Kočarek X- Lander, Firkon, Babyactive

Napsat příspěvek
Velikost písma:
683
5.11.10 15:37

Tak výtah je širší jak dveře :lol: tak snad bych prošla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
5.11.10 15:38
elziska píše:
Crystal, dík za typ, brzdu vyzkouším, abych jí nepřišlapovala. Jsem zvyklá chodit rychle a kroky mám dlouhý :-)

A neboj, naučíš se chodit pomalu, abys udělala jeden okruh s kočárkem místo tří, věř mi. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
5.11.10 15:43
Alichi píše:
elziska píše:
Crystal, dík za typ, brzdu vyzkouším, abych jí nepřišlapovala. Jsem zvyklá chodit rychle a kroky mám dlouhý :-)
A neboj, naučíš se chodit pomalu, abys udělala jeden okruh s kočárkem místo tří, věř mi. :lol:
:lol: no jsem na to zvědavá, bude to naše první mimčo…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
5.11.10 15:50

a dík Alichi za rozměry, s 68 cm bych se vešla sice odřenýma ušima, ale snad vešla :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
5.11.10 15:53

Terrad, dívala jsem se na tu Heureku, dík za typ, stránky vypadaj dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
5.11.10 15:59

Za mě jednoznačně Firkon Verano, jezdím už 4,5 měsíce a jsem maximálně spokojená. Korbička je velká a prostorná, kola do terénu super (kočárek zvládl i túru Pustevny-Radhošt a zpět :wink: ), ovládání skvělé i jednou rukou (v druhé nejradši něco k jídlu nebo pití :wink: ), vejdu se do všech dveří i panelákového výtahu. Uvidíme, co sporťák, žádné zázraky neočekávám, za tu cenu (bez autosedačky 6000,– v polském Těšíně) jsem už teď naprosto spokojená. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
5.11.10 16:05

Alichi a vadilo malé nebo tobě, že kočárek nešel proti směru jízdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
5.11.10 16:08

Ahoj,

tak já mám X-lander XA a jsem spokojená. Jezdím s ním i do lesa a docela to jde. Jen dej pozor aby se ti vešel do výtahu, zadní kolečka má dost daleko od sebe. Hluboká korbička není moc velká, ale miminko stejně nebude chtít moc dlouho ležet, ale bude chtít mít přehled co se děje okolo.

Firkon prý také není špatný. Ten třetí kočárek neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
5.11.10 16:14

Všem děkuji za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.11.10 16:30
elziska píše:
Ahoj hkac,
díky za info…
O Firkonu jsem četla samé dobré věci… Budu muset zajít oba kočárky okouknout do prodejny. Hodně lidí si je oba chválí a jen občas někdo pohaní, tak uvidím.
Každopádně rozměry omrknu, jsou pro mě dost důležité.A přeju nadálé nadšení :lol:

Dle netu (vloni) korbička Xlander délka 72cm, Firkon 80cm. Mája má už teď cca 72cm, do Firkonu se mi v pohodě vejde, i s fusakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
5.11.10 16:35

Ten letošní má tuším 76 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
5.11.10 19:15
Terrad píše:
Alichi a vadilo malé nebo tobě, že kočárek nešel proti směru jízdy?

Terrad, pozdě, ale přece. :-D Mně to trochu vadilo, spíš pocitově, já jsem chtěla vidět (i když ve střeše je okýnko), ale malé určitě ne. :-D
A je pravda, že bysme s korbičkou stejně nejezdili dýl, než do půl roku, protože chtěla vidět.
Za nás můžu X-lander doporučit, myslím, že odpovídá své ceně, není těžký…
Jo - akorát jsme dvakrát píchli - jednou u nás ve městě, jednou na „pochodu moravskými vinohrady“ (ale fakt za to nemohl burčák :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
5.11.10 19:24

na Firkona se tady někde rozběhla velká diskuse. Proti Xlendrovi je Firkon ještě krásně odpružený a houpací, což Xlander není vůbec. Je to takový ten tvrdý kočár. Hodně maminek si ale zase u Firkona stěžovalo na sportovní sedačku, že v lehu se zádová opěrka fixuje jen do té látky boudičky. Nemám ani jeden z těchto kočárků (já jsem Mutsynářka :-) ), ale je fakt, že jsem se na Firkona dívala, že bych ho koupila na zimu jako hluboký kočár pro malýho, protože Mutsy má nechutně malé korbičky, myslím, že stejně velké jako Xlander.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
5.11.10 19:56

Ahoj holky, nečetla jsem celou diskuzi, snad se nebudu opakovat.
Já mám X-landera XT. Spokojená jsem hodně s ovladatelností, velkým košem a vůbec kočárkem celkově. Korba měla 78cm, kluk se vešel bez problémů i v 8 měsících, ale v 6m jsme už nasadili sporťák.
Jediné, co mě mrzí, že nejde sporťák proti směru jízdy (malýmu to nevadí, ale mě je líto, že s ním za jízdy nemohu komunikovat) a že je kočárek zadními koly hodně široký a mám často problém vjet někam do dvěří či výtahu, kam ostatní maminky vjedou :zed: . Párkrát jsem nemohla projet u turniketu v nějakém supermarketu :zed:.
Takže to jsou pro mě jediné mínusy, nejsou to vady ani chyby, nekomu to vadit nemusí. Mohla jsem si to nastudovat dopředu, ale jako prvomamina, jsem si to nějak nedokázala srovnat, co bude potřeba v praxi :roll:.
Takže doporučuji srovnat si požadavky, já už bych si tento kočárek znovu nekoupila, i přestože jsem s ním v ostatních bodech nadmíru spokojená.

Z těchto tří kočárků bych po svých zkušenostech vybrala asi ten Babyactive, líbí se mi nejvíc, ale moc jsem nestudovala do podrobna, možná by vyšel lépe Firkon. Hodně uživatelů je s ním velmi spokojeno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.11.10 20:04
MMartina1 píše:
zase u Firkona stěžovalo na sportovní sedačku, že v lehu se zádová opěrka fixuje jen do té látky boudičky.

To je pravda, že si na to hodně holek stěžovalo. Já jsem taky proto vytáhla sportovní sedačku s velkými obavami a byla jsem mile překvapená. Problém v tom nevidím. Naopak, já kupovala Firkon jen pro hlubokou verzi, protože sporťák mám po starší dceři a byla jsem s ním moc spokojená (Babydesign Sprint). Jen hluboké kočárky ale byly dost drahé, proto jsem koupila tu dvojkombinaci s tím, že sporťák nejspíš nevyužiju. A teď musím přiznat, že se ke Sprintu asi hnedtak nevrátím, jsem spokojená i se sportovní verzí. Nikdy by mě nenapadlo, že otočení sedačky do protisměru může být tak užitečné (Sprint to nemá). Ovládání je naprosto nesrovnatelné (Sprint nemá nafukovací kolečka, otočná ano). Barevná kombinace se mi moc líbí, spíš jsem měla problém z těch x možností vybrat - mám oranžovo-béžovou a už mě několik lidí zastavovalo s otázkou, co je to za kočárek, že je moooc hezký a kdeže jsem ho koupila. Dá se položit úplně do lehu a jak je výš, tak se v něm i dobře přebaluje (využívám častěji přebalování v kočárku než někde na WC na erárních přebalovacích pultech).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák