Kočárek - Jané Unlimit

Máte zkušenost s Jané Unlimit?

Přidejte zkušenost s Jané Unlimit
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tričko
26.5.10 13:02

jané unlimit 2010

Jané unlimit 2010 bude v prodeji až od poloviny června 2010, bohužel ho tedy nikde naživo vidět, taky na něj čekám, tedy jen na sportovní čast a kombinuji ho s autosedačkou a korbou od concordu fusion 2010, jelikož jané, má malé korbičky a hlavně těžké i autosedačky je tam vždy rozdíl 1,5kg skoro, jinka ten nový sporták mám snad konečně vše pro mimi ahlavně pro maminky, tu přehazovací rukojet kola, širší a odpružená, prostor na sezení mimia je hlavně dosti lehký 8g… :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Tričko
26.5.10 13:04

concord nemá přehazovací rukojed, jinak pokud na tom nebazírujete je taky parádní a hlavně se vším všudy nejlehčí :lol:

• Citovat
  • Upravit
338
26.5.10 13:05
Tričko píše:
Jané unlimit 2010 bude v prodeji až od poloviny června 2010, bohužel ho tedy nikde naživo vidět, taky na něj čekám, tedy jen na sportovní čast a kombinuji ho s autosedačkou a korbou od concordu fusion 2010, jelikož jané, má malé korbičky a hlavně těžké i autosedačky je tam vždy rozdíl 1,5kg skoro, jinka ten nový sporták mám snad konečně vše pro mimi ahlavně pro maminky, tu přehazovací rukojet kola, širší a odpružená, prostor na sezení mimia je hlavně dosti lehký 8g… :potlesk:

unlimit ale nemá 8kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
27.5.10 09:28

tak tak, unlimit má tak 11-12 kg. nomad míval 8kg, ale ten už je minulostí…

strata je bezpečnější autosedačka, podle adac testů, než concord ion, na váze by mi tady zas až tak nezáleželo, autosedačka je od bezpečnosti v autě.. :palec:

to není kritika tvého výběru, Tričko, nebo tak, jen upozornění pro ostatní maminky, které by tuhle kombinaci chtěly.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
27.5.10 10:21

ach jooo,mne porad ty tři kila přijdou dost rozdílu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.6.10 17:15

kočárek jane unlimit se mi moc líbí, dokonce příští týden by měl být u prodejců v ČR,ale všimla jsme si ,že není na nožičky podnožka,není kam si je opřít.To nomad i fusion má.Tak nevím.to nedomysleli :roll: jinak se mě moc líbí :srdce: ,ložná plocha 106cm-supr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
26.9.10 07:27

já tento kočárek již vlastním a je supr áte ho také už někdo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
11.10.10 22:40

my do něj asi taky půjdem, jen škoda té váhy a zúžené sedačky/korby (oproti nomadu)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
3.3.11 09:44

Ahoj, máte již aktuální zkušenosti? Doporučujete? Jak se kočár skládá? Nemáte fotku složeného?
Děkuji Soňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
22.7.11 11:19

Dobrý den, kočárek používáme cca půl roku. Koupili jsme ho v kombinaci s korbičkou Matrix Light a originálním fusakem Jané (takový jakoby spacák) a jsme s ním velmi spokojeni. Nutno však říct, že se nejedná o dokonalý kočárek – takový asi ani neexistuje. Naše potřeby splňuje ale velmi dobře. Největšími výhodami jsou asi nízká hmotnost, snadná složitelnost, malé rozměry, kvalitní materiály, vynikající ovladatelnost (dá se vodit snad jedním prstem). Hlavní nevýhodou je asi odpružení, které je v podstatě žádné. Když jedete do mírného terénu, tak je to celkem ještě ok (mírně kamenitá nebo lesní cesta bez klacků). U větších kamenů nebo děr na cestě, už to s Unlimitem docela hází a s miminkem taky. Nedá se ale říct, že by to synáčkovi nějak výrazně vadilo. Spíš je to o našem pocitu a divíme se, že syna to naopak dokonce uspává (asi mu to nahrazuje houpání rozhodně ho to ale nebudí). Větší odpružení by bylo fajn, ale určitě by se zvýšila hmotnost kočárku a zhoršila skladnost. Vždycky je to něco za něco. Jestli ale chcete jezdit hodně často do terénu, určitě si pořidte něco s velkými nafukovacími koly. Momentálně vám píšeme z rakouských alp (městečko Lermoos), dnes jsme s kočárkem zdolali kamenitý výšlap k jezeru Seebensee. Kočárek to přežil a mimčo taky Tvrdost Unlimitu byla docela na hraně, ale při pomyšlení, že bychom museli do takového krpálu vézt o několik kil těžší kočár nás vrátilo rychle na zem Nafukovací kola jsme zatím nekupovali, protože to nebylo potřeba, navíc jsou docela drahá. Zkoušeli jsme v Malvíku, jestli tam pasují nafukovací kola ze Slalomu a naprosto bez problémů jsme s tím jezdili po prodejně – kromě barvy jsou v podstatě stejná (jestli se něco nezměnilo). Slalom má vnitřek kola černý a Unlimit stříbrný. Je to designová záležitost a nutno říct, že černá kola na Unlimitu nevypadají moc hezky. Znamená to totiž, že přední budete mít stříbrná a zadní černá.

Jinak další „nevýhodou“ je trochu vzhled té stříšky sportáku a vůbec to jak Unlimit působí na ulici. Kočárek prostě vypadá na ulici trochu jako hračka – je nízký a lidé se nad tím podivují. Ve skutečnosti prostor pro miminko vůbec neřešíme. Nyní už používáme sporták. Sezení v něm je určitě užší než mají kočárky jiných značek, ale zde pozor. Díky tomu vám pak dítě na sedačce nelítá a neklouže, proto mu sporták nevadí. Naše známá má hodně prostorný sporták X-lander a miminko v něm nechce moc být – klouže dolů a je kolem něj moc prostoru, takže nesedí rovně apod. Strany sedačky v unlimitu jsou polstrované a dají se vychýlit hodně do strany, až bude dítě větší. Dá se to tedy zmáčknout a vměstnat tam dítě i fusakem, aniž by ho to tlačilo. Mimochodem ten originální fusak je velmi kvalitní, skvěle použitelný a designově hodně povedený, určitě vám ho doporučujeme. Než jsme Unlimita koupili, taky jsme se ptali na úzkou sedačku jedné maminky majitelky a též bez problémů. Asi je to nějaký blok v hlavě budoucích rodičů

Dále korbička Matrix Light je dělaná přibližně do věku 7–8 měsíců (pro použití jako korbička), a pak je z ní už většinou jen klasická autosedačka. Ne že by se tam pak dítě vůbec nevešlo, ale přeci jen už tam nemá tolik prostoru na ležení a nebude dobré ho tam nechávat dlouho. Co se týče Matrixu Light, tak je to snad to nejlepší na celém tom kompletu. Docela se divíme, že tento systém vyrábí jen jedna firma. Velmi se nám to osvědčilo a momentálně, když už mimčo povyrostlo a přendaváme ho často z Matrixu předělaného na klasickou autosedačku (vajíčko) do sportáku, tak zjišťujeme, jak je to otravné – jak pro nás, tak třeba i pro dítě, které chce spát. Syn se nám narodil v lednu, takže jsme ho mohli dát do sportáku ve správný čas – když začal z korbičky vyrůstat a venku už bylo dostatečné teplé počasí. Zádová část sportáku jde položit téměř do lehu, není to však stoprocentně do roviny. Před koupí nám to přišlo jako problém, praxe je taková, že rovné je to naprosto dostatečně.

Asi by se to dalo shrnout tak, že Unlimit je pro rodiče, kteří hledají dobře složitelný a velmi lehký kočárek s malými rozměry, přičemž se smíří s menším odpružením (natož aby dítě v kočárku houpali) a také jim nebude vadit netradiční design (což poznáte až na ulici). Obrovské plus (alespon tedy pro nás) je použití korbičky/auto­sedačky Matrix (celý komplet je pak velmi mobilní a nezabere tolik místa).

Pokud pro Vás není problém vyšší hmotnost, horší složitelnost (skladnost) a to, že budete muset někde skladovat autosedačku, korbičku a sporták, tak můžeme s klidným svědomím doporučit kočárek Teutonia Spirit S3 (tříkolka). Naši známí si ho nedávno pořídili a ovladatelnost i odpružení jsou velmi dobré. Také se nám na začátku líbil, ale neumíme si představit s tím jet na dovolenou. Máme ještě 50-ti kilového psa a do auta bychom prostě už nic dalšího nedali.

Snad Vám naše zkušenosti apon trochu pomohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
5.1.12 17:12

Ahoj, uvažujeme o kočárku Jané Unlimit. Chtěli bysme ho jako sporťák, zajímaly by mne vaše zkušenosti po delším používání kočárku. zajména skladnost a zda se s ním dá jezdit i v přírodě, mám na mysli zpavněné cesty, ne úplný terén. Zajímá mne pouze zkušenost se sporťákem jako takovým, takže ne s hlubokou korbou apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6290
5.1.12 17:24

Já mám Unlimita sporták necelé 2 měsíce. Je to můj 3.kočár a jsem konečně spokojená, krásně se ovládá, pohodlně s ním projdu do vlaku i busu, dobře se skládá do auta, je lehký. Boudička má spoustu poloh, když fouká, dá se krásně překlopit přes dítě. Oproti některým sportákům je užší, ale to nám nevadí, alespon tam dítě „neplave“. Jediná nevýhoda je, že se nedělá s nafukovacíma kolama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
5.1.12 18:07

A ty nenafukovací kola, vadí to nějak, že by nějak drncal? Je odpružený, nedrncá moc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6290
6.1.12 21:49

No do terénu není, ale po zpevněnejch cestách se dá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
29.3.12 22:28

Sporťák pro dlouhé mimi

Ahoj holky, naše dceruška je od narození velká (55 cm), a tak už jí je malý sporťák z trojkombinace Grander od Depema. Neporadíte nám nějaký dlouhý sporťák s otočnou sedačkou i přehazovací rukojetí a velkým místem na nožičky? Díky. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí