Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, v sobotu jsem dostala neuveritelnou ranu do nosu. Myslela jsem, ze ten nos mit uz nebudu. Nicmene krev netekla a nos natekl, hodne bolel. Jenze ted uz 3 den me od toho nosu pres celo boli hlava. A hlavně na tu pravou stranu na kterou jsem to dostala, tak tou pravou dirkou mi neprochazi vzduch, pripadne tam mam furt „rymu“ ale v druhy dirce ne. Setkal se s tim nekdo? ![]()
Me to prave prijde zbytecny, kdyz uz splasknul otok. Jen ta hlava a ta dirka, kde mam furt „rymu“ a ani mi tam neprochazi vzduch.
@angelsface píše:
Me to prave prijde zbytecny, kdyz uz splasknul otok. Jen ta hlava a ta dirka, kde mam furt „rymu“ a ani mi tam neprochazi vzduch.
Zbytečný, když máš uvnitř otok, skr který nemůžeš dýchat?
@angelsface píše:
tipla bych to na neco s prepazkou. Ja bych zasla, on to muze byt s tou nepruchozi dirkou stav trvaly…
Mne ted stacil bouchanec od ditete, nos narazeny, smrkani bolestive, au.
@Karleon píše:
Zbytečný, když máš uvnitř otok, skr který nemůžeš dýchat?
Tak na otok mi reknou at leduju, coz leduju porad ![]()
ORL a to ihned.
edit. Pracovala jsem jako sestra v ORL ambulanci.
Tak to snad pocka do rana. Ani nevim, kde v Praze je orl pohotovost.
@TýnkaK píše:
ORL a to ihned.edit. Pracovala jsem jako sestra v ORL ambulanci.
A mas nejakej tip, co by to mohlo byt? ![]()
@TýnkaK píše:
ORL a to ihned.edit. Pracovala jsem jako sestra v ORL ambulanci.
No, pokud to počkalo už 3 dny, tak to do rána vydrží…
@angelsface píše:
Google to určitě ví. A myslím, že minimálně Motol, Bulovka, VFN
@angelsface píše:
Na Bulovce, například - a jistě i v ostatních nemocnicích.
Nicméně bych teď už také počkala do rána, když to zjevně není teď zrovna akutně zhoršený stav.
@angelsface píše:
Tak na otok mi reknou at leduju, coz leduju porad
Ale ten otok tam je z nějakého důvodu a ten asi nevyleduješ. Nateklou zlomenou ruku musíš kolikrát taky nejdřív srovnat, aby ti srostla dobře.
@j.a.n.i1 píše:
No, pokud to počkalo už 3 dny, tak to do rána vydrží…
No pokud tam má třeba hematom a ten se uvolní, nebo úlomky kostí, které se posunou nebo tisíc jiných variant při kterých hrozí masivní krvácení, ztráta čichu nebo jiné trvalé následky… Stačí, aby byla posunutá přepážka a má vymalováno do konce života (třeba doživotní vysychání sliznic v nose nebo trvalá bolest hlavy je hrozně fajn záležitost). To všechno je potřeba řešit co nejdřív, aby se minimalizovala rizika a zvýšila se šance na vyléčení. Navíc kde má jistotu, že nemá třeba nitrolební krvácení (ta bolest hlavy!)?