Knedlík v krku - bolí to

467
25.4.15 15:30

knedlík v krku bolí to

Ahoj děvčata
Od včerejšího večera mám bolest v krku strašně to řeže při polykání, bolí mě klouby, hlava..co mi na to pomuže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
25.4.15 15:34

Ty jsi jeste nikdy nemela virozu ci chripku? :nevim: Kloktadlo (pokud nemas pobliz lekarnu s vikendovym provozem, tak kloktat slanou vodu), odpocinek, spoustu horkeho caje…
Pokud potrebujes pres den fungovat s detmi, tak nejaky ten kombinovany prasek na vsechno, ja mam pro pripad nouze coldrex, je to svinstvo, ale nekdy to jinak nejde.

edit:jeste Prisnitzuv obklad na krk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
25.4.15 15:36

Jo no musím fungovat s mimčem 2 měsíčním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
25.4.15 15:37
@anti17 píše:
Ahoj děvčata
Od včerejšího večera mám bolest v krku strašně to řeže při polykání, bolí mě klouby, hlava..co mi na to pomuže?
-

Příspěvek upraven 05.04.18 v 08:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
25.4.15 15:41

@anti17
Teď čtu, že máš malé miminko. Pokud kojíš, tak se poraď v lékárně, jestli ty přípravky můžou užívat i kojící maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
25.4.15 15:52
@anti17 píše:
Ahoj děvčata

Jestli máš i nateklé mandle, tak to může být i začínající angína..pokud ti nic nezabere, běž k doktorovi, ten ti pomůže víc než běžné léky v lékárně, protože jestli kojíš, tak ti toho, co fakt zabere, stejně moc nedají. Přeju brzké uzdravení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
25.4.15 15:53
@Arcanum píše:
@anti17
Teď čtu, že máš malé miminko. Pokud kojíš, tak se poraď v lékárně, jestli ty přípravky můžou užívat i kojící maminky.

souhlas… k tomu jen dodám, že po poradě mi jednou lékárnice prodala Jox sprej, ještě pro jistotu jsem konzultovala s kamarádkou - doktorkou farmacie (před nákupem mi nebrala telefon) a ta mi řekla, že Jox rozhodně ne, že jód je alergen :zed: a pak si vyberte :roll: :jazyk:

jinak se říká, že když bolest v krku po teplém čaji povolí, je to virové, pomůže akorát hodně teplého čaje, vitamín C atd., zatímco když to nepovolí, je to spíš bakteriální :think: pak by zase pomohl spíš priessnitz, zmrzka, chladné pití - ale je to jen taková babská rada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17022
25.4.15 16:06

Můžu se vetřít s dotazem? Před týdnem jsem prochladla, pak klasika - bolest kloubů, teplota 3 dny, pak jsem dostala hustou rýmu a neskutečnou řezavou bolest v krku..dnes ráno jsem dostala i migrénu a vzala si brufen.. A hle - polevila i bolest krku..čím to může být? Mám raději naklusat v pondělí k obvoďačce? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
25.4.15 16:14

@Králičice bolest v krku přestala proto, že Brufen je analgetikum a přestane tě vlastně na pár hodin bolet všechno, co bolí :) buďto budeš mít nějakou silnou virózu nebo chřipku…

jinak mám to teď taky, stačilo v úterý místo obvyklé procházky s kočárem venku skočit do krámu…někdo ně mě asi něco prsknul, ve středu v noci šílené pálení v krku, pak se do toho přidala hustá rýma, mám to ucpané i v uších, včera jsem měla horečku. Vzala jsem si dva paraleny, při kojení jsou možné (v letáku píšou při kojení max. jeden den a pak se poradit s lékařem), ale už při prvním dítěti mi bylo poraděno, že můžu i dýl, piju horké čaje, beru si céčko se zinkem, kloktám slanou vodu a doufám, že mě to brzy přejde a nechytne to i malej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.4.15 16:16
@Králičice píše:
Můžu se vetřít s dotazem? Před týdnem jsem prochladla, pak klasika - bolest kloubů, teplota 3 dny, pak jsem dostala hustou rýmu a neskutečnou řezavou bolest v krku..dnes ráno jsem dostala i migrénu a vzala si brufen.. A hle - polevila i bolest krku..čím to může být? Mám raději naklusat v pondělí k obvoďačce? :think:

Ty sis vzala lék proti bolesti a ptáš se, proč tě přestal bolet krk? :think:

Mno, asi takhle. Léky proti bolesti tlumí vnímání bolesti. :lol:

K obvoďačce nevím, leda kdyby se to nezlepšovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17022
25.4.15 16:28

Teď vypadám jak trubka, ale když jsem si před tím brala Paralen na teplotu, na bolest to nepomohlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
25.4.15 16:32

@Králičice paralen na spoustu lidi jako analgetikum nepusobi, me pusobil trosinku jen pri podani dvou tablet naraz. Brufen je ucinejsi. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.4.15 17:37
@Králičice píše:
Teď vypadám jak trubka, ale když jsem si před tím brala Paralen na teplotu, na bolest to nepomohlo :lol:

Paralen je výborné antipyretikum, ale podprůměrné analgetikum. Ibuprofen zase obráceně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
25.4.15 17:40

Podle popisu bych tipovala angínu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie