Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Luucanam123 My jsme právě oba menšího vzrůstu, takže Bugaboo by nám nevadil. Nelíbí se mi ale ten sporťák, přijde mi takový odfláknutý. A teda i ta cena. Nebo spíš nevidím tu přidanou hodnotu, pokud oba zvládnou to samé. Mně na té Viste ten košík přijde zase zbytečně moc otevřený, ale jak říkám nemám vůbec žádné zkušenosti. Dvě děti po sobě neplánuji. Ten Britax je dobrě hodnocený, na něj jsem taky koukala, ale nelíbil se mi tolik. Vím, že je to ujetý ale koukám také na „vzhled“. ![]()
@Maledivy To ja taky, kazdemu se libi neco jineho. Zkus se kouknout jeste na Stokke a Cybex, taky hodne chvalene kocarky.
@Luucanam123 Cybex priam jsme taky zvažovali. Ale to se mi Vista nebo Fox líbí víc. Navíc teď je šílenej boom a každý druhý ten Priam má. Ty zvláštní edice mi přijdou trochu ujeté a ty obyč barvy zase nudné. Stokke je právě na nás moc veliký..
@Luucanam123 no rozhodujeme se mezi Fox a Vistou. Kvůli ceně ale spíš Vistu. Jen bych chtěla slyšet víc názorů, protože v ČR Vistu moc lidí nemá. ![]()
@Maledivy jak jsem psala už výše, kočárek uppababy jsme koupili, moc se mi líbil, ale je to vyloženě a POUZE městský kočárek. Fakt, ani lehčí terén nezvládnul, miminko bylo naklepané jak řízek a já otrávená. Tím, jak není vůbec odpružený, tak při jízdě třeba jen na zámkovce nepříjemně brní do rukou. Do nákupáku nebo na beton super, jinak hrůza. Po dvou procházkách jsme ho prodali ![]()
@Novalena to mi právě vůbec nesedí na recenze na internetu - zahraniční. Co jsem si tak všimla tak ty nové kočáry nebo spíš ty dražší většinou stejné odpružené nejsou. Už se nedělají takové ty houpací jako dřív resp. dělají, ale jsou děsně těžký. Jaký jste si nakonec pořídila?
@Maledivy no já jsem se právě rozhodovala úplně stejně jako Vy, dokonce i v prodejně mi tvrdili, jak je odpružený a díky kolům z pěny zvládne vše. Tak nezvládnul. A to jsme ho ani neprověřovali v žádném těžkém terénu, pouze obyčejná polňačka nebo nezpevněná cesta a fakt hrůza. Taky jsem to oplakala, hledala jsem kočárek, který bude funkční a hezký. Nakonec jsem pořídila Tutis Viva Life - slevila jsem tady dost z designu, nelíbí se mi tolik jako uppa, ale jízdně mi vyhovuje skvěle, synek je v něm spokonený, tak to je pro mě rozhodující. Každopádně přeji šťastnou volbu a ať jste spokojená ![]()
Ja mam uppu a neni to extra offroadak, ale mne teda lehkej teren zmakne a do ruky mi nebrni. Jela jsem s tim i v lese i na poli a tam bych treba cekala od terenaku neco lepsiho, ale zas takova hruza to nebyla. Zkousela jsem i Foxe a vychazel mi stejne. Ale nerikam, ze nejsou lepsi terenaci. Jen kdyz jsem se rozhodovala mezi uppou a foxem, jsem rada, ze jsme nakonec vzali tu uppu. Ta vyssi korbicka a velkej kos jsou super. Mam verzi 2018 a vicemene jsem spokojena. Fakt zalezi, kde se s tim prevazne jezdi. Do poli to ideal fakt neni, ale nerekla bych, ze je to jen kocar do mesta. Ja s nim jezdim v prirode hodne…
@Esterhaziova jasně, tak ono se dá v terénu projet s každým kočárkem, ale otázkou je komfort dítěte, potažmo maminky. A ten jsem tady nenašla. S novorozencem to byl očistec, “skákal” mi v korbě a byl z procházky vytřesený. Dneska by možná 8kilové dítě zvládlo jízdu líp, ale na to jsem nečekala. je dost smutný, že odpružené kočáry jsou dneska výjimkou nebo jsou polské nebo jako náš litevské. Ale designovy funkční kočárek je dost těžké sehnat ![]()
@Maledivy to je mi líto, já byla zklamaná hned po návratu z porodnice. Známá má kočárek Espiro, o dost hezčí než ten Tutis Viva Life a jízdně je podobný. Jen je to polák …
@Esterhaziova děkuji za info. Nehledám kočár do polí. Primárně s ním budu jezdit v Praze a proto hledám designový kočárek, který nebude těžký, protože jsem prcek. Lehké skládání výhodou. Na druhou stranu jsme velice akční a jezdíme na výlety, tak bych chtěla,aby ten kočárek zvládl i něco horšího než jen asfalt, proto jsem zavrhla Joolz. To je fajn, že si ten koš pochvalujete. Mně přišel dost otevřený. Fox se mi líbí, ale jak říkám, je tam docela markantní cenový rozdíl.
Asi toho chci moc ![]()
@Maledivy No koš to má ekluzivní a celkové provedení je super, skvělý materiál, úžasná clona proti slunci. Jen mi za ty peníze chybí nánožník na sporťák, ale jinak designově je ten kočárek nádherný, proti tomu nemůžu říct vůbec nic ![]()
@Luucanam123 @Esterhaziova @Miyaq @Novalena @Maledivy
Dobrý večer dámy,
velmi silně uvažujeme o Vistě V2 2020 (máme v plánu využít časem i sourozeneckou verzi), tak bych se ráda zeptala na nějaké aktuálnější zkušenosti
Na netu mám dopodrobna nastudováno, v obchodě vyzkoušeno i přeměřeno, a teď bych ráda ještě nějakou osobní zpověď ![]()
Nejvíc mě trápila ta terénnost a malá korbička. Je to opravdu takový průšvih? Bydlíme v Praze, každý den budu kočárek tahat do schodů a jezdit převážně tady po chodnících. Tak si říkám, že je pro mě lepší koupit kvalitní kompaktní a lehký kočárek, než se kvůli pár procházkám v lese trápit každý den nějakou velkou a těžkou krávou..Jaký na to máte s odstupem času názor? Děkuji ![]()