všichni říkají, že až bude nemocná (nedej bože), tak se to bude hodit, že je vykrmená;o)

Tak ani ty se tím netrap..je to pozitivní, lepší než kdyby málo přibývala, krásně ti prospívá, je spokojená, a dlouho ti spí (trochu závidím..;o) i když mi už jsme jí taky teď naučili (ťuk ťuk) spát v noci 5hodin v kuse.. :-) :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7859
18.10.08 14:56

Ahoj, tak to se můžeme přihlásit taky… :D
Matýskovi budou příští týden 3 měsíce a už minulý týden vážil 7,5kg, takže tříměsíční kontrolu vidím na rovných 8 kilo…! Doktorka je spokojená, té se líbí :D :D Nehledě na to, že jenom kojím, takže prostě dostane co chce a neumím si představit, že bych ho měla nějak omezovat.
Dlouhý ale přitom nijak extra není, podle percentilů lehoučký nadprůměr, takže spíš než obřík prostě jen BUŘTÍK :D

Co mě ale znervozňuje je to, že je hooodně líný + na bříšku je nepříčetný…takže jiné děti už dávno pasou koníky a Matys zvedá hlavičku tak akorát na rameni, protože na bříšku to prostě neeeee!!! :( Jinak hodně kope, zvedá vysoko zadeček, převčírem se začal přetáčet na bok…ale pasení nic…

Nemáte s tím někdo podobnou zkušenost???

Přítel se směje, že se mu chudákovi nediví, zvedat takovou velikou „tykev“ (má velikou hlavičku, teď už 43cm…),

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí