Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
moc vás prosím o radu při výběru kočárku, jde mi z toho neustálého hledání na internetu už hlava kolem…
Rozhoduji se mezi kočárky X-Lander XA, Firkon Quatro (Verano) a Babyactive Jet.
Požadavky mám hlavně:
Snadná ovladatelnost a spolehlivost
Velká nafukovací kola (přední otočná s možností aretace) s možností i do terénu
Prostorná hluboká korba i sportovní verze kočárku
Cena do 12000 se vším všudy(korba, sporťák, autosedačka)
Nemáte někdo se zmiňovanými kočárky zkušenost? Budu moc vděčná za každé info…
Dík.
Tak já znám jen ty první 2, ale nevlastnila jsem je, jen je mám okoukaný. X-lander budeme kupovat, protože nám ho doporučili a fakt se nám líbí. Je lehce ovladatelný a má v sadě spoustu dalších věcí. Nevýhoda je určitě to, že sporťák nejde proti směru jízdy, což některým miminkům stejně nevadí a cena. Firkon si docela chválí a nevypadá nejhůř. Taky lehce ovladatelný, cena dobrá, ale mě se líbí jen v zelené barvě a ten mají u nás všichni.
Ahoj. Vloni jsem se rozhodovala mezi Firkonem a Xlanderem. Krom ceny rozhodla především velikost korby, kamarádka musela dát chlapečka v Xlanderu z hluboké korby do sporťáku ve 4m, páč se jí tam nevešel (narozený v únoru). Mám Firkon Verano a jsem víc než spokojená (po 9 měsících používání, snad mě to nadšení neopustí
).
Ahoj Terrad,
díky za radu ![]()
Je fakt, že v ulicích vidím X-Landery celkem dost a maminky vypadají spokojeně, tak to bude asi dobrá volba…
Každopádně chci kočárek koupit v kamenném obchodě, ještě přemýšlím jestli nevydržet na veletrh Pro dítě, který je od 10.ho března u nás v Brně, mohlo by se to tam sehnat levněji. Jen se trochu bojím, abych do té doby neporodila a pak neměla kočárek žádný…
My máme X-lander XA a posloužil dobře. Myslím, že splňuje tvé požadavky až na tu prostornou korbu (my kupovali X-pram) - malá je narozená v květnu a v půl roce už byla na sporťáku, určitě by se tam s fusakem nevešla. Pokud budeš mít „zimní/jarní“ miminko, tak v pohodě stačí. Čtyřkolka se ovládá dobře. Cenově přijatelný.
Mám koupený X-lander, myslím, že budu spokejená, na netu se dají sehnat ve velkoprodeji ty kočárky za dobrou cenu, poskládáš si celou sadu, jak budeš chtít, Já mám hlubokou korbu, sporťák, autosedačku-vajíčko,k tomu adaptéry,aby šlo vajíčko přidělat na podvozek.Je pravda, že korbička je menší,ale mě to přijde, že dneska jsou ty korbičky všechny nějak malý.
Nám se malá má narodit ke konci roku, tak přes tu nějvětší zimu se tam vejde v pohodě a pak v létě tam zas nemáš už fusak, tak si myslím,že dobrý.
Další výhoda je, rychlá složitelnost podvozku,hlavně je lehkej.
No ta velikost korby je trošku oříšek, protože snad u všech dražších kočárku, jsou nějaký mrňavý. S koupí bych ještě počkala, ale nebránila bych se e-shopům. Unás dělá rozdíl 2500kč, což je teda dost. Na Heurece si můžeš nastavit i cenu, při které tě budou informovat pokud cena kočárku klesne. ![]()
Ahoj hkac,
díky za info…
O Firkonu jsem četla samé dobré věci… Budu muset zajít oba kočárky okouknout do prodejny. Hodně lidí si je oba chválí a jen občas někdo pohaní, tak uvidím.
Každopádně rozměry omrknu, jsou pro mě dost důležité.
A přeju nadálé nadšení ![]()
Jééé,
to mě těší, že mi píšete. Moc děkuji za vaše rady… Budu muset zajít někam, kde prodávají oba kočárky, s metrem v ruce a váhou pod paží (žádnej těžkej taky neprojde)…
Ale stejně si myslím, že X-Lander i Firkon jsou dobrá volba
Mám firkona quatro a naprostá spokojenost,sporták sjem ještě neužila malý má skoro 2 a půl měsíce ale hluboká korbička je dost prostorná Oli je dlouhám hodně rychle roste do všech stran a kočárek je v pohodě zimu v něm zvládnem a příští rok už bude ve sportáku.Jen snad jeden postřeh co je u mě teda minus ta brzda nevím asi jsem tele ale kolikrát se mi stalo že jdu a omylem jí přišlápnu jestli je moc vycapená dopředu nebo dělám dlouhý kroky nevím
ale jinak je kočárek suprovej uvezu ho jen jendou rukou když vedu staršího třeba ze školky ![]()
Jo, Elzisko, ať vybereš jakýkoli a třeba v eshopu, určitě je omrkni „na živo“, zkusíš, jak se ovládá, jak se najíždí na chodníky atd. A hlavně - nevím, kde bydlíš, ale X-lander je docela širokorozchodný… Ale my jsme teda do dveří prošli. ![]()
To je dobrej postřeh, vážně je širší, takže se prý do starších výtahů těžko vejde. Což teda my řešit nemusíme, protože bydlíme v 5. patře bez výtahu
.
Ahoj Alichi, no to bych byla asi pěkně zaskočená, kdybych pak s kočárkem nedojela domů. Jdu změřit dveře a výtah ![]()
Crystal, dík za typ, brzdu vyzkouším, abych jí nepřišlapovala. Jsem zvyklá chodit rychle a kroky mám dlouhý ![]()
El, Taky mně to nedalo a skočila jsem pro metr.
Takže má šířku asi 68cm +/- centimetr, ještě jakoby vyčnívají ty středy kol, kde se sbíhají vidlice… Ale to už se asi natočí. My s kočárkem jezdili i terénem, vejde se do busu i do vlaku, ale fakt těsně. Teď už téměř nejezdíme, ale šla bych do něj znovu. Navíc teď jsou i sporťáky vymakanější.