Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Nikky121 jo 36 kg mam dole ani nevim jak
jezdim s nim 14 mesicu a bez jedine zavady a fakt 15 km denne..
Holky a k té teutonia nikdo nic? Mě právě přijde, že má větší ten sportak, ale zase nevím, jaká jsou ta malá přední kolečka…
A nějaký tip na sportovní kočárek s velkou sportovní nástavbou?
Sháněla jsem terénní kočárek pro 9ti letou slečnu po nemoci (tedy dítě 143cm, 32 kilo) a momentálně se úspěšně vozí v TFK Joggster III
Máme tedy jen sporťák, ale je veeeliký, dcera se vejde i pod stříšku, což jsem u tak velkého dítěte nečekala ![]()
Jo Teutonku jsme měli, když byly děti malé, a právě jedinou výtku jsme měli k velikosti sporťáku, ve 2 letech byl malý.
@edding400 Teutonii určitě nekupuj - žádný ze starých modelů. Firma prošla insolvencí, koupila je myslím Emmaljunga, ale už dělají jen nový typ - Teutonia trio, výroba všeho ostatního byla ukončena, takže se špatně shání náhradní díly atd.
Mám Teutonii Mistral S s rozbitým bowdenem, mohu věnovat, pokud by se Ti chtělo pro to dojet (Praha) a řešit opravu. Jinak jí nic není, já ji původně chtěla jako náhradní sporťák, pak se to vyřešilo jinak a zůstala mi.
@Aliik já právě hledám spíše čtyřkolku, ten tfk je trojkolka?
My máme 2 varianty na výběr - kupovali jsme 3 kolku s velikým pevným kolem a pak dokupovali výměnné přední dvoukolečko
Ta 3 kolka je super na běh a do terénu, 4 kolka na zpevněný povrch ![]()
@Aliik píše:
My máme 2 varianty na výběr - kupovali jsme 3 kolku s velikým pevným kolem a pak dokupovali výměnné přední dvoukolečkoTa 3 kolka je super na běh a do terénu, 4 kolka na zpevněný povrch
Mně zrovna 3kolka do terénu nevyhovovala vůbec, protože se mi dost blbě vyhýbalo překážkám (kameny, hluboké kaluže) - bylo pro mě jednodušší to vzít „mezi koly“ nebo kočár v hodně úzkých místech naklonit na jednu stranu a projet po pravých nebo levých kolech. Já teda v 3kolce vozila jen ségry děti, tak jsem ji neměla tak zmáknutou.
Měla jsem Vipera a terén fakt zvládne v pohodě (i mamka říkala, že z těch tří kočárů, kterými paralelně vozila moje děti a děti mých dvou sourozenců, se jí v lese jezdilo s Viperem nejlíp, s bráchovým Jané ty kořeny vůbec nedávala, a s tou ségřinou tříkolkou se jí taky hůř vyhýbalo, tak moc nechápu tu poznámku někoho výše, že nedá ani díru na chodníku).
@bertoldina díky, musím se zeptat manžela, co ta oprava obnáší, jestli by to zvládl. Případně bych Ti napsala sz, můžu?