Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, nemáte některá zkušenost se skládáním kočárků do Corsy? Hledám kočárek sportovní, aby se vešel celý do kufru, šel i do terénu a nebyl moc těžký. Konkrétně by mě zajímaly:
Quinny Speedi
Jane Slalom Pro 2009
Baby Jogger City Elite
Díky.
Mě se tam vešel Jané slalom. Pokud jsem měla hlubokou korbu, tak jsem ji musela vozit odepnutou vevnitř v autě. Sporťák už se mě tam vešel v pohodě. Samozřejmě s oddělenými kolečky. Co se týče kočárku, tak jde spíš o to, jestli chceš 3 nebo 4 kolku. X- lander je podle mě docela těžký, Speedi nestabilní ( mám z osobní zkušenosti, i když se na mě jistě snese kritika, že to tak není, tak v porovnáním s janéčkem prostě je). Navíc má speedi a stejně tak x- lander docela malou hlubokou korbu. Já mám Janéčko 2007 a to ji má ze sportovních kočárků snad největší. Hodně jsem to tenkrát řešila.
Budu už využívat jen sporťák, takže Jané by šlo. A je stabilnější než Speedi? Zatím jsem Speediho měla jako favorita, ale přijde mi, že má krátkou zádovou opěrku, to Jané má delší. U opěvovaného Baby Joggeru mi zase chybí ruční brzda - máme to tu samý kopec a v zimě bych asi bez brzdy kočár neudržela.
Co jsem mohla porovnat, tak mě to tak přišlo. Navíc má speedi ruční brzdu dost špatně umístěnou ( pokud to už neopravili )- chce to si ji zkusit v porovnání. Taky bydlím v kopcích a je to super pomocník…
Ahoj, my máme opel corsa 5dv, do kufru dám pouze tu želežnou konstrukci a to na stojáka, korbu musím dát vždy na zadní sedadla, malá je na sedadle smrti(spolujezdce)
, mám kočárek TAKO. Když nemusím kočárek neberu, nebo jedu druhým větším autem.