Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Firkon Verano?
Přidejte zkušenost s Firkon VeranoDíky, už jsem na to přišla. Návod, který jsme k tomu dostali, je hodně stručný
.
Ahoj všem,
taky jsem na 90% rozhodnutá pro tento kočárek - hlavně z důvodu prostorné hluboké korby.
Tak mě moc těší kladné ohlasy,co tu pročítám.
HANULKO82 - jak vidím, už jsi sporťák testovala - jaká je spokojenost s ním? S ovládáním, polohováním, prostorem…
Moc se mi líbí i právě tvůje barva kočárku a pak ještě ten stejně zelený, ale s kruhama na boudě
Tak my už jsme taky ve sporťáku. Oproti hlubokému kočáru je mnohem lehčí. Jsem ráda, že se může nasadit i proti směru jízdy. Malý je hrozně komunikativní a prostě na mě musí pořád vidět. Ale našla jsem pár nedostatků. Boudička je velmi špatně přidělaná, ze předu zipy jsou dobrý, ale vzadu neni vůbec připevněná, takže když fouká tak to s boudou pěkně hází a profukuje do kočáru. Druhá slabina je polohování, prostě nejde uplně do lehu. Teda šel by, ale není tam zarážka, takže záda sjedou úplně, řekla bych až do záklonu. Sporťák je taky dost úzký, takže nabalené mimčo v zimě by se tam hodně špatně vešlo, ale my jsme ho vytáhli až na jaro a Kubík je drobek, takže s tím nemáme problém.
ahoj, tak ten sporťák jsme vytáhli na zkoušku včera , a to jste mě ještě neviděly tak nadávat!
Hlubokej Firkon = super luxus, paráda.
Sporťák = naprostej odfláknutej shit.
Jak už tu zaznělo : nejvíc mě nasrala ta boudička, je absolutně totálně malá, nízká, těsná, nedá se zespoda připevnit, dole to nemá zarážku do lehu, takže to drží na tý boudičce, která je fakt maximálně natěsno.
A když jsem do toho navlíkala fusak,originál Firkon fusak, tak jsem se taky něco vynadávala do chlapů, kteří tohle zajisté vymysleli.
Naprosto nahovno sporťák
![]()
Jsem nesmírně zklamaná.
Ale třeba až vyndáme fusak, bude sluníčkoa budu mít lepší náladu, tak se to zlepší ![]()
Jo,JO! Souhlas,sporták je uplně k ničemu ![]()
Mám 10 kilovýho „prcka“ a absolutně nemáme šanci se do sportáku vejít,chudinka je tam celej zlomenej ![]()
Je to škoda,jinak je firkkon luxusní kočár…Já se rozhodla pro koupi novýho sporťáku,ale jsem totálně bezradná…Čím větší výběr,tím je to pro mě horší
Líbí se mi chipolino fora,nebo ultra…Zkuste poradit děvčata ![]()
Ahojky, taky se přidávám k názoru na Firkon Verano. Mám 8 měsíční dceru a přes měsíc jezdíme ve sporťáku. Děs a hrůza!!!!!!!! Nevím jak jí mám posadit. Lze na něm naštelovat pouze 3 polohy. V jedné sedí jak našponovaný voják, v pololeže je to takové nijaké a v leže málo místa kolem hlavy a je tam jako sardinka. To nevím, jak tam v zimě nacpu fusak. Je škoda, že není plně polohovatelný. Také mě s… ten nepřipevněný spodek boudy a ta potažená deska na které sedí či leží…Mám strach, aby jí to netlačilo, tak pod ní rvu deky. Jediným kladem je přehazování korbičky ve směru a proti směru jízdy. Jinak se mi na něm sem tam perou přední kolečka, mám také odrbané vnitřky koleček, v hluboké korbě se mi držela voda a než jsem si toho všimla, tak se mi na podložce udělala plíseň. No pěkně děkuji za takový kočár. A to stahování boudičky je také na houby a jde to stěžka. Jedinný plus je dobré ovládání, prostorná hluboká korba a nafukovací kolečka. Jinak nevím nevím..Příště bych volila jiný kočár, hlavně SPORŤÁK!! ![]()
Ahoj holky
taky souhlasím s názorem na Verano.mám holčičku 5m váži 7 kg. skoušeli jsme ji dát doma do sportaku a hrůza!!je tam narvaná už ted bez deky a fusaku.Takže na zimu absolutne ne.A ta bouda je des.Jinak hluboká korba super. Rozhodli jsme že kočár prodáme a koupime nový- Jane. Celkově bych do Firkonu už nešla.Je tam fakt dobrá jen ta korba. sedačka taky nic moc. ale za ty peníze to bylo na chvíli zlaty.
Ahojky, psala jsem pánovi z Batolátka a v podstatě se děsně divil, že je prý sporťák veliký…
hmm, myslím, že hlavní problém bude ten, že dělají kočár a dítě do něj prostě nepoloží.
my jsme ho už trošku vychytali, sice je hrůza to polohování - 3 polohy sed, leh jsou dobrý, ale mezitím ta poloha přesně uprostřed je pro dítě absolutně k ničemu, bylo by potřeba výš, lehce pod tím úplným sedem.
a taky polohovat jde velmi blbě, mě se tam sotva vejde ruka, natož mýmu chlapovi ( mezi štelování a stříšku).
dala jsem otázku na facebooku svým, známým, prý super sporťák je Jané Nomad a Slalom a Peg perego GT3…
Asi holt půjdem do toho Nomada… 10.000,– jen to frkne…
Příspěvek upraven 26.04.10 v 14:56
Koupime jane slalom pro. Líbi se mi i to peg perego ale pri je težký a neskladný do auta.
Já zaboha nechci 3kolku, bydlíme v městečku, kde jsou cesty parádní tankondrom
jinak tu má teda kamarádka Slalom Pro a je v pohodě, ale mě to prostě nepřijde vůbec v pohdě, hlavně hodně jezdíme do přírody.
v tom Slalom pro má její holčička (7,5kila/70cm) asi tak o 250% celkově víc místa než náš Vojta ve Firkonu (9,5kila/76cm) ![]()
Tak jsme byli včera v Handy juknout na Jane a nová kolekce je hrůza je stejne uzkej jak Verano. prodavačka říkala že je to proto lebo má otočný sedák- jak Verano. takže koupit jedine starší verzi.Ale zarazilo nas že potahy nejsou pratelný- jsou impregnovaný- když se to pere tak vyšisnou a často zůstavaj mapky.Korbičky malé. Tak se skusíme juknout na to Peg Perego. Asi si to Verano nechame a koupime jeste sportak nebo golfky ale ty nejsou moc do terenu.Fakt teda nevím chvíli asi vydržime s Veranem ale do podzimu musíme neco koupit. Nevíš jakej sedák má to Peg Perego- je dost velký?
critline ježiš nestraš, že už i Jané stojí za prd…?
Nevím, jak je na tom PP, neviděla jsem ho na vlastní oči.
Ano Nomáda, jen staré Jané slalom pro, a to je obr kára…
Asi se zajedeme v sobotu podívat do Malvíka, jestli teda budou mít otevřeno, je svátek práce ![]()
Holky a viděli jste Teutonii Fun system? Nový sporťák sice stojí cca 14000,– ale dá se sehnat starší používaný model 3-kolky cca 6-10tis. A to je teda něco, supr manipulace.