Kočárek - Firkon Verano?

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9868
21.4.09 07:04

Firkon Verano

Máte někdo zkušenosti s kočárky Firkon?

Objednali jsme si totiž Depemo FX, přišel poštou, sice víceméně v pořádku, ale jen víceméně - kočárky + autosedačka jsou ok, ale podvozek budeme vracet,
protože se nám zdá vyčvachtanej (i po včerejší návštěvě Malvíka, kde ho mají opravdu pevnější!)- paní po emailu posléze přiznala, že je to divný, že jen stál asi 3 měsíce na krámě…
No takže už se nedivíme, ale spíš mám trochu obavy, když 3 měsíce na krámě ho lidi drncaj, tak co udělá 3 měsíce v terénu… :roll:
Takže ho asi vrátíme celý a rozhodujeme se zase nanovo :roll:
Sepsala jsem si i pro a proti, vypadá to přesně tak, že co má kladného jeden, má ten druhý v záporu a naopak…

Zkusím sem popsat své postřehy, budu ráda, když mi napíšete svoje…
Děkuju :huban: Tyjo, nevěděla jsem, že vybírat kočárek je pro mě těžší jak vybrat třeba - auto :wink:

DEPEMO FX http://www.koralkuvsvet.cz/detail.php?…

• velká kolečka
  • snadné ovládání
  • snadno omyv. materiál uvnitř korbičky
  • dobrá manipulace při nasazování korbička/autosedačka/sporťák
  • snadné skládání
  • vyčvachtá se?
  • stabilita?
  • pruží při nadzvedávání na chodník
  • těžší (podvozek 11kg)
  • mrňavý košíček
  • nepraktická velká taška na rukojeti
  • sporťák méně „útulný“ (hl. v zimě, má tam díry mezi stříškou a sezením)
  • opticky méně místa v korbičce, nicméně po změření metrem jsou stejně dlouhé (74cm),
    ale tenhle má úplně kolmé stěny, takže to zužuje

** FIRKON VERANO ** http://www.batolatko.cz/…ou,4508.html

• vypadá pevnější a stabilnější (jak po používání?)
  • pohodlnější sporťák (vymazlenější a do zimy útulnější)
  • větrací síťky ve stříškách
  • velký košík
  • pohodlnější taška na rukojeti pevně uchycená
  • korbička uvnitř vypadá pro miminko pohodlněji (materiálově i opticky)
  • zvedací zádíčka v korbičce
  • širší upevnění korbičky/autos/sportáku na podvozku, působí stabilněji
  • lehčí (podvozek 6,5kg)
  • menší přední kolečka otočná o 360 - vadí, třeba v zimě? jsou poruchovější?
  • neomyvatelný vnitřek (zima fleece/ léto bavlna)
  • o něco složitější skládání
  • o něco složitější nasazování kočárků na podvozek
  • pro mě malý výběr barev, chybí mi modrá s kytkama -
    a modrá bez kytek je v reálu dost vybledle modrá

No tak jak to teď vymýšlím a píšu, spíš bych šla do toho Firkonu…
Jde o to, jestli vrátit jen ten podvozek Depema a čekat, jestli ten nový bude nevyčvachtaný, ale asi prošvihneme těch 14dní na vrácení bez udání důvodu - a za jak dlouho se asi vyčvachtá? anebo do lhůty 14 dní ho prostě poslat zpátky celý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Firkon Verano?

Přidejte zkušenost s Firkon Verano
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3963
26.4.09 09:35

Ahoj Obrázku!!!
Taky vybíráme kočárek a technické parametry mi moc neříkají… Než to dočtu do konce, dávno myslím na něco jiného… Začali jsme u X-landeru, ale skončili v okamžiku, kdy jsme zjistili, že spousta lidí si stěžuje, že se jim tam mimi po třech měsíchc nevejde…
Pak jsem někde zahlédla Firkon. Ten se mi taky líbí, taky kvůli ceně, zatím u mě vítězí F4 Quatro set - snad jsem to dobře napsala. Tam je i větší výběr barev a jsou tam i dva modré s kytkama, jeden modrý s puntíkama a jeden béžový s modrýma kytkama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
26.4.09 10:41

Rosanko díky kouknu na tom, nevšimla jsem si toho ;-)
Oni jsou ty ostatní Firkony celkově nižší, takže jsme na ně moc nekoukali,
protože jsme oba s manžou větší a museli bysme se k nim moc sklánět, ale třeba by nám vyrobili Verano v barvě toho Quatra :wink: A třeba zrovna tohle není o tolik nižší :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
29.4.09 18:46

Ahoj Obrázku

Firkon Verano je taky můj favorit, my teda do něho asi půjdeme. Byli jsme se na něho už i podívat a vypadá fakt dobře. Jak se bude jevit po nějaké době používání to opravdu ale nevím. Jinak kolečka přední se mi v reálu až tak maléé nezdály, jsou teda u jiných kočárků i mnohem menší. :lol:
Jo a co se mi také ještě u tohoto kočárku líbí je, že zaoblená spodní část skeletu nabízí možnost využití korbičky jako kolébky. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
3.5.09 08:45

Obrázku, teď jsem koukala na mimibazaru, že od května 2009 mají u Verana nové barvy. Mě se líbí tenhle…
 http://www.oblibene.name/…img_4791.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
3.5.09 08:48

Ještě jsem koukala do mailu, poslali mi odkaz na tyto stránky, kde je více barevných kombinací - jen ne ta, která se mi líbila na mimibazaru, ale určitě ji taky mají, protože to na mimibazaru inzerovali právě oni…

http://www.batolatko.cz/…edackou.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
3.5.09 10:34

rosanko ten bezovy jsme videli prave v originalu v Tuchlovicich asi pred 3 nebo uz 4 tydny, me se taky strasne libi, akorat jsme si pak rikali, ze je neprakticky hoodne svetly, coz by mi ani nevadilo na hlub. kocarku, spis pak na tom sportaku asi…
I kdyz tenhle hraskove zeleny taky neni dvakrat tmavy :D
No nakonec jsme se rozhodli z te nove kolekce pro zeleny s koleckama, ale definitivne se rozhodneme, az se tam tenhle ctvrtek pojedeme podiavt a objednat ho :wink:
Uz po jinym kocarku nekoukame, Xlander je temer to samy, taky polsky, ale drazsi, a neni v ty vybave vsechno co tady… U Xlanderu se to musi vetsina dokupovat zvlast (taska, plastenka, moskytiera, autosedacka, adaptery na ni…)..
Milan radsi ty kolecka, ja radsi ty kytky, ale dala jsem takovou anketku na nyxu, a holky tam temer jednohlasne odhlasovaly, ze pro kluka jsou lepsi kolecka :D
http://www.batolatko.cz/…v%5B4%5D.jpg /> http://www.batolatko.cz/…v%5B3%5D.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
3.5.09 12:06

Jéééé!!! Ten je taky krásnej!!! Já si ty malinký obrázky, co mají na netu většinou nezvětším a pak se mi zdají nic moc… Ale takhle větší, to je něco jiného… A máš pravdu s tím, že ten šedý je světlý, to mě předtím nenapadlo… Ale máme velkou psí bestii a asi by bylo vidět pokaždé, když se o kočárek otře a rozhodně ho nechceme od miminka nějak separovat, aby nežárlil…
My se chceme taky jet podívat, jak vypadají v reálu, už jsme to ale dvakrát odložili. Pořád je dost času… Snad tento týden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
3.5.09 12:08

Opravdu je lepší ten s kolečkama, ty kytky jsou na té zelené takové mdlé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
3.5.09 14:18

No tak ted jsi me presvedcila temer definitivne - mdly rikas? No neco na tom bude :wink:
takze kolecka :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
3.5.09 19:25

Obrazku - ja dnes objednala ten svetle zeleny - bez kyticek a kolecek, muj chlap chce proste jen jednobarevny, i kdyz ja bych i do neceho vic extravagantniho sla, ale hadat se nebudu…jen jsem ji nevidela nazivo, tak se musim spolehnout, ze bude i v realu pekna :D
z tech Tvych favoritu se mi libi taky vic kolecka, ty kytky jsou opravdu takovy mdly…

jinak jsem ho u nas v Prerove zatim nevidela, pouze Firkon Quatro.....Verano je udajne asi o 5cm vyssi nez Quatro …

k vaze podvozku - tech 6,5 kg je vaha bez kol :! :! takze s kolama bych to taky videla na tech 10-11 kg.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
3.5.09 20:24

Hanulko bez kol říkáš? to je teda vtipný, to vždycky uvádí u všech kočárků váhu podvozku bez kol? To mě nenapadlo… To je ujetý… :roll: :D
neboj, ta zelená je pěkná, pokud teda bude stejná jako u těhle dvou, jednobarevnýho jsem si na krámě nevšimla…
A Verano je opravdu vyšší, na pohled bych i řekla o víc něž 5cm…, než Quatro, a taky není tak „mohutný a oplácaný“… je hezčí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
4.5.09 09:58

no me se ta vaha zdala extremne mala na kocarek s nafuk.koly, tak jsme si psala s tim panem z batolatko.cz a je to jen vaha konstrukce :roll: jenze ony ty trojkombinace vazi skoro vsechny stejne kolem tech 15-16 kg, takze si clovek nevybere :lol:
ale vzhledove je moc peknej, ja v obchode zkousela ten quatro a moc se mi prave nelibil, ze je dost mohutnej, ale jezdilo se s nim suprove, rukojet byla vysoko, jen ta korbicka dost nizko, takze Verano bude lepsi urcite :D mam 177cm, takze se taky nechci moc zohybat do kocarku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
4.5.09 13:45

To jsi tedy pěkně vysoká :D
Já mám 172 a Milan 195, takže taky potřebujem něco vyššího.
Klidně by ten Verano mohl být taky ještě o něco vyšší,
ten kočárek, co jsme reklamovali (Depemo FX) měl cca o 5cm víc
(měřila jsem oba osobně) a to bylo bezvadný.
Ovšem v reálu už tolik bezvadnej nebyl…
Váhu podvozku měl ten Depemo právě uváděnou 11kg, a když jsme si zkoušeli Verano,
který měl mít těch 6,5, tak jsem se divila, že nám to ani nepřijde :roll: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
8.5.09 11:01

Obrazku, tak co ten kocarek? uz jste ho doma sestavili? nedas sem nejaky vase fotecky? a nevidela jsi v tom obchode ten cely svetle zeleny? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí