Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Želvičko, Mára měl v 6 měsících 11 kg.V 8 měsících lezel a v 11 chodil.V roce měl 13 kg.Sice byl plně kojenej do 7 měsíců.Vim jak ti je, taky jsem pořád přemýšlela jestli není nemocnej.Po kojení vypil ještě 150 ml čaje.To pití mu vydrželo do dnes.Teď mu jsou dva a půl a má necelých 17kg.
Neřeš to teď, když se miminko vyvíjí.Akorát ty šťáviky můžou obsahovat hodně cukru.Spíš dávej tekutiny bez cukru.A ovocné příkrmy bez sladidel.
Amelie píše:
houpacka se urcite neutrhne … mame taky houpacku do 9kg a leze mi na ni i starsi dcera ktera ma 13 a jeste to nespadlo ......
Když ona tak divně vrže…
![]()
gabcaa píše: Želvičko, Mára měl v 6 měsících 11 kg.V 8 měsících lezel a v 11 chodil.V roce měl 13 kg.Sice byl plně kojenej do 7 měsíců.Vim jak ti je, taky jsem pořád přemýšlela jestli není nemocnej.Po kojení vypil ještě 150 ml čaje.To pití mu vydrželo do dnes.Teď mu jsou dva a půl a má necelých 17kg.Neřeš to teď, když se miminko vyvíjí.Akorát ty šťáviky můžou obsahovat hodně cukru.Spíš dávej tekutiny bez cukru.A ovocné příkrmy bez sladidel.
Já ty šťávičky aspoň ředím, já nenašla bohužel čaj, který by mi malá pila… A ovocné přikrmy jsem vyřadila, protože se malá vždycky osype…Máš šikovnýho kluka… ![]()
achojky, určite každá mamča si potřebuje s nekym popovídat, i na internetu třeba, tak kdyžtak navštivte stránečky www.floki.cz kde můžete diskutovat radit se, poznat nové lidi a hlavne se pobavit, založit třeba mimču babyblog:) no mrkntete ![]()
ahojky, tak jsme museli koupit větší autosedačku, do vajíčka už se nevleze
také máme hrozný problém se sháněním bodýček a dupaček, všude uváděj jiný velikosti… ![]()
Želvička31 píše:
já kupuju vel. 74 nebo 6-9 měsíců![]()
![]()
my 92, nebo 12-18 měsíců, ale párkrát se nám stalo, že jsem to oblečení prostě na Páju nenatáhla…
terka007 píše:Želvička31 píše:my 92, nebo 12-18 měsíců, ale párkrát se nám stalo, že jsem to oblečení prostě na Páju nenatáhla…
já kupuju vel. 74 nebo 6-9 měsíců![]()
![]()
Taky se hlásím do klubu, 8m 10,2kg 72cm. Kojenej, příkrmy mu nejedou a jí jen pár lžiček.
Chci se zeptat, je nutný v 8m převařovat balenou koj. vodu? A jak dlouho může mít vodu ve flašce a upíjet, než je ji potřeba vyměnit? Chci ho v noci trochu „šidit“ a přestat s mlíkem.
Anonymni píše:
Taky se hlásím do klubu, 8m 10,2kg 72cm. Kojenej, příkrmy mu nejedou a jí jen pár lžiček.Chci se zeptat, je nutný v 8m převařovat balenou koj. vodu? A jak dlouho může mít vodu ve flašce a upíjet, než je ji potřeba vyměnit? Chci ho v noci trochu „šidit“ a přestat s mlíkem.
Ahojky, vítej v klubu. Já si myslím, že tu balenou koj. vodu převařovat nemusíš, ale já se přiznám, že jí převařuju většinou
. ALe ne vždycky, třeba zrovna když ředím šťávičku, tak na to prdím a nic se neděje. A taky už jsem párkrát použila převařenou z kohoutku a pohoda…
A když mi malá nevypije šťávičku, tak jí nechávám do druhýho dne v lednici a teprv pak vylejvám… Taky žádnej problém jsem nezaznamenala…
Ahoj, tak já to mám ještě dvojitě
holky mají ve 4. měs. 7,4 a 7,5 kg
a to jsou zatím pouze plně kojené. Kluky jsem také kojila a T. měl 8,5 kg ve 3 měs. a v půl roce 10,6 kg. Až začnou běhat, tak se to upraví, a rozhodně bych si s tím nedělala hlavu. Když přijdou nemoci, tak je člověk rád, že mají nějaké to dkg navíc ![]()
Vrtule teda dělá samý buřtíky. Já se přiznám, že už nemám odvahu malou doma vážit a nechám si to zase k paní doktorce…
Tak máme trošku větší děti, ale asi po manželovi. Ten má 2m, ale jinak buřtík není
Já mám 168 cm, tak doufám, že holky budou po mě
Pravda, po dětičkách zbylo pár kilo navíc, ale začínala jsem na 51 kg.
vrtule3 píše:Úplně jsi mi vyrazila dech. Já měřím úplně stejně jako ty a s mejma 60 kg slyším jak jsem hubená…
Tak máme trošku větší děti, ale asi po manželovi. Ten má 2m, ale jinak buřtík neníJá mám 168 cm, tak doufám, že holky budou po mě
Pravda, po dětičkách zbylo pár kilo navíc, ale začínala jsem na 51 kg.