Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24797
22.4.14 15:28

@KačuliKačka U nás taky chvílemi je pořádný liják.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weddiene
22.4.14 15:29

Určitě už se to tady řešilo.. poraďtě jaké jsou podle vás kvalitní granule.

• Citovat
  • Upravit
24797
22.4.14 15:32

Tak se na Vás obracím s dotazem.
Jsem v kontaktu s paní chovatelkou Ragdollů - je vstřícná, milá a i zde v diskuzi na ni byly dobré ohlasy (i když je stále ve hře i Sphynxík, případně Britka) a když si od ní někdo bere kotě na mazla, tak ho nový majitel dostane již kastrované.
Moje otázka: Vím, že nejen v USA se to běžně dělá, ale i tak jsem nad tím hodně přemýšlela. Vzali byste si kotě, které bylo tak časně vykastrováno? To je asi teda mezi druhým a třetím měsícem?

Příspěvek upraven 22.04.14 v 15:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
22.4.14 15:32
@bimbama píše:
@quinny Dobře, že se to vyřešilo.

to kazdopadne, jinak uz bych se nevracela :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
22.4.14 15:34

@quinny díky jdu už zítra na genetiku tak uvidíme a moje dr tam není v tom seznamu :-( a přitom má milion certifikátů. Asi jsem byla hloupá když jem nešla do toho Tornera tady u nás ale neměla jsem důvod vždycky mi všechno řekla a poradila dobře. Taky říkala že u ní je ten screening zadarmo a v Torneru za 1000kč. Chybama se člověk učí :?

Jo a Vítej :kytka:

Příspěvek upraven 22.04.14 v 15:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
22.4.14 15:35

@weddiene je jich hodne staci precist slozeni ;) musi tam byt maso potazmo zeleninka, obili a jeho vetsi podil uz je pro me shit :oops:

@bimbama ne za sebe rikam ze nevzala prijde mi to jako zhovadilost, uz jsem se s tim taky setkala a takove pseudochovatele neuznavam. Papiry jde normalne osetrit smlouvou takze to je naprosto neopodstatneny zasah.
A ja stejne lobbuju za sphynxe tak na me nedej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
22.4.14 15:38

@Pája 01 tak ted uz je to jedno. To si nevycitej, proste tohle bohuzel jeste neni tak proflaknuty abys to musela znat.
Je velka pravdepodobnost ze cekas naprosto zdravy dite, vim ze se tomu s vysledkama v ruce spatne veri a spatne si to clovek do ty hkavy souka, ale ver mi je to tak. Hlavne se nenech do niceho tlacit a pri jakykoliv pochybnosti si zavolej ty Frisovy. Ona je opravdu uzasna i lidsky a pritom ti sbsolutne nebude mazat med kolem pusy, ale naprosto uzasne ti vysvetli co a jak je a jaky jsou moznosti :hug: :hug:
Jinak se zitra urcite ozvi po ty genetice taky ti k tomu kdyztak povim co budu vedet klidne pres SZ 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weddiene
22.4.14 15:40

@quinny díky za odpověď, právě že se mi nechce hledat na netu složení u různých druhů, tak jsem chtěla doporučit už odzkoušené. Chtěla bych jak píšeš.. maso a málo obilí

• Citovat
  • Upravit
4976
22.4.14 15:42

@bimbama no mě to zase tak špatné nepříjde. Na Fb ve skupině také chovatelé takový ti známější Mainek prodají koťě jen vykastrované. Nevím kdo tam dával článek o ranné kastraci a kočky jsou zdravotně v pořádku a váhu mají také takovou jak mainky mají mít.
Plno lidí naslibuje hory doly a pravda je jiná tak jsem pro ranné kastrace.
Já bych se toho nebála.

A jsem také pro Sphynxe :mrgreen: ten by se mi líbil ale u nás už to nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
22.4.14 15:43

@quinny Sphynx je taky favorit.
Ale proč to ta chovatelka teda dělá? Psala mi, že po zkušenostech už to dělá takto. Ty máš sphynxíka vykastrovanou?
Pro mě by to na jednu stranu byla výhoda. Protože jsem ze zdravotních důvodů musela nechat vykastrovat fenku a já jsem dost cíťa, takže jsem si to odtrpěla s ní. A tak jsem si říkala, že by bylo fajn se tomu vyvarovat u kočky. Ale když nad tím tak přemýšlím, tak prostě mi to asi taky přijde až moc brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
22.4.14 15:45

@bimbama protože plno lidí naslibuje že bude mít kočku na mazlíka a pak prodává bezpapíráky. Proto to chovatelé dělají. Někteří nechtějí aby na jejich odchovech tady v ČR choval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
22.4.14 15:46

@Pája 01 Já právě četla (už nevím kde, ale taky na FB v nějaké skupině chovatelů), že se tím předejde té hormonální bouři v pubertě a kočka je potom celkově vyrovnanější.
Prý taky kastraci tak brzo nechtějí dělat všichni veterináři - tak si říkám, že taky k tomu mají asi důvod. Já si v tomto případě nedokážu vytvořit vlastní názor a nevím, co je a co není správný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
22.4.14 15:47

@bimbama jj vykastrovanou byla to podminka oredani prukazu puvodu. Meli jsme o tom sepsanou smlouvu a podminka byla kastrace do roka. Takze kolem roka jsme nechavali kastrovat.
At si to kazdy dela jak chce, ja s tim u kotat nesouhlasim pokud k tomu neni medicinsky duvod a nas vet by to ani neudelal, to musi mit nekoho domluvenyho komu dela velky ksefty 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
22.4.14 15:47

@Pája 01 To si dokážu představit. A postih asi není moc reálný, i když je to podložené smlouvou… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
22.4.14 15:48

@Pája 01 Jinak Ti zítra moc držím pěsti! Bude to určitě v pořádku. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie