Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Děvčátka, přemýšlím o koupi kočárku pro mojí 7měsíční princeznu:-) Když shrnu doporučení, tak mi bylo nejvíce doporučován kočárek quinny a x-lander. Koukala jsem a hlavní rozdíl je asi ve váze, co? Potřebuju nějaký sportáček. Hodně vejletíme. Koupili jsme Janéčko, ale hodně mě zklamalo. Zimní terén absolutně nezvládlo:-/ Prosím o rady případně…mouchy, vychytávky těchto kočárků či nějaká jiná doporučení kvalitnějšího kočárku. Moc díky za rady. L.
@rozinka7 a jaké janéčko máš? já měla jak quinny, tak x lander a skončial jsem u janéčka… záleží na typu, jaký x lander, jaký quinny?
Quinny buzz, nebo speady? Buzze jsem mela, super, ale me nesedel, x- lander jsem taky mela a za me super, zvykla jsem si s nim jezdit, pro dite pohodlny…ted mam casuplay a taky fajn, presto z techto 3 mi nejvice pasoval xlander.
Kamarádka měla oboje a teď má blázen 3, protože ani s jedním nebyla spokojená, nakonec je spokojená s TFK
Já jsem pro Xlander, výletili jsem také dost, a navíc jsme zvládli i Novoroční výstup na velký kopec
a to ve sněhu a v terénu
jiné kočárky měli celkem problémy
Holky, já doufala, že budete konkrétnější. Proč zrovna speedy a proč zrovna x-lander. Nějaký výhody, nevýhody? Janéčko je třebas hrozně nestabilní. V tomto počasí mi dvakrát převrátil malou, páč neprorazil sníh, zasekl se a komplet ztratil rovnováhu. To se mi stávalo i v létě při najíždění na obrubník třebas. Navíc totální problém sehnat na tento kočárek plášt. Dodací lhůta měsíc!!Takže mi tchán ten zpuchřelý plášt vyztužil, ale je to tak na popojíždění po balkoně, páč jinak mi malá neusne. Venku by to zase prasklo:-/
Měla jsem QUINNY speedi, švagrová x lander a raději ten xlander. Mě speedi neseděl - bouda vůbec nekryje, záda jsou tvrdá, blbě se mi složený dával do auta, mám Buzze a ten je super ![]()
Příspěvek upraven 14.01.13 v 15:11
@rozinka7 mám quinny speedi jsem s ním moc spokojená. Korba je sice malinká, ale tu už nepotřebujete. Sporťák je prostorný, lehoučký, krásně se ovládá a je stabilní (přestože je to trojkolka). Velké plus je pro mě brzda na rukojeti - chodila jsem hodně na in-line brusle. Kdybych pořizovala znovu kočár, sporťák bych chtěla zase quinnyho.
Ahoj, měla jsem X landra XA a teď mám týdem slalom. X landra jsem prodala, že byl starší a manžel řekl, že holčička může mít novější sporťák.
Jinak jsem s ním byla maximálně spokojená. Oproti tomu slalom je určitě o hodně lehčí, stabilita se mi zdá celkem ok. Dnes jsem projížděla sněhem (pravda asi 5cm).
Já bych slalom asi za druhou tříkolku nevyměňovala. Podle mě to bude podobný. Mě Quiny přijde opravdu míň chráněný boudičkou, vyš posazená sedačka…
Zkoušela jsem ho minulý rok a nějak mě neoslovil. Sousedka ho vyměnila za slaloma. Šťasný výběr ![]()
@rozinka7 píše:
Holky, já doufala, že budete konkrétnější. Proč zrovna speedy a proč zrovna x-lander. Nějaký výhody, nevýhody? Janéčko je třebas hrozně nestabilní. V tomto počasí mi dvakrát převrátil malou, páč neprorazil sníh, zasekl se a komplet ztratil rovnováhu. To se mi stávalo i v létě při najíždění na obrubník třebas. Navíc totální problém sehnat na tento kočárek plášt. Dodací lhůta měsíc!!Takže mi tchán ten zpuchřelý plášt vyztužil, ale je to tak na popojíždění po balkoně, páč jinak mi malá neusne. Venku by to zase prasklo:-/
Prosím tě, jak to jezdíš?
Mě se nikdy nepřeklopil a to v něm kluk vyvádí věci. Ale jinak plášť koupíš v každém cykloservisu za pár kaček
Jinak ještě podotknu že pokud neumíš jezdit se slalomem, pak bude další trojkolka úplně to samé. To si kup 4kolku ![]()
@monika32 tak tak, mám slalom reverse a teda nepřeklopil se nikdy.. najíždění na obrubníky atd, je prostě u trojkolek specifické, je jedno značka, podvozky na jedno brdo…
@rozinka7 měla jsem x landera xa a za mě už nikdy víc.. odpružení nula, to co projedš on, projede každá jiná 4 kolka s nafukovacíma, většíma kolama, nejde položit do lehu, opěrka nohou na oprt, je těžkej a nepruží…
No je fakt ze i trojkolka od xlanderu je mene stabilni, ale to je o zvyku.ja na jeho sportovni verzi nemuzu nechat dopustit, prostorna, hluboka, pohodlna pro dite a ta cena je suprova za tu kvalitu a kolekce 2012 ma super barevne kombinace, jak jsem psala, mam ted casuplay, ale xlander mi vyhovoval vic, co se tyce toho prostoru pro dite, ale je mi blby doma rict, ze bych chtela behem roku a pul 4 kocar(vlastne 5, jeste mame golfky)
…v xlanderu mi prvni dcera odjezdila pres 3 roky a nepotrebovala jsem ani golfky.
Mám Q Speedi - dokoupit zmenšovací vložku a sluneční clonu a
jiný bych nechtěla,
bohužel neposoudím s x-landerem ani Jané
Mam quinny speedi a nejde polohovat uplne do sedu chci se zeptat jak je to u x landeru