Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
zkušené maminky poraďte. Vybírám kočárek pro lednové miminko a nemůžu se rozhodnout - dostávám rozdílné rady. Je lepší hluboký kočárek a po cca 6ti měsících sportovní nebo rovnou kombinaci a v tom případě jakou? A jaké máte zkušenosti s různými značkami? Budu cestovat městskou dopravou po Praze i chodit na procházky v terénu a jezdit autem Feilicia Combi. Do schodů ho moc nosit nebudu (kromě městské).
Díky
Míša
(takhle jsem z toho výběru vyvalená)
Ahoj Míšo,
když jsme vybírali kočárek my - vypadali jsme asi jako blázni
, protože jsme přeměřovali šířku hlubokého kočárku. Měli jsme obavu, že kdyby muselo naše mimčo nosit abdukční kalhotky, nemuselo by se do příliš úzké korbičky i s fusakem v zimě vejít. Stalo se to naší sousedce a tak museli původně přichystaný kočárek nechat stát a vozit mimčo v náhradním. Naštěstí jsme abdukci neměli, ale i tak je dostatečně široká korbička fajn. Důležitý pro mě byl i dostatečný prostor pro nákup. Takže jsme nakonec vybrali trojkolku Bebecar. Sportovní sedačku jsme ještě nezkoušeli, ale autosedačku využíváme hodně. Jsem s ním moc spokojena. Take jezdím po Praze, do tramvaje mi zatím lidi ochotně pomůžou, metrem jsem se ale ještě nevydala. http://www.bebecar.cz/p_racer.html#
Ahoj Míšo,
tak my čekáme mimi každým dnem. Taky jsme z toho měli s manželem hlavu plnou kočárků, jejich druhů atd. Nakonec jsme se rozhodli pro absolutní klasiku a koupili Inglesinu classic, protože je vanička omyvatelná a dostatečně veliká. Pak jsme koupili trojkombinaci (starší) abychom v tomhle kočárku mohli dávat mimi na balkon a také kdyby bylo mnoho sněhu (classic má totiž tenké velké kola). Na jaro, léto plánujeme nákup golfových holí s dostatečnou výbavou na další zimu. Chce si říct kde s kočárkem budete jezdit (terén) a podle toho si nechat poradit s výběrem zkušeným personálem v dětské prodejně.
Hodně štěstí při výběru!!
Gabka
Ahojky nám se narodil Lukajda v září, takže už bude dost velký do zimy, vybrali jsme kočárek s vložnou taškou, možná se ti budou zdát užší, ale popravdě jsou zase delší do délky a navíc nemusíš do nich dávat fusak, protože tím jak jsou užší tak se tam lépe drží teplo a jsou i dobře vyteplené sami o sobě, ale musíš kupovat kvalitnější, aby toto vše platilo-my máme rakouský Knorr Nanny 4 s dvouma kolečkama u sebe, mrkni na www.depemo.cz nebo pokud chcete hluboký a pak třeba jen robusnější golfáče tak nejlepší jsou Peg PErego-maj dvě verze jednu zimní a druhou letní:-)a můžeš si k nim vybrat i podvozek. Inglesiny jsou fajn lehké a ovladatelné, ale v těch kombinaccích prodejci uváději, že pro větší děti je kočárek nestabilní že ho můžou převrhnout:-(
Ať dobře vybereta a hlavně je důležité kupovat kočárek i podle velikosti výtahu-tedy jestli bydlíte v paneláku.-)
Zatím papa H+L 6 týden:-))
PS: Trojkolku jsme zavrhli a i paní v prodejně kočárků nám říkala, že zrovna do zimy moc nejsou:-(
Ahoj Masinko,
ideální kočárek asi neexistuje, ale my uvažovali takto:
Z finančních důvodů jsme koupili polská kočár - čtyřkolku. Je jich na našem trhu nepřeberně. Kolem 5-6000 jsou to Taka, Deltimy, Roany… Spokojenost ovšem vždycky není. Jenže mé kamarádky reklamovaly i drahé kočáry známých značek.
V 8 měsících jsme jako alternativu zakoupili golfáče se spojenou rukojetí - od ABC design.
Beruška
Ahoj,
taky jsem to hrozně řešila a nakonec jsem vybrala trojkombinaci Asahi Scirocco. Čtyřkolku, protože trojkolka nemá u sporťáku polohovací nožičky. Syn se narodil na Vánoce, tak jsem chtěla pevnou korbu a ne vložnou tašku. Fusak jsem měla fleesový od Emitexu, ale vešla se mi dovnitř jen zkrácená verze jako na autosedačku. Beránka bych dovnitř určitě nenacpala. V půl roce jsme přešli na sporťák. S kočárem jsem moc spokojená. Je celkem lehký (13 kg), bytelný, dobře ovladatelný s nafukovacími koly. V létě jsem si k němu ještě koupila lehoučké golfky na pojíždění MHD. Opravdu záleží, v jakém terénu se budeš pohybovat. Pro nás není problém výletovat po lese a drandit přes kořeny.
Lasička a Matýsek 10 m.
Ahoj,
Dík za rady. Taky se mi líbila 4kombinace, Deltim nebo Knorr, ale odrazuje mě ta vyndavací taška, v které mimi musí ležet, dokud samo nesedí (kvůli pevným zadům). Zdá se mi hodně teplá na červen-srpen. Je to skoro jako fusak.
Beruško, a co jste tedy nakonec vybrali a co vám vadilo? V létě jste byli spokojení?
Na Peg Perego už jsem taky slyšela doporučení, ale jestli je zimní a letní varianta, tak kterou si mám vybrat, když v něm bude mimi od ledna do srpna?
V prodejně jsem už byla, byly tam ochotné prodavačky a věnovaly se mi, ale moc neporadily. Když jsem trvala na přehazovací rukojeti (což je snad jediná věc, na které se shodnou všechny maminy), tak na mě koukali, že si vymýšlím a je to zbytečné.
Míša
Masinka- tak ta variante zimní letní je rozdílná alespoň u Knorru a Hoca tím, že jsou na nich jiné potahy(jinak zateplení je stejné) my máme zimní variantu Knorru což je v outdorové úpravě odolné proti větru,dešti atd. ta letní by se musela víc chránit pláštěnkou a co prší i v létě, takže bych se vždy přikláněla k té zimní verzi.-)
Jinak kočárek to chce mít „obousměrně vozící“ protože na miminko budeš chtít hezky vidět a a bude větší tak to otočíš, aby zase dítko mohlo koukat ven.
Masinka -my máme Dorjan cross country. Sice ještě nevyzkoušený, ale už se to blíží
Je to taky čtyřkombinace a myslím, že miminko rozhodně nemusí ležet ve vložné tašce. Vypadá pěkně, není moc těžký /14-15kg/, má přehazovací rukojeť a ve výbavě byla taška, baťůžek a pláštěnka. Rukojeť je polohovací tak, že kočárek může „řídit“ i vyšší člověk. Když si zadáš do vyhledávače už najdeš nějaký e-obchod. Jinak dovozce je na www.darababy.cz Ale tam jsem ho nekupovala, protože se dá sehnat ještě levněji a co mě nemile překvapilo, že si prodávající účtoval i poštovné. Máme ho za 6.300,– ale viděla jsem ho i za 6.100,– To teď už ale neřeším, protože to by si asi nikdo nikdy nic nekoupil-kdyby všichni čekali na dobu, kdy to bude levnější
![]()
Přeji dobrý výběr
Klára a Péťa 36tt
Skotik-teď jsem nepochopila u toho vašeho kočárku máš nebo nemáš vložnou tašku,protože jestli tam je, tak kočárek bez ní není přizpůsobený pro malinké miminko kvůli zádům. U těch lepších dražších kočárků je vložná taška ve které je spodní pevní díl vyndavatelný-používá se v ní jen do 5měsíců,kdy mimča musej bezpodmínečně mít pevnou oporu zad a pak to prostě vyndáš. Když vyndáš vložnou tašku tak ti přeci zůstane jen sporťák-tak to alespoň u kombinovaných kočárků je. Jinak ten tvůj kočárek jsem taky na netu okukovala, ale když jsem ho viděla v reálu tak se mi zdál dost těžký a špatně ovladatelný, no ale jsou dva tipy jeden houpací a druhý pevný-já zkoušela ten pevný.
Tak kočárkům zdar- je to umění vybrat ten správný a i tak na každém najdete nějaké mouchy:-(
Pa H+L 6týden:-)
Ahoj,
kočárek, který jsme nakonec koupili na internetu neseženeš a v obchodech jsem ho viděla jen jednou - Raider Baby - je to dovoz z Polska (bydlíme vedle hranic). Velmi podobný Taku (vnitřní délka je o 4 cm větší a má poměrně velký rozchod kol - pokud by se vozil v menších výtazích je problém - my máme kočárkárnu hned vedle hlavních dveří).
Spokojenost není úplná. Teda velikost a výbava je fajn, jen ty plastové součásti pokulhávají. Hlavně nastavitelná rukojeť se časem vychodí - manžel je vysoký a tak ji předěláváme každou chvíli. Taky mi občas vadí váha. Jsem ale drobek 155cm. Mé rady ber tak spíš obecně, protože nabídka kočárů je různá a za rok se změnila téměř k nepoznání.
K vložné tašce. Používali jsme ji do 5 měsíců - pak se do ní Radim nevešel. Sportovní podložka má uprostřed pětibodové pásy, na které se nesedící mimi nedá přímo položit. My to vyřešili tenkou molitanovou podložkou potaženou froté. I sportovní varianta má vaničku uzavřenou. ( Sportovní pultík je variabilní oddělávací.) V létě to bylo fajn. Radim ležel na bříšku nebo na zádech, měl dost místa, aby se sám otočil a nepotil se. Velikost kočáru je asi největší plus.
Beruška
Ahoj,
zase Beruška. Dívala jsem se na internetu na DorJany a fakt vypadají dobře. Váha je ve srovnání s jinými super.
Ještě se podívej na Bebetto. Také patří k levné cenové kategorii, jen je o něco těžší než DorJan. Kamarádka (dcera 6 měsíců) jej má a vůbec si nestěžuje.
Beruška
Masinka-vložnou tašku má, funguje spíš jako fusak, dá se celý vršek odepnout a vepředu i po stranách-je to pak jako taková podložka. Ale viděla jsem už u několika maminek, že tam v létě měli miminko bez tašky. Měli pod prckem akorát nějakou deku. Jsem v oboru těhotenství nováček
ale miminko bych tam klidně dala i bez tašky. Příjde mi, že dno kočárku je dostatečně pevné i rovné. Co se týče pérování, tak mě vcelku vyhovuje a nepřipadá mi ani moc těžký. Ale to asi jen proto, že jsem zkoušela i další kočárky a ty teda byly určitě těžší. Zkoušela jsem i Deltim /nepamatuju se typ/ a ten jediný mi přišel lehčí a měl lepší pérování. Ale zase měl menší vnitřek. Jak jsem už psala, zatím ho máme vyzkoušený bez miminka a jezdili jsme jen po bytě ![]()
Určitě je dost těžké vybrat správný kočárek a nejhorší je, že to stejně poznáme až v praxi ![]()
Zdraví Klára a Péťa 36tt
Ahoj holky,
proč by trojkolka neměla být do zimy (jak psala, myslím, Cokoladkova)? My máme jednu zimu za sebou s trojkolkou I´COO, sněhu bylo loni dost a problém jsme neměli žádný. Pokud by se to mělo týkat pohodlí miminka, tak taky nevidím rozdíl. Buď je k trojkolce korbička nebo vložná taška, tedy stejné vybavení jako u čtyřkolek. Možná tedy, že jsou trojkolky více terénní (jako ta naše) a méně terénní, tak tam třeba může být problém, ale obecně je trokolka kočárek jako každý jiný.
Ulrika
Dobrý den,
sháním kočárek pro zimní miminko, termín konec listopadu, tedy s korbou minimálně 80 cm, ideálně větší.
Požadavky:
Má někdo tip, prosím?