Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@rainucha To ti každý řekne jinak ![]()
snažila bych se před tím prvním značkováním, ale jak to máš poznat, že ![]()
Někdo říká, že jak jim začne být hodně cítit čůrání ![]()
Macík je kastrovaný cca v 9 měsících, je venkovní a nechtěla jsem riskovat nějaké rvačky a toulání. Stejně občas značkuje
ale ty značky nesmrdí - čuchala jsem ![]()
Ducánek je kastrovaný někdy mezi 1-2 roky, nevíme, jak je starý. A neznačkuje vůbec.
To je slaďouš ![]()
@rainucha ten je úžasný, slaďounký… ![]()
Samík je kastrovaný až v roce a čtvrt, neznačkoval vůbec, ale byla to dohoda s chovatelkou.
Charlie nám začal značkovat v roce a čtvrt, takže šel hned na kastraci (u něj jsme čekali co to šlo kvůli nemocným plicím).
Ono ideálně je tak po roce života, až jsou pohlavně i tělesně dospělí. Může a nemusí mít u dřívější kastrace pak problém s močovými cestami (záněty, písek, kamínky). A taky se občas stane, že přestanou růst.
Za mě bych počkala cca do toho ročku, pokud nebude značkovat a až pak to řešila ![]()
Díky holky. Taky jsem četla, že musejí být dospělí. Tak já počkám. Nerada bych pak malovala, prý se toho smradu nedá zbavit
Tak počkám do příštího března, pokud nezačne dřív. Čůrání budu sledovat ![]()
Je to strašnej plašoun, teďka po ránu má energie a lítá po celým bytě
zrovna útočí na šustící tunel. Dnes mě přišel v půl 6 ráno vzbudit, holomek. Ale pak si lehl vedle hlavy na polštář a spinkal. Je hodný, včera tu byla kamarádka a strašně se divila, že jsme z úterka (byli jsme celý den v Praze, vrátili se po 12 hodinách) neměli nic sežraného ani shozeného. Kytky ho vůbec nezajímají a zdá se, že ani na stůl nechodí. Je prostě skvěle vycvičen ![]()
@rainucha no já mám doma tři loupežníky, a ti mi kytky nežerou, věci z polic neshazují… byla u mě min. pátek kamarádka, c o má dva pubertální kočičáky a ta nemá nikde nic, všechno jí shodí, rozbijou, dokonce shodili její dceři LCD televizi, takže je kaput… Já to fakt neznám ![]()
Ala na konferák, stůl i linku lozí.. i když ví že nesmí ![]()
Ahoj holky.
U nás před domem na dvorku ve skalce pod kytkama, je kočka s dvěma malýma koťátkama. Jsou úplně malinkatý a předpokládám, že je porodila včera. Protože pár lidí z domu kočky z balkonu krmíme a tato se včera neukázala. Objevila ji tam sousedka, když zametala dvůr.
Doma jsem nic kočičího neměla, tak jsem jim dala pár psích granulí a část masa, který jsem měla rozmražený pro psí holky. Dostala tam teda ještě dvě kuřecí paličky. Naštěstí teď neprší, ale je mi ji tak líto. Jak si bude obstarávat potravu - protože tak malá koťátka asi nenechá samotný.
Asi bych jí tam měla něco dávat, že?
@rainucha Kocourek je krásnej. S kastrací neporadím, řešila jsem totéž. Protože paní chovatelka, kterou mám předběžně vybranou, dává koťátka na mazlíka do nového domova již vykastrované (tj.ve věku cca 3 měsíců). Prý s tím má dobré zkušenosti, že je to mini zákrok a koťátka jsou pár hodin po zákroku čílá, jakoby se nic nestalo. Dokonce na FB ukazovala fotky kastrace kočky u kotětě, že stačí asi 1cm velká jizva. Ale i tak, já si myslím, že by kočka (kocour) měla mít alespoň těch 8 měsíců. Ale jsem v tomto opravdu laik.
Já to znám u psů, kde nejsem sice příznivce kastrací. Ale doporučuje se kastrace až po prvním hárání, kdy je fenka pohlavně dospělá.
Je to pěkně zapeklitá otázka. ![]()
@bimbama
Chudák micka
Já bych ji asi ve štychu nenechala, dávala bych ji nějaký žrádlo.
Týjo, 3 měsíce? To si neumím představit, takhle malé koťátko a hned pod kudlu
Já počkám ten rok, pokud nezačne dřív. Ať mi nezakrní ![]()
@bimbama nenechala bych ji taky hlady, určitě ocení třeba i tu nejobyčejnější kočičí konzervu aspoň než jí koťátka trošku odrostou… Není možnost tam třeba dát krabici vystlanou starou dekou? Popř. přemístit kočičku do sklepa domu?
@rainucha @KačuliKačka No, já musím být nenápadná, protože několik lidí si na schůzi stěžovalo, že díky tomu, jak kočky pár z nás krmí, tak je trávník plnej výkalů. A když sekají trávu, tak do toho šlapou. Takže krmím z balkonu brzo ráno nebo večer. A tady té mamině jsme to tam včera dali se sousedkou.
Takže ji nemůžu vytvořit boudu a tak. Nevíte, jak to chodí u venkovních koček - jak to dělá s potravou, když má taková malá koťátka?
Mám tady asi 3kg psích granulek. Holkám nechutnají, tak je vždy zaliju horkou vodou a jak nabobtnají, tak to kočkám jim chutná. A když holky nedojí maso, tak jí to taky půjdu dát. Ani nevím, zda tam ještě dneska je, musím to potom zkontrolovat.
@bimbama ona pokud by se cítila ohrožena, tak koťátka odnese jinam, do bezpečí… ale i tak je mi každé toulavé kočičky líto ![]()
Já myslím, že bude vděčná za cokoliv k snědku ![]()
Zienky poradite prosim? Doniesli sme domov Jaspera.. a Java sa zrejme zacala brutalne bat, stale syci, sem tam k nemu ide, mrkne na neho, zasypi a odlezie prec..ked Javu zoberiem na ruky, syci aj na mna..mrauci a teraz sa po mne ohnala.. myslite si, ze je lepsie starsiu cicu vobec nemazlit a len sa jej prihovarat alebo..? viem, ze si potrebuje na neho zvyknut..ale bojim sa, ze ta nevrazivost voci nam sa nezmeni uz..
@Reaskiller to je normální, neboj, postupem času bude k Jasperovi víc a víc chodit ho okukovat, očichávat…
Ty ji zkus uplácet vším, co má ráda, když se ožene, tak klidným hlasem mluvit, konejšit, až se nechá hladit, mazlit, tak jí dávat přednost před prckem… bojí se, žárlí, neví co se děje.
Ale z vlastní zkušenosti vím, že to přejde a budou pak kamarádi
![]()
@KačuliKačka jej dakujem velmi pekne za ukludnenie..Java prave este ani nejedla, nenapila sa od vecera ako sme ho doniesli..Snazim sa ju uplatit ale nic zatial..asi chcem este od nej vela..:( takze zatial len skusam s mrskackou hru na ktoru reaguje ![]()
@KačuliKačka Pokud tam bude, tak ji tam budu brzo ráno něco nosit. Mají být vedra. Možná by to chtělo i vodu. Ach jo. Je mi ji taky moc líto. Jenomže… je to kočka, která před rokem byla koťátko. a my ji obdivovali a krmili. Jsem zvědavá, kolik takových koťátek nám pod okno ještě přijde ![]()