Klystýr před porodem - jaký na to máte názor?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8297
2.9.09 21:43

Klystýr jsem nestihla, ale doma jsem lítala na záchod jak šakal, tak nebylo třeba. Pokud by někdy došlo na rozhodování, šla bych do klystýru, ale jen za předpokladu, že bych byla otevřená tak do cca 5 prstů, na víc už bych se bála, že se nestihnu vyprázdnit nebo naopak porodím do záchoda.

Trochu OT: někde jsem četla, že se má tlačit jako na velkou, tudíž já tlačila a přitom si v duchu říkala: Po.er tu doktorku, po.er jí! abych se hecla k tomu nejlepšímu tlačení. Matně si pamatuju, že mě někdo chválil… :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
2.9.09 23:57

No, me se v Podoli taky nikdo neptal, ale ja ho chtela, uz proto, aby se nestala nehoda pri tlaceni a taky proto, jak se tu porad na emiminu psalo, jak to krasne prohreje zevnitr :lol: :lol:
Ale jak pise Angua, prisla mi ta voda jako studena/vlazna.. Na zachode jsem byla 3× a stejne jsem se nakonec pri kontrakci jeste posr… do sprchy, protoze jsem to proste na misu nestihla :oops: Pri tom vsem se mnou v koupelne konverzoval manzel, protoze jsem tam nechtela byt sama… :wink: Jojo, porod :wink:
Ale nakonec stejne nevim, jestli ze me pri tlaceni neco jeste nevylezlo, ale bylo mi to srdecne jedno :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
3.9.09 07:03

Ahoj,

u prvního jsem měla klasický klystýr a byl to děs největší - v tu chvíli kontrakce zesílili šíleně, já nemohla ani usedět na WC jak to bolelo a já se kroutila, strašně dlouho trvalo než jsem ze záchoda mohla vůbec slézt a byl to hrozný zážitek (a stejně jsem pak při monitoru se při kontrakci ještě po - tudíž mě museli převlékat). Žádné zrychlení porodu to fakt nebylo.

u druhého jsem si nechala zavést Yal - (je to gel v takových dvou tubách a zavede se stejně jako klistýr do konečníku) a to byla pohoda, nic mě nebolelo, v klidu jsem došla až na záchod (néé úprk jako při klistýru) tam se vyprázdnila a dostatečně protože ze mě pak už skutečně nic. :wink:

Tudíž já za sebe - raději Yal byl mi příjemnější, nic mě nebolelo navíc, účinkoval dostatečně. Ale jak tu tak koukám tak je to subjektivní. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10016
3.9.09 07:43

Tak ja pro srovnani,u prvnich dvou porodu jsem klistyr mela.Je fakt,ze jsem se ho bala snad vic jak porodu :lol: ale byla to pohoda.Porody mi asi neurychlil,ale byla jsem v klidu,ze nic navic nepujde.U tretiho jsme klistyr nestihli,byl to desnej fofr,tak jsem se PA dopredu omlouvala,ze kdyby neco :? no a navic nevyslo vubec nic :D A rekla bych,ze po klistyru jsem mela vetsi problem se stolici po porodu a byla jsem strasne ,,zavzdusnena,, :lol: bez klistyru pohoda :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
3.9.09 09:26

klystýr jsem měla, ten klasický - nepříjemný to bylo jen málo, popravdě, čekala jsem nějakou hrůzu, tak tam tak ležim na boku a sestřička mi říká „a vám se nechce?“ no trochu se mi chtělo, ale když řekla, že mám chvilku vydržet, tak jsem čekala :lol: prý obvykle musí maminky brzdit, aby neběžely hned :D Na wc jsem musela jít jen jednou, ale porod to neurychlilo, rodila jsem až za 11hod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.9.09 09:32

Holky, ja mam ale hemeroidy, tak mam z klystyru dost strach. Nevite, jestli se v takovych pripadech vubec dela??? Jsem prvorodicka a za chvili me to uz ceka, tak mam obavy :-(.
 Sisa

• Citovat
  • Upravit
28294
3.9.09 09:43

Tak jsem se poučila a nejde ani tak o prohřátí, ale funguje to takto:

Dr. Koucký:

„Principem klystýru, když už je nabízen, není ani tak očista od stolice, ale uvolnění malé pánve od stolice, čímž se pro plod získá další prostor v pánvi. Tím se podpoří vznik tzv. Fergussonova reflexu. Jedná se o stimulaci nervových zakončení, která vedou vzruch míchou do části mozku, hypotalamu, a zde se vydá pokyn pro výdej hormonu zprostředkovávajícího kontrakce - oxytocinu. Tento nervově-hormonální reflex se zvýrazní i po odtoku plodové vody (ať už začíná odtékat spontánně či je způsoben aktivní dirupcí vaku blan) a optimálně „funguje" při setrvání ženy ve vzpřímené poloze během porodu. Klystýr, odtok plodové vody a vzpřímená poloha usnadní porod, to je všeobecně známo. Pokud žena nechce žádný zásah do přirozeného porodu, měli bychom to respektovat. Výše uvedené má jen ukázat mýtus kolem významu klystýru. YAL gel pracuje na podobném principu - gel se zavádí s cílem donutit vyprázdnit konečnou část střev, jen si ho žena zavádí sama. Klystýr představuje nálev konečníku teplou vodou, provádí ho porodní asistentka. Jak vidíte, o očistu od stolice tu nikde není zmínka a my porodníci s ní počítáme jako s normálním doprovodem porodu."

Zakladatelko a už jsi objednaná na KO do porodky? Být tebou, tak bych to probrala přímo tam, řekla jim o hemoroidech a domluvila se dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
3.9.09 09:57

Anonymní, myslím, že to na to nemá vliv. Já byla teď nedávno kvůli nim na vyšetření střev a musela jsem si dělat 2× Yal a v pohodě

• Citovat
  • Upravit
20656
3.9.09 10:07
Anonymni píše:
Holky, ja mam ale hemeroidy, tak mam z klystyru dost strach. Nevite, jestli se v takovych pripadech vubec dela??? Jsem prvorodicka a za chvili me to uz ceka, tak mam obavy :-(.
 Sisa

Já je měla taky - udělaly se mi v těhotenství a už zůstaly se mnou ;-) Žádný problém jsem s tím při klystýru neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.9.09 14:33

Me se prave taky hemeroidy udelaly az v tehotenstvi. Dost to boli a obcas i krvaci. Neumim si predstavit, ze mi tam nekdo bude rvat hadicku :-(((. Ty jo, ja mam snad vetsi strach z toho klystyru nez z porodu :-).
 Sisa

• Citovat
  • Upravit
teresa20
3.9.09 14:38

Siso, mě se udělaly tři měsíce po porodu. Hrůza a děs. Napřed jsem se styděla a nechtěla s tím jít k žádnému dr, ale bolest mě donutila. Praktická mě poslala ke gastroentorologovi, ten mi udělal sigmoskopii (tak nějak:-) a sklerotizaci a je po problémech. Tu hadičku jsem vůbec necítila, neboj.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.9.09 14:44

Madi, no asi me to taky nemine :-(((. Ale ted hlavne at dobre dopadne porod a potom at si se mnou delaji, co chteji :-))).
Ale ten klystyr mi vrta hlavou.
Navic ja jsem takova stydlivka, ze se bojim doktora zeptat, jak je to pri hemeroidech s klystyrem.
 Sisa

• Citovat
  • Upravit
teresa20
3.9.09 14:46

Siso, já se taky styděla, ale pochopila jsem, že není za co a je to nemoc jako každá druhá :) Klystýru se neboj, fakt to nic nebylo. Tak ať to dobře dopadne

• Citovat
  • Upravit
2139
3.9.09 17:49

Klystýr hemeroidům nevadí. Má je spousta lidí a normálně klystýr dostávají. Jen je dobré to asistentce říct a ona tu rourku třeba může víc namazat a zavést opatrně. Myslím, že u těhotných se s tím i počítá, má je snad každá druhá…
Fakt se ho neboj, důležitý je být uvolněná a ne se stáhnout, pak to ani necítíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
19.9.09 15:41

sama jsem si o něj řekla.,a o klasický nálev, i když yal jsem zakoupila. bavila jsem se o tom před porodem s kamarádkou - čerstvou maminkou -dr. a ta jednoznačně vychvalovala ten klasický.

pro mě bez ani náhodou, protože při akci bych určitě stolici neudržela a nechtěla bych rodit miminko do xx. plus další obrovské pro pro mě bylo to, že mi to hrozně pomohlo při kontrakcích, uvolnilo křeče… samotný akt jsem nevnímala skoro vůbec.

pravda, že stolice po nic moc, ale spravilo se to rychle.

jak je to s klyst. a hemoroidama bohužel (bohudík pro mě) nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí