Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, prosím o radu:), čekám své první miminko a moc bych uvítala dobrý tip na nákup kočárku. Pročítala jsem tady pár diskuzí a nějak mi z toho jde hlava kolem… Jsem spíš sportovní typ, takže hodlám podnikat hodně procházek - takže sem tam hrozí i nějaký ten náročnější terén, zároveň však bydlím ve městě, tak by měl být i lehčí - pro cestování mhd, také dobře skladný - nemáme příliš prostorné auto… s cenou se smířím i vyšší, než aby se za chvíli někde rozpadl:).
Moc ocením každou radu:). Jsem ve svém okolí první nastávající maminka, a tak mi nemá kdo poradit, ani nemám, co podědit:).
Ahoj,já mám roční ditě a vystřídala jsem na něj spoustu kočárků…Jednak mě to baví a taky trvalo,než jsem našla ideál.Na dlouhé vycházky,do města i do terénu určitě bych doporučila Inglesinu Magnum.Kočár je opravdu lehoučký,krásně se s ním jezdí,má zvedací zádovou opěrku,je kvalitní.Je to kombinace,takže se z ní dá udělat i sporťák.Ale doporučila bych ji jen do roku jako hluboký,pak prodat a koupit jiný sporťáček,Inglesina se mi v té sportovní verzi moc nelíbí.....Já měla před ní dva jiné hluboké-moc se mi totiž nelíbila a nechtěla jsem 4 velká kola.Nakonec jsem se úplně zamilovala
a před měsícem jsem se s ní těžko loučila.Navíc použité se docela dobře prodávají a kdybys ji použitou koupila,tak jedno dítě na ní ani nepoznáš,já když ji po malém prodávala,byla jak nová a to jsme denně jezdili po lese i městě.Tak takto to vidím já ![]()
Radmi, konkrétní značku neporadím, ale jeden poznatek mám - město je někdy horší než nejhorší terén
. Obrubníky, chodníky, hopsání po schodech, do autobusu… mám X-lander, byla jsem v podstatě spokojená, ale chtěla jsem něco lehčího, jiný design… koupila jsem kočár lehounký, ale taky tomu odpovídaly menší a nenafukovací kolečka… a brzo jsem přišla na to, že takový „lehký městský“ kočár je mi celkem naprd… a jsem zpátku u x-landera, a sice je těžší, ale jízdní vlastnosti ok. Tím ho nechci nijak moc propagovat, je v pohodě, ale to i sto dalších
, tak spíš to bylo zamyšlení nad tím „účelem“ kočárku, prostě volila bych něco, co ti vyhovuje na procházky, na lehčí terén, a aby to mělo tomu odpovídající kola - a ve městě se ti s tím určitě bude taky jezdit dobře.
A nedokážu si představit kočár bez otočných předních kol… (reakce na předchozí příspěvek
, je to sice o zvyku, ale v situacích, kdy sama potřebuju kočár dostat do výtahu, do dvěří, kdy za jednu ruku držím staršího syna, je to neocenitelné.
Za me urcite Jane.Je lehky,lehce ovladatelny,dobre skladatelny a skvely do terenu..Kupovala jsem trojkombinaci,korbicka je prostorna a i sportak je dostatecne velky..Jedina nevyhoda je maly kosik.To jsem nakonec vyresila tak,ze jsem si nechala usit od pani z mimibazaru tasku na plastenku.V kosiku je ted vic mista,kdyz tam neni plastenka. ![]()
Mám již v pořadí 3. hluboký kočárek (3.dítě) o sporťácích a golfkách nemluvě a snad poprvé jsem spokojená já i miminko (u nejstaršího jsem měla kočár, který byl špatně odpružený, takže mi v něm syn nechtěl být a naučil se jezdit na delší vycházky vlastně až v polohovacích golfkách a u prostředního jsem zase byla nešťastná já, protože byl strašně těžký a se 4 pevnými koly se v městském provozu dost špatně manipulovalo. Perfektní jízdní vlastnosti ve všech terénech (ve sněhu jsem přední kolečka aretovala), odpružení, variabilita, i hluboká korba má možnost pro větší polohovat, dostatečná velikost, v ceně autosedačka i s adaptérama (dost využíváme), velice jednoduchá manipulace a přiměřená hmotnost. Navíc za ty peníze nevypadá špatně, Firkon VERANO LONG http://www.batolatko.cz/…-,12006.html
Za mě Jané slalom. Je prostorný, lehký, lehce ovladatelný, má všechny tři kola stejně velká a nafukovačky, takže zvládá každý terén. Není teda odpružený (nemám houpací dítě, ale na dlažebních kostkách to drncá i v houpacím). Má teda malý nákupní košík a ke sporťáku je nutná sluneční clona. Dá se sehnat použitý a ušít nový potah, nebo nový … dobře se prodá dál.
já jsem se celkem zamilovala do kočárku Gesslein F6. Nemám ho, mám jiný drahý jako …, ale kdybych měla volit znovu, půjdu do Gesse.
Je to vlastně kombinace 2v1. V základu ceny jsou přední otočná kolečka, ale k tomu v ceně dostaneš lehce vyměnitelnou přední nápravu za kola velká nafukovací do terénu. Další výhodou by pro mě byla přehazovací rukojeť, odpadá problém se odcloněním dítěte v létě, polohování sporťáku až do úplného lehu, takže pokud hluboká korbička už nebude stačit, nebála bych se tam dát i půl roční miminko a samozřejmě spousta dalších pro a výhod.
Prodává se s vložnou taškou, ale můžeš si dokoupit i klasika hlubokou korbu.
Mě teď v Malvíkovi nadchla novinka od X-landera a to X-lander Move. Nafukovačky, různé vychytávky, veliká bouda, prostorný sporťák otočitelný směrem k mamince, příjemné látky, pohodlné polstrování. Řekla bych, že u X-landeru je vidět, že na tom kočárku pořád pracují a vylepšují ho, což u spousty drahých a značkových často nebývá. Měla jsem Concord - děsivá plastová kolečka, už nikdy (teď už se dá pořídit s nafukovačkami),obr hluboká korba (kolekce 2009, Jané - padající brzda, pidi košík, též nulové odpružení, Gesslein Future - desing nic moc, když se dali velká kola, tak špatná manévrovatelnost, Teutonia Elegance - ve městě se starší dcerou za ruku se to nedalo, otočná kola chyběla. Všechno to jsou spíš větší kočárky, do kufru auta jsem je dala, ale máme velké auto.
Ahoj, já čekám 3 dítě, bydlím na vesnici, ale ve městě jsem často.
U prvního syna jsem měla Inglesinu magnum, to byl prostorný houpací kočár - mám ho stále a bude na zahradě. Ale je těžký, špatně skladný a přední kolečka nejsou otočná, tak se s ním hůř manipuluje.
U druhého syna jsem si koupila Quinny speedi SX, to byl děs, malý se mi do korby nevlezl v 5ti měsících, na sporťák byl malinký a navíc ten sporťák je dost otevřený, tak jsem ho prodala a koupila si I´coo trojkolku. Ten byl skvělý, odpružený, hluboká bouda, prostorný, na procházky skvělý, ale daň za tyto velké a stabilní kočárky je vyšší váha a horší skladnost. Po 2 letech jsem se vrátila ke Speedi, to už byl syn velký a tento kočáerk nám vydržel dlouho.
Teď mám v garáži Bugaboo Cameleon, vybíral manžel, má ho kolem nás několi známých a slyšíme jen chválu. Mě moc nenadchl sporťák, který se nedá polohovat, ale má přehazovací rukojeť, je lehký, skladný a velký, tak uvidíme…snad už za týden:-). Kdybych si měla koupit sama kočárek, jdu do I´coo Peak čtyřkolky.
Soňa
Radmi já když čekala malého už třetí dítě tak jsem na netu seděla pořád a hledala ten nej kočárek. Moc se mi líbil Jané nomad, ale bohužel ho přestali vyrábět, tak jsem šla do concordu. Jsem s ním spokojená tak na
% jestli můžu radit tak ten NÉ.Teď zase ty jané nomad 2012 začali vyrábět a taky se mi líbí ta Xlandry 2012 jak tu psala travovka5
kámoška měla 2008 a spokojenost jen menší korbička. Asi není na trhu 100% kočárek
a to je škoda.
Ono to moc nejde chtít kočárek do terénu a zároveň lehký do města. Spíš si musíš říct co je důležitější. Znakem klasických lehkých městských kočárků jsou malá plastová kolečka s aretací. Dobrá věc do obchodu, do terénu je to už nevhodné. Kočárky vyloženě do terénu zase mají větší nafukovací kolečka - bez aretace, ale s dobrým odpružením. A pak jsou kočárky tak nějak mezi, které mají nafukovací kola s aretací, ale tam je třeba si uvědomit, že pokud bude takový kočár hodně jezdit v těžším terénu, tak ta aretace prostě trpí. Další věc je odpružení podvozku nebo koleček, u městských kočárků je to většinou mizérie, u teréních je to samozřejmě mnohem lepší. Další samostatnou kapitolou je pak houpací kočár - chceš mimino v kočárku uhoupat anebo udrncat? Kočárky se špatným nebo žádným odpružením jsou podle mě pro malé miminko utrpení a ty nárazy mu nesvědčí.
Skladnost - nevím co je tím myšleno, ale u hlubokého kočáru to bude vždy korbička a podvozek, na tom se moc místa ušetřit nedá, pokud to není teda golfový podvozek (nedoporučuju), který se skládá jako deštník. Spíš to chce vyzkoušet přímo ve vlastním autě.
Konkrétní kočárkek tedy neporadím, spíš myslím, že by sis měla pořádně rozmyslet parametry kočárku a podle nich pak vybrat.
Za mě Coletto Austin 3. Splňuje tvé požadavky, akorát je to teda tříkolka. Bydlíme ve městě, ale v terénu jezdíme pořád někde. Projede kde čím. Má velká nafukovací kola a jako plus je aretace předního kola na rukojeti. Nemusím obcházet kočár a hlavně sahat na to špinavé kolo. Je lehounký, má odlehčenou konstrukci z hliníku, podvozek má 9,4kg. S korbou celý kočár váží 13,7kg, se sporťákem 12,4kg. Výborně se ovládá jednou rukou. A navíc je opravdu skladný. Máme malé auto a skládá se na placku, takže zabere opravdu málo místa. Jen tím, že je to tříkolka, tak má teda širší rozchod kol, takže do kufru vycvakáváme jedno kolečko - není problém, je to raz-dva.
Ahoj, nečetla jsem předchozí příspěvky, ale podle tvých požadavků bych koupila co máme my, tj. EasyWalker Quatro. Stojí malinko přes 20tis. chodím s ním do města, do lesa, na zahradu a všude super, korba je dlouhá úzká, máme záříjové dítko a zatím se vejde, ikdyž tak za měsíc už asi půjde do sporťáku. Otočný je pouze hlubokáč, sporták ne. Je lehký, dobře se ním manipuluje, můžu poslat foto složeného v autě, protože hodně jezdíme, z auta ho vytáhnu a složím i s malou v ruce. Takže super! My koupili v Kolíně, ale dá se sehnat i na netu, doporučuju zajet na veletrh do Letňan, kde uvidíš mraky kočárů najednou a mají tam různé slevové akce.
Moc děkuju všem za rady:), určitě mi pomohly… ono je to vážně těžké, aby to alespoň do jisté míry vyhovovalo… Hlavně když nemám žádné zkušenosti, takže nevím, zda budu chtít maličkou udrncávat nebo uhoupávat:), zda využiju to či tohle… a hlavně, znáte to, člověk si to nějak naplánuje a ono je to pak všechno jinak:). Zatím mě zaujaly kočárky Jané a Firkon…Jinak maličká se narodí na začátku srpna, takže před nami bude zima…