Kočárek Cybex Priam vs Teutonia Elegance

Máte zkušenost s Teutonia Elegance?

Přidejte zkušenost s Teutonia Elegance
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.3.16 19:48
@Tinulietka píše:
Holky tak tahle limitka je úplně top. Na obrázku nic moc ale ve skutečnosti :srdce: manžel nechce nic jiného. Můžu Vám poslat fotky z veletrhu.
Takže mi jdem nakonec do tohodle, akorát hlubokou si beru černou.

Tý jo, super zprávy! A kdy bude skladem v ČR, až někdy v květnu, ne? Což teda my stíháme:) Já se dnes dozvěděla, že čekáme holku, takže do těch motýlků možná taky půjdeme. Jen nevím, zda ten podklad není takový moc „maskáčový“:)

Co je to za materiál, prosím? Je to látka jako bavlněná nebo to je spíš jak mají ostatní kočárky, že to vydrží i nějakou kapku, moc díky!

Jinak já se dnes byla v Praze podívat v Kunraticích na Cybex Priam a jsem naprosto nadšená. Původně jsem o něm jen snila, ale určitě ho chci. Tak lehké ovládání. Zkoušela jsem srovnat v jedné ruce Snap Valco, co máme teď, což je lehoučký kočárek a Cybex Priam a lehkost obou je hodně obdobná, Valco je trochu lehčí, ale Priam je těžší kočár a přesto krásně jede, je lehoučkej na ovládání. Jsem fakt nadšená.
Jediné, co mě naštvalo je, že na něj nejde Maxi-Cosi, co doma máme po dětech. Chci sedačku na Isofix, který máme Maxi Cosi a nechci kupovat další sedačku + Isofix, tak to jsem trochu rozladěná. Jde tam nasadit, ale nejde „zacvaknout“, ale přijde mi celkem stabilní, takže já půjdu do Priam a sedačku si nechám naší a uvidíme pak v praxi, třeba to půjde ještě nějak vymyslet, háček na adaptérech třeba upilovat:-D

Nejlepší kočár, co jsem kdy měla v ruce, viděla…
A myslím, že bude fajn i do terénu. Jen nevím, jaká kolečka…

Jo a pro vysoké rodiče super, není tak nízký, jak jsem se bála, ani hluboká korba, mám 173 a vypadám s ním dobře. A rukojeť megavysoká, pro chlapa 2m ideál. Myslím, že je to dokonalý kočárek do terénu i do města. Už se těším, až budu v létě vozit:)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.3.16 19:51

@Kiki1507 Prosím, kde jsi kupovala a kolečka k podvozku samostatně? Mě paní dneska v obchodě tvrdila, že to objednat nejde. A zvažuji, že vezmu dvoje ta zadní kolečka, přeci jen rozdíl je fakt velký:)

• Citovat
  • Upravit
16
23.3.16 11:23

Butterfly

My už máme objednáno.. Dostali jsme 5500,–kc slevu ;-) nevim odkud jsi, ale kdyztak my kupujem v Babyplaza v ov.
V Cr bude na zacatku kvetna.
My cekame taky holku a vubec ten maskac neni klucici.
Tim jak jsou ti ruzovi motylci vsude je to ok ;-)
Material je takovy sustak - takze bych se vubec nebala vody.
Ma to lepsi material nez ten co je na cyBex priam normalne. Je i leskly.

Tesim se ;-)

S ovladanim jsem taky byla max spokojena ;-)
Jaky podvozek beres?

@Anonymní píše:
Tý jo, super zprávy! A kdy bude skladem v ČR, až někdy v květnu, ne? Což teda my stíháme:) Já se dnes dozvěděla, že čekáme holku, takže do těch motýlků možná taky půjdeme. Jen nevím, zda ten podklad není takový moc „maskáčový“:)

Co je to za materiál, prosím? Je to látka jako bavlněná nebo to je spíš jak mají ostatní kočárky, že to vydrží i nějakou kapku, moc díky!

Jinak já se dnes byla v Praze podívat v Kunraticích na Cybex Priam a jsem naprosto nadšená. Původně jsem o něm jen snila, ale určitě ho chci. Tak lehké ovládání. Zkoušela jsem srovnat v jedné ruce Snap Valco, co máme teď, což je lehoučký kočárek a Cybex Priam a lehkost obou je hodně obdobná, Valco je trochu lehčí, ale Priam je těžší kočár a přesto krásně jede, je lehoučkej na ovládání. Jsem fakt nadšená.
Jediné, co mě naštvalo je, že na něj nejde Maxi-Cosi, co doma máme po dětech. Chci sedačku na Isofix, který máme Maxi Cosi a nechci kupovat další sedačku + Isofix, tak to jsem trochu rozladěná. Jde tam nasadit, ale nejde „zacvaknout“, ale přijde mi celkem stabilní, takže já půjdu do Priam a sedačku si nechám naší a uvidíme pak v praxi, třeba to půjde ještě nějak vymyslet, háček na adaptérech třeba upilovat:-D

Nejlepší kočár, co jsem kdy měla v ruce, viděla…
A myslím, že bude fajn i do terénu. Jen nevím, jaká kolečka…

Jo a pro vysoké rodiče super, není tak nízký, jak jsem se bála, ani hluboká korba, mám 173 a vypadám s ním dobře. A rukojeť megavysoká, pro chlapa 2m ideál. Myslím, že je to dokonalý kočárek do terénu i do města. Už se těším, až budu v létě vozit:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.16 11:32

@Tinulietka Jé, super, já jsem ze Středních Čech, ale kočárek si stejně určitě nechám poslat. O slevu sis řekla? Nikde to v setu nenabízí a právě to vyjde o hodně dráž než klasický Priam v setu. Ale ten materiál mi zní teda lépe, on na pohled je krásný ten klasický Priam, ale právě v praxi bych radši klasiku. Takže samé dobré zprávy. Já teda nemám ráda černou a nemám ráda černou na věcech, které patří k dětem, ale verze s motýlky mě naprosto nadchla.
Podvozek právě ještě nevím. Uvažuju, že vezmu jeden a kdyby mě nevyhovoval, tak dokoupím právě zadní kolečka na výměnu jiná. Zkoušela jsem si v obchodě ten jakoby prostřední, co má přední kola větší a zadní tenoučká a ten byl lehoučký a skvělý, ale zase ty terénní by mohly být v terénu fakt lepší a i jízda měkčí, na pohmat jsou kolečka měkčí jak ta tenčí. Ale blbec mě nenapadlo poprosit prodavačku tam ta kolečka vyměnit a zkusit to s nima. Takže to ještě prostě nevím. A ty?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.16 11:41

@Tinulietka Ještě mě napadlo obeslat e-shopy, co Priam nabízí s tím, že chci koupit tento limitkový set a kdo nabídne lepší cenu, od toho to vezmu, myslím si, že provize na tom mají tak slušné, že se to každému vyplatí dát se slevou:)
Ale podvozek jinak asi vezmu ten chromový, ne ten černý, na mě už to je moc černé a ponuré, ač teda neskutečně elegantní.

A do autosedačky jdete taky do Cybex? Já jsem si to včera v tom obchodě zkoušela, Cybex vypadá krásně, ale je příšerně těžká, v praxi to pro mě není unositelné do půl roka dítěte s ním v té sedačce, my máme auto venku, takže sedačku máme uvnitř v teple a nosíme dítě do auta v sedačce, navíc budu vozit dítě do první třídy autem a znamená to to mimino nosit v ruce v sedačce, druhé 2leté za ruku. Takže pro mě je Cybex naprosto nepoužitelná sedačka, bohužel:( I ta Maxi Cosi je dost těžká, když po porodu ženská sotva leze do schodů :D
Ale pokud na nošení budeš mít chlapa a nebo máš třeba auto hned u domu, nebo můžeš nacvaknout na podvozek a odvést na podvozku do auta a víc neřešit, tak proč ne, já bohužel mimino v sedačce právě tahám v ruce dost často, ve školce je to dvoje schody nahoru :?

• Citovat
  • Upravit
16
23.3.16 16:08

;-)

Já takhle obeslala vsechny a nikdo se na takovou cenu nedostal ;-)

Babyplaza ma i shop - tak tam zkus napsat. My jsme se zeptali. Lina huba… ;-)
Vajicko berem cybex. Oproti maxi je kousek tezsi, ale nic extra.
Ja vjedu s kocarkem az domu a pripadne jak pises - nacvaknu na podvozek.;-)

Me se cerna libi. Cerny kocar vystajlujes doplnkama - podlozkou, dekou, zavesis hracku - cokoliv si k tomu muzes obleci. Proto beru hlubokou cernou a ne s motylkama. To by byl na me moc velky cirkus. ;-)
Ale zalezi na kazdem.
Kola volim treck.. Protoze podle me uplne staci. Kdyz lidi projedou teren s bugaboo cam.. Tyhle musi projet i pole:)

Tak uvidis jak poridis. Dej pak vedet ;-)

@Anonymní píše:
@Tinulietka Ještě mě napadlo obeslat e-shopy, co Priam nabízí s tím, že chci koupit tento limitkový set a kdo nabídne lepší cenu, od toho to vezmu, myslím si, že provize na tom mají tak slušné, že se to každému vyplatí dát se slevou:)
Ale podvozek jinak asi vezmu ten chromový, ne ten černý, na mě už to je moc černé a ponuré, ač teda neskutečně elegantní.A do autosedačky jdete taky do Cybex? Já jsem si to včera v tom obchodě zkoušela, Cybex vypadá krásně, ale je příšerně těžká, v praxi to pro mě není unositelné do půl roka dítěte s ním v té sedačce, my máme auto venku, takže sedačku máme uvnitř v teple a nosíme dítě do auta v sedačce, navíc budu vozit dítě do první třídy autem a znamená to to mimino nosit v ruce v sedačce, druhé 2leté za ruku. Takže pro mě je Cybex naprosto nepoužitelná sedačka, bohužel:( I ta Maxi Cosi je dost těžká, když po porodu ženská sotva leze do schodů :D
Ale pokud na nošení budeš mít chlapa a nebo máš třeba auto hned u domu, nebo můžeš nacvaknout na podvozek a odvést na podvozku do auta a víc neřešit, tak proč ne, já bohužel mimino v sedačce právě tahám v ruce dost často, ve školce je to dvoje schody nahoru :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.16 16:36

@Tinulietka Tak díky za tip, napíšu tam:)
Ty větší kola jsou taková měkčí, ale jinak si taky myslím, že i ty tenčí jsou OK, připomínají mi kola kočárů, co měly naše mámy na nás a ty projely i les a pole ;)

Ještě jsem našla tady detail toho kočárku, kdyby to někoho zajímalo, myslím, že tam je ten materiál docela hezky vidět. [* *]

Rozhodně to je kočár, za kterým se každý otočí ;)

• Citovat
  • Upravit
6
4.4.16 16:04

@Tinulietka:
Taky díky za info o kočárku rovněž dost uvažujeme a každá informace dobra:) musím teda jet omrknout někde naživo u nas v Olmiku toho moc neni co shlednout, takže doporucujes ostravy babyplaza super..je potreba se tam nejak domluvit předem aby se ti víc věnovali?
Jinak ještě takový dotaz velikost korbičky. všude píši že šířka je jenom 300 mm což v porovnání s jinýma je docela málo..nezkoušela jsi to merit? ale na tvych fotkách vypadá poměrně velká..budeme mít mimco na podzim což znamená s korbickou vydrzet celou zimu i s fusakem..a můžu se zeptat na cenu limity co uváděli na veletrhu..dík moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.16 19:55

@Ssuesy Tady má paní nafocenu korbu s miminkem 10 měsíců http://www.mimibazar.cz/foto.php?…

Co jsem koukala v obchodě, tak na mě úzkým dojmem nepůsobila, a co bych ocenila je, že je hodně dlouhá a prostorná mi přijde dost. Když to srovnám s kočárky, co jsem už měla a co jsem v obchodě teď viděla, tak patří rozhodně k těm největším na trhu, ale nevím, jak na šířku. Myslím si, že ty rozměry uvedené na webu ale odpovídat budou. Co jsme měli kočárky před tím, tak tam se mi dítě v 6měsících nevešlo na délku, dávala jsem pryč korbu z důvodu délky. Ale určitě je lepší i širší, ideál je korba široká a dlouhá a ještě k tomu hezká:)
Určitě se na kočárek dojdi podívat osobně, já jsem před tím o něm jen uvažovala, a po tom jsem si jistá, že ho musím mít :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
16
5.4.16 06:36

Korba

Tak já mám termín na konci června. Kočárek jsem vybírala tak, aby byla korba do největší a vydrželo mi mimi v ní až do jara. Vůbec mi úzka nepřisla. Váhali jsme mezi bugaboo a cybex a přišlo mi to srovnatelné. Určitě se na kočárek zajdi podívat. Kdyby ti nestačila tak koukni na buga. Ale já čím víc koukala na cBex, tak mi buga přišel plasťák.

Cena limitky posílám foto. Je srovnatelná všude. Záleží kolik si vyhandluješ ;-) akorát my neberem limitku hlubokou - tu chci černou. Limitka stála myslím 13tis. :roll:

Za mě určitě babyplaza.. A objednávat se nemusíš. Ale ptej se po paní Kateřině. Ta je top. Jinak jsou tam takové mladé kikiny, co nemají děti. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.16 08:04

@Tinulietka Na Malvikovi mají cenu limitky už uvedenu a u korby i sporťáku to vyjde o 1000 víc jak za normální korbu.

Ještě taková drobnost, boudička u korbičky je rozšiřovací (rozepne se tím zipem vzadu), tzn. že z ní lze udělat i sluneční clonu, pokud sluníčko nesvítí extra nízko, jde přes korbičku hezky ještě kus přetáhnout, což mě přijde u kočárku velká výhoda, ale nevím, zda to takto už teď výrobci korbiček dělají, před 2 roky to ještě nebylo, jen u sporťáků.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.4.16 18:12

Cybex Priam

Já teda kočárek Cybex Priam vlastním, jsem s ním velice spokojena… Mám ho tedy sice jen 3 měsíce a mohu jen doporučit! Kupovala jsem na doporučení kamarádky, která ho má od srpna.. její 8 měsíční 9kg vážící syn se vleze v pohodě do korby.. Já jsem se při výběru rozhodovala jestli Cybex Priam nebo Neonato Puro… Oba jsem měla možnost si odzkoušet a pečlivě prohlédnout… Ale nakonec vyhrál Cybex, je naprosto praktický, lehký, skladný a nádherně se veze i jednou rukou i přesto že kolečka nejsou zaaretovana.. Za mě rozhodně Cybex! Doporučuji…
Na Cybexu mě zaujala i možnost kombinace.. Takže jsem si kočárek mohla naprosto nakombinovat… Máme oranžovou autosedačku, korbičku méme hnědou a sportovní sedačku máme vínovou s možností polohovat zádička i nožičky…

Pokud se rozhodujete mezi Cybex a kočárkem jiné značky tak volte Cybex… Cena kočárku Cybex odpovídá jeho kvalitám i výkonům… Nejvice mě zaujalo, že zadni kolečka se dají přitáhnout k předním a tak jednoduše sjet schody… Doporučuji!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.5.16 08:33
@Anonymní píše:
Já teda kočárek Cybex Priam vlastním, jsem s ním velice spokojena… Mám ho tedy sice jen 3 měsíce a mohu jen doporučit! Kupovala jsem na doporučení kamarádky, která ho má od srpna.. její 8 měsíční 9kg vážící syn se vleze v pohodě do korby.. Já jsem se při výběru rozhodovala jestli Cybex Priam nebo Neonato Puro… Oba jsem měla možnost si odzkoušet a pečlivě prohlédnout… Ale nakonec vyhrál Cybex, je naprosto praktický, lehký, skladný a nádherně se veze i jednou rukou i přesto že kolečka nejsou zaaretovana.. Za mě rozhodně Cybex! Doporučuji…
Na Cybexu mě zaujala i možnost kombinace.. Takže jsem si kočárek mohla naprosto nakombinovat… Máme oranžovou autosedačku, korbičku méme hnědou a sportovní sedačku máme vínovou s možností polohovat zádička i nožičky…Pokud se rozhodujete mezi Cybex a kočárkem jiné značky tak volte Cybex… Cena kočárku Cybex odpovídá jeho kvalitám i výkonům… Nejvice mě zaujalo, že zadni kolečka se dají přitáhnout k předním a tak jednoduše sjet schody… Doporučuji!

Jé, díky za zkušenost:)
Zní to dobře, zrovna ho chci objednat:)

A kolečka máš která? Já nakonec zvolím asi ty All Terrain.

• Citovat
  • Upravit
3
17.6.16 10:16
@Kiki1507 píše:
S tou vahou 15kg je to blbost, podvozek s all terrain kolecky ma cca 8kg a Lux seat vazi 4.5, takze tech 12kg je spravne. A mam zkusenost, ze i extreme nalozeny se opravdu dobre ovlada jen jednou rukou.
City light kolecka staly 869kc predni a 2390kc zadni, rozdil je videt tady http://galtbaby.com/…arrycot.html
Jsou lehci a vyrazne uzsi, takze kdyz litame tak sebou zabalim jen ty city light, na doma do terenu mam all trekking.
Jinak tady jsou dost detailni fotky Lux a 2v1 https://www.bloglovin.com/…m-4308707749
Duvod proc je 2 v 1 drazi, je ze v tom proste dostanes i tu korbicku, takze je v tom matrace a dvoje potahy. Ale jak jsem psala, LUX ma opravdu pevna zada, 2v1 je jen latka takze ta opora neni tak pevna.
Jestli do nej fouka nebo snezi moc nechapu, myslim ze do vsech sportaku tak nejak fouka. Lux seat ma dost polstrovani po stranach takze trochu ochrana tam je, 2v1 je zase dite trochu zapadly dovnitr takze asi taky. Kazdopadne Lux je sice od novorozence, ale ja bych ho tam nedala. Nejak mi vadi, ze by nebyl dostatecne chranen ze stran jako v korbe, navic by musel lezet jen na zadech a s popruhama.

Jinak shaneni toho kocarku je fakt story sama o sobe. Podvozek s all terrain mam z Detskeho domu, kde mi rekli ze o 2v1 neslyseli. 2v1 jsem zase brala z Detske-kocarky v Chomutove, kde zase pani mela info OD DISTRIBUTORA, ze all terrain kolecka se v CR zatim nenachazi u nikoho, takze fakt nevim kde je Detsky dum sehnal :-) City light mam pres distributora cybex v CR, cekala jsem na ne 2 mesice. No a LUX sehnat byla uz pohoda, v dobe kdy mi malej uz sedel a nepotrebovala jsem korbu, uz byly na vyber i barvy.

A co pro sourozence koupit k peg perego stupatko? Je fakt ze v CR je nabidka dvou-kocarku fakt spatna. Ziju v zahranici a kamaradka tu ma uppababy a to je dokonce na 3 deti - dve na ramu a jedno na stupatku. Pak myslim ze i iCandy vyrabi kocarek pro 2 deti.

@Kiki1507

Mohla byste mi prosim poslat adresu nebo email oficialniho distributora, kde jste objednavala city kolecka? Moc dekuju za odpoved!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
17.6.16 10:40

Dodavatel

Tak nám vše sehnali přesně podle toho co jsme chtěli v babyplaza.cz vyborná komunikace.. A hlavně jsme dostali slevu 9tis..;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí