Kniha Líný rodič

322
29.10.12 13:34

Kniha Líný rodič

Četli jste někdo tuto knížku - Líný rodič od Toma Hodgkinsona? Jaká se vám zdá? Stojí za to si ji pořídit a přečíst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Jota Líný rodič?

Přidejte zkušenost s Jota Líný rodič
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12429
29.10.12 13:42

Pokud máš přebytek času tak si ji přečti. Mě pan Hodgkinson příjde jako cvok, nechat dítě spadnout ze schodů aby vědělo, že ho to bude bolet je podle mě mimo.Ale je to můj názor takže ti někdo napíše něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
29.10.12 13:44

Mela jsem ji z knihovny a neohromila me. Podle obalu mela byt zajimava, ale ja se neztotoznovala s nekterymi hlavni myslenkami (napr. domaci vyuka lepsi nez skolni). Navic obsahovala dlouhe pasaze, kde autor hledaĺ podporu svych teorii v historii, ktere jsem preskakovala. Za mne bohuzel ne, obal predcil obsah.

Příspěvek upraven 30.10.12 v 07:12

• Citovat
  • Upravit
31594
29.10.12 13:45

Líbí se mi. Jako snad všechny knihy o rodičovství se nedá brát doslova, ale je to zase úplně jiný úhel pohledu na celou věc.
On je autor někdy fakt takovej hodně velkej bohém (i když možná se to projevuje ještě víc v dalších jeho knihách). Ale v některých věcech o dětech má fakt svatou pravdu a měli by si to hlavně přečíst všechny opičí matky, které nechápou, že přílišnou péčí a zabavováním a obětováním se dítěti spíš ubližují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1848
29.10.12 13:45

Knížku jsem koupila příteli, protože ho zaujala v obchodě :lol: A líbila se mu :palec: Já jsem po ní potom taky „chňapla“ a je fakt dobrá. Ale některé autorovy názory musí člověk brát s nadhledem :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
29.10.12 13:48

Cekala jsem trochu vic, ale nektere myslenky jsou velmi zajimave. Jak ale rada knihy vlastnim, tak tuhle bych si spis pujcila, nez koupila. Nektere kapitoly me nezaujaly treba vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.10.12 13:50

Jen bych chtěla podotknout, že autor zmiňuje, že jediná kniha o miminkách, která stojí za přečtení, je Koncept kontinua. Takže to by asi i mělo naznačit, jakým směrem se Líný rodič ubírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
29.10.12 14:11

Knizka se mi libila moc. Premyslim hodne podobne jako autor, takze vlastne az na par pro me nerealizovatelnych veci, bych souhlasila se vsim a take tak vychovavam sve dite. Nebo se o to aspon snazim.
Ziju v jizni Anglii stejne jako autor a musim podotknout, ze spousta veci, ktere on popisuje se daleko lepe chapou, pokud zijete v teto zemi. Hodne veci je v CR proste nemoznych udelat. Viz. treba neposlat dite par dni v tydnu do skoly a spousta dalsich. :)

• Citovat
  • Upravit
809
29.10.12 14:17
@Scarlett2011 píše:
Knizka se mi libila moc. Premyslim hodne podobne jako autor, takze vlastne az na par pro me nerealizovatelnych veci, bych souhlasila se vsim a take tak vychovavam sve dite. Nebo se o to aspon snazim.
Ziju v jizni Anglii stejne jako autor a musim podotknout, ze spousta veci, ktere on popisuje se daleko lepe chapou, pokud zijete v teto zemi. Hodne veci je v CR proste nemoznych udelat. Viz. treba neposlat dite par dni v tydnu do skoly a spousta dalsich. :)

Omlouvám se zakladatelce, že je to trochu mimo téma, ale zaujala mne pasáž neposlat dítě pár dnů v týdnu do školy. To jsem úplně nepochopila, to je v rámci výuky? Že prostě několik dní v týdnu chodí do školy a zbytek se učí doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
29.10.12 14:26
@beeerush píše:
Omlouvám se zakladatelce, že je to trochu mimo téma, ale zaujala mne pasáž neposlat dítě pár dnů v týdnu do školy. To jsem úplně nepochopila, to je v rámci výuky? Že prostě několik dní v týdnu chodí do školy a zbytek se učí doma?

Jestli jsem to pochopila spravne a pamatuji si to spravne (uz je to dlouho, co jsem to cetla), tak rodice se mohou ve skole dohodnout a dite posilat do skoly treba jen pondeli-streda a ctvrtek a patek mohou byt doma a rodice je tu latku douci. :think: Bohuzel nevim presne, skolu budu resit az za dva roky. :) Ale v Anglii je daleko vetsi svoboda ve vsem, takze bych se nedivila, kdyby to takto opravdu slo. :nevim:
A rekla bych ze to je moznost pro lidi, kteri chteji deti posilat do soukromych skol (coz je tu celkem nutnost, pokud chcete, aby z ditete neco bylo) a jelikoz to je drahe, tak chodi do 11 let na statni skolu a jsou doucovani bud doma nebo soukromymi uciteli a v 11 letech uz pak jdou normalne na soukromou skolu.
Ale pro nas Cechy je to opravdu slozite a moc nepochopitelne, protoze v CR zas takovy obrovsky rozdil mezi zakladnimi skolami neni.

• Citovat
  • Upravit
10975
29.10.12 14:37

Kniha se mi líbila, ale bude to jistě tím, že jsem ve smýšlení o výchově autorovi dost podobná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
29.10.12 14:59

My ji máme doma, dostal ji manžel někdy k vánocům, ale coby správně líný rodič jsem ji ještě ani nepřečetla :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
29.10.12 22:30
@Scarlett2011 píše:
Jestli jsem to pochopila spravne a pamatuji si to spravne (uz je to dlouho, co jsem to cetla), tak rodice se mohou ve skole dohodnout a dite posilat do skoly treba jen pondeli-streda a ctvrtek a patek mohou byt doma a rodice je tu latku douci. :think: Bohuzel nevim presne, skolu budu resit az za dva roky. :) Ale v Anglii je daleko vetsi svoboda ve vsem, takze bych se nedivila, kdyby to takto opravdu slo. :nevim:
A rekla bych ze to je moznost pro lidi, kteri chteji deti posilat do soukromych skol (coz je tu celkem nutnost, pokud chcete, aby z ditete neco bylo) a jelikoz to je drahe, tak chodi do 11 let na statni skolu a jsou doucovani bud doma nebo soukromymi uciteli a v 11 letech uz pak jdou normalne na soukromou skolu.
Ale pro nas Cechy je to opravdu slozite a moc nepochopitelne, protoze v CR zas takovy obrovsky rozdil mezi zakladnimi skolami neni.

Aha, tak o tom jsem vůbec neslyšela. Nepochopitelné mi to nepřijde, spíš by mě zajímalo jestli to v praxi funguje a jak si pak děti zvykají na pravidelný režim a každý den ve škole. Školu zatím taky neřeším, jen se tak porozhlížím po možnostech v ČR. Máme v blízkosti ZŠ Daltonského typu, kde ty děti nemají úplně pravidelný režim, ale je jen do 5. třídy, pak je třeba přejít buď na gympl nebo jinou ZŠ, tak se zabývám otázkou, jak to dítě snáší. A řekla bych, že rozdíl mezi školami v ČR začíná být dost znatelný. Problém je v tom, že na soukromé školy se tady stále pohlíží zcela opačně než ve světě, jako na něco, co je pro snoby nebo méně nadané žáky z bohatých rodin…
Jinak jsou tady tak rozdílné názory na knihu, že si jí asi přečtu, pokud lenost nezvítězí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.10.12 22:43

@Kettlery Knížku jsem nečetla, reaguju jen na tu domácí výuku. Autor je Brit. A ve Velké Británii než STATNÍ ŠKOLA je fakt lepší domácí výuka. Soukromé školy jsou velmi drahé a když je matka doma, naučí dítě základy sama. Pak stačí, aby složilo zkoušky. Rodina tím dost ušetří. Vyšší stupně vzdělání už studuje normálně na (soukromé) škole…

Máme ve VB kamarády, dávné české emigranty, a přesně tak to řeší.

Většinu státních škol si představte jako školu z filmu Bastardi. Poslali byste tam své dítě?

Ostatně tady to k tomu taky směřuje :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.10.12 22:46
@beeerush píše:
Problém je v tom, že na soukromé školy se tady stále pohlíží zcela opačně než ve světě, jako na něco, co je pro snoby nebo méně nadané žáky z bohatých rodin…
Jinak jsou tady tak rozdílné názory na knihu, že si jí asi přečtu, pokud lenost nezvítězí :lol:

Protože tak to zatím většinou je. Říká se, že na školu musíš mít - buď hlavu (veřejná) nebo prachy (soukromá). Ale už se to taky mění.

Třeba v USA se říká „pay or pray“ „plať nebo se modli“ - školu si musíte zaplatit a nebo doufat, že vás přijme škola placená církví. Státní školy mají velmi velmi nízkou úroveň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí