Kočičí exkrement skončil synovi v puse

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.5.15 19:51

kočičí exkrement

Dá se něco udělat, když můj 9měsíční syn snědl na pískovišti kus kočičince? Je důvod k panice?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5411
13.5.15 19:54

8o mam doma tri kocky, takze je mam rada, ale v tomhle pripade bych hned volala k mudr a ptala se teda tam a ne tady.. :poblion: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
13.5.15 20:08

Už jsem volala na pohotovost. Bylo mi řečeno, že mám počkat, jestli malý nebude mít reakce - průjem, teplotu. A jinak se domluvit s dětskou a nechat vyšetřit stolici. Tak čekám a samo, že mě zajímají i Vaše názory a zkušenosti :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
13.5.15 20:13

Určitě je důvod k panice… už třeba z důvodu, že kočky roznášejí toxoplazmózu, nedávno o tom byla reportáž v TV (docela zajímavé),
ale pohledej na netu, kamarádka toxoplazmózu má a je to neléčitelné :think:

já bych teda panikařila 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
13.5.15 20:35

Tak jako ideální svačinka pro devítiměsíční dítě to vskutku není, ale s největší pravděpodobností to ve zdraví přežije.
@chozin Toxoplazmózu má až třetina populace, určitě máš těch postižených kamarádek víc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
13.5.15 20:47

@chozin Jako není to moc dobrý, ale proboha nejanči s toxoplazmózou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
13.5.15 20:55
@chozin píše:
Určitě je důvod k panice… už třeba z důvodu, že kočky roznášejí toxoplazmózu, nedávno o tom byla reportáž v TV (docela zajímavé),
ale pohledej na netu, kamarádka toxoplazmózu má a je to neléčitelné :think:já bych teda panikařila 8o

kdyz je to nelecitelne, nac panikarit? :-) co z te paniky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.5.15 21:42

A já myslela, že toxoplazmoza prostě proběhne, jako chřipka. A pak má člověk už napořád protilátky.
Ejhle, je nevyléčitelná :P

Zakladatelko - jako asi nic moc. Toxo bych se až tak nebála (fakt to má příznaky jako viroza, chřipka). Spíš nějaké škrkavky nebo tak, že má kočka červy je mnohem pravděpodobnější, než že zrovna rozsévá toxoplazmózu (kočka vylučuje toxo v trusu asi 3 týdny za celý svůj život, většinou tak kolem puberty, pak už ne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
13.5.15 23:35

@chozin
Toxoplasmoza je léčitelná, jen ten virus zůstává v těle už navždy. Je to stejné jako s oparem, jakmile ho jednou dostaneš, ten virus ti zůstává v těle navždy. Podle lékařů není toxoplasmoza žádná hrůza. Je nebezpečná jen v těhotenství, protože způsobuje poškození plodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
13.5.15 23:37

Navíc je prokázané, že toxoplazmozu chytneš častěji ne z exkrementů, ale ze špatně umyté zeleniny či ovoce, které zvířátko nakažené toxoplazmozou počůralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
14.5.15 13:37

@zuzanx

tak proč s toxoplazmózou nemůžeš darovat krev, plazmu ani vajíčka ani orgány, když to není žádná hrůza??? když je to stejné jako opar??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

nehodlám pokračovat v této diskuzi, vím svoje, právě proto, že ji má kamarádka a její otec je praktický lékař… HAWK domluvila jsem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.5.15 14:03

@chozin Prosímtě, nespletla sis diagnózu?
V některých evropských státech je „promořenost“ až 70%, to jako 70% francouzů nemůže darovat krev atd.?
Tak asi nejde darovat, když je to zrovna ta akutní fáze onemocnění…
http://www.fno.cz/…adene-otazky
Přímo píšou, že po prodělané toxo lze darovat krev po 6 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
14.5.15 20:21

Toxoplazmoza nejak ovlivnuje mozek hostitele, myslim, ze po prodelane toxo je pak pacient nadosmrti mene opatrny, vice riskuje (aby ho mohly sezrat a nakazit se dalsi kocky?). No radeji to nemit, pokud to jde nemit - jenze zase do igelitu se nezatavime, ze jo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.5.15 21:31

A co taková motolice… chudáci mravenečci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
14.5.15 21:38

Toš si mlsnul no :lol: čekej pár dní, jestli nebude nějaká divná reakce..když nic, tak byla kočka zdravá a hovíno prostě hovíno :nevim: my sme zas prý jedli kuřince… :P

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák