Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
To už máme vyzkoušeno - Mája je narozená začátkem února a letošní zima byla celkem tuhá - sníh jsme měli i tady v Praze. Problém jsem neměla. Kolečka jsou nafukovací a celkem velká. ![]()
Tak já už vidím Firkony na každým kroku
. A když jsem potřebovala, než jsem ho koupila, tak ani ťuk. Koupila jsem zajíce v pytli, ale nelituju.
super , děkuji za tvé zkušenosti . ![]()
přece jen je Firkon o několik kilo lehčí a vypadá skoro stejně jako ten Tako. nu já koukám po každym kočarku jak chlapy po ženských
ale Firkona jsem neviděla od zítřka mám oči na štopkách ![]()
Firkon Verano má z boku na řidítku napsané Verano.
Taky jsem koukala po každém kočárku. Hlavně po těch, co měly nafukovací kola a přední otočná. Za Anežky jich moc nebylo a hlavně jsem to nepotřebovala.
ha-tak zrovna dneska jsem obhlídala kamarádce kočárek, má nový na druhé dítko a zrovna má ten Verano-docela se mi líbil a korbička se mi zádla právě docela dlouhá. No jak to tak vypadá, já budu muset pořešit druhý kočárek u nás. Původně jsme chtěli koupit větší auto, ale manžel jaksi moc nedostává výplaty, tak si zatím nemůžeme dovolit vzít nějaký další úvěr, takže bude zatím asi změna kočárku, páč tohle Tako do kufru felicie prostě nenarvu a řekla jsem, že se dvěma dětma, když jezdívám většinou sama, nemíním ještě montovat včechny 4 kola. No i tak to bude zajímavé. Odmontovat kola, namontovat dvě děti do sedaček (mezitím budou třeba řvát), naskládat nějaký nákup, který ovšem nevím kam-celý zadek zaberou autosedačky, dopředu hodím nějaké věci, co bude potřebovat mimi sebou, v kufru narvaný kočár…to už ani sebou nesvezu tu mamku, aby mi pomohla. Takže já budu nakonec vybírat asi taky a tu nejužší konstrukci. Nevíte náhodou to Verano, jak je široké?? Ve středu k té kamošce jdu, tak jí to pořádně omrknu.
Tak Verano je do auta více než neskladné. My teda rozkládáme jen zvlášť korbičku a spodek a zabere většinu kufru. Máme ale Golfa kombi, takže místa dost a moc necestujem. A na dovolenou jsme vezli věci pro nás 4 plus kočárek plus cestovní postýlku a v pohodě
.
Jakou šířku mám změřit? Největší vnější šířku korbičky? Jdu na to
.
Tak korbička široká 41cm, ale rukojeť přesahuje, takže s rukojetí široká 44cm.
Holky, původní diskuse teda byla o Taku, ale já se připojím s tím, že budu taky kupovat Firkon - Firkon Vario. Hledala jsem taky, kde bych ho viděla naživo - já bydlím kousek od Olomouce. No nakonec jsem objevila prodejnu v Brně, kde měli jeden kus. Jela jsem se tam podívat a vypadá dost dobře. Navíc mi tam říkali, že Firkon je jeden z mála kočárků s velikou korbičkou.
No takže já mám vybráno a objednám ho přes net taky na tom batolátku.cz.
Tak doufám, že neprohloupíme ![]()
holky ja mam taky firkona verana kouknete ke me do albicka tam je vyfoceny ![]()
Firkon Vario neznám, ale podle fotek na netu má stejnou korbičku, jen jiný podvozek
.
S Batolátkem máme super zkušenost, doufám, že nebudem mít zkušenost s reklamací, ale co se týká prodeje, nemůžu si stěžovat (i když já byla v porodnici, když manžel objednával).
hkac píše:
Firkon Vario neznám, ale podle fotek na netu má stejnou korbičku, jen jiný podvozek.S Batolátkem máme super zkušenost, doufám, že nebudem mít zkušenost s reklamací, ale co se týká prodeje, nemůžu si stěžovat (i když já byla v porodnici, když manžel objednával).
Vario je čtyřkolka, má přehazovací rukojeť a je do horšího terénu (to se nám hodí), Verano má ty přední kolečka blíž u sebe. Ale jinak jsou stejné.
Já se na reklamaci ptala po telefonu a paní říkala, že není problém, že vyřizují rychle nebo pošlou náhradní díl, pokud by se jednalo jen o maličkost. Že by určitě neměl být problém, pokud bychom potřebovali reklamovat z takové dálky, záleží na domluvě. No celkově jen to jednání mě přesvědčilo.
Více zkušeností s Firkonem Verano najdete v této diskuzi https://www.emimino.cz/…erano-29487/
A ten Vario má taky otočná kola? Nebo jen natáčecí? My ten Firkon měly i na dovolené v Krkonoších, kolečka blízko u sebe mi nevadí, já jen potřebovala otáčecí, abych ho mohla řídit jednou rukou.
hkac píše:
Více zkušeností s Firkonem Verano najdete v této diskuzi https://www.emimino.cz/…erano-29487/A ten Vario má taky otočná kola? Nebo jen natáčecí? My ten Firkon měly i na dovolené v Krkonoších, kolečka blízko u sebe mi nevadí, já jen potřebovala otáčecí, abych ho mohla řídit jednou rukou.
Ne, ne - ten Vario je klasický kočárek, čtyři pevná kolečka.
hkac píše:
Tak korbička široká 41cm, ale rukojeť přesahuje, takže s rukojetí široká 44cm.
no i s tou rukojetí jsem potřebovala. Prostě komplet šířku kočáru. a s tím počítám, že mi holt zabere celý kufr, co bych chtěla po malém autě. ale potřebuju něco, kde nebudu muset montovat všechny kola jako u Taka.
Jinak diskuze o Taku tu už někde je, určitě bys ji našla ve vyhledávači a většinou tam teda maminy jinak byly spokojené, ale měly jiný typ než já.