Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, na bazárku jsem si koupila kočárek v top stavu a bohužel zas tak top není. Na jedné stěně jsou nějaké bílé fleky. Řekla bych že je to jako plíseň. Zkousela jsem to vydrbat, ale fleky jsou pořád, snad ještě větší. Nemáte zkušenost čím to dát pryč? Kočár je černý takže s bojím použít savo kvůli barvě. Zmíněný Larrin nemůžu sehnat
@Niki91 Napadá mě octová voda se saponátem, ale netuším co to udělá s barvou. Vyzkoušela bych na části která není na očích.
Ocet naopak konzervuje barvu do latky, takze bych se nebala.. Dava se k prani novych veci, aby nepousteli.
@Fjodorka Taky mě to napadlo obarvit, ale je toho celkem dost. Aby nezapršelo a z kočárku netekla černá barva ![]()
Já k desinfekci používám Sanytol - mají ho přímo i na prádlo - snad se to polstrování dá kočárku odepnout a celé bych to prostě vyprala a dala i tuto desinfekci. Já ho používám a jsem spokojená…
Taky s emi to stalo
Vyprala jsem, plíseň zůstala, tak jsem milý kočár vyhodila ![]()
Bilej flek, co neni chlupatej a nejde vydrbat, asi nebude plisen. Zkus to normalne vyprat i bez sava, pripadnou plisen to zabije a pokud zbyde flek, tak bych ho zacarala fixkou, jak radi @Fjodorka
me teda totalne zplesnivel kocar ve sklepe, plisen byla zelena, po vyprani bez sava cerna, savo ji vyzralo uplne a kocar normalne pouzivam. Barva kocaru se ani nezmenila, ale byl sedej.