Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kočkomilka píše:
ROZHODNĚ ZAJDĚTE NA LEDVINOVÉ KREVNÍ TESTY!!!
Zakladatel psal, že u veta byl a kočka je zdravá.
@Jarda41 píše:
Doporučuji shlédnout několik dílů pořadu „Má pekelná kočka“, odborník na kočky a jejich chování Jackson Galaxy vám vysvětlí, v čem je problém - většinou se cítí kočka nejistá a ohrožená. Pomáhá dokonalý úklid domácnosti od pomočených skvrn + vytvořit místa, která patři jenom kočce - na vyvýšených místech, kočičí stromy, prolejzačky + jí zabavit. Jde to třeba na Prima Zoom nebo na Animal Planet. Trestáním nejistotu kočky jenom zvýšíte.
To byl dobrý pořad. Viděla jsem pár dílů.
Když tak pozoruju naše dva kocoury (jsou venkovní), tak těm sebevědomí rozhodně nechybí
.
Dneska ráno mi přinesli dárek - zakousnutého kosa. Tak jsem jim poděkovala a schovala jsem si dárek do popelnice
.
Jednou mi přinesli i ohlodanou zaječí nohu. Ale tu asi někde ukradli. Že je to baví…
.
@Kobea píše:
Když tak pozoruju naše dva kocoury (jsou venkovní), tak těm sebevědomí rozhodně nechybí.
Dneska ráno mi přinesli dárek - zakousnutého kosa. Tak jsem jim poděkovala a schovala jsem si dárek do popelnice.
Jednou mi přinesli i ohlodanou zaječí nohu. Ale tu asi někde ukradli. Že je to baví…. [/citace/)
Taky jsem viděla několik dílů a pokaždé všem těm kočkám pomohl. Nikdy není chyba v kočce, ale v majiteli. Pravděpodobně zakladatel tohoto fóra málo čistí záchody (Správně 2× denně se má) anebo kočka potřebuje zabavit, svoje místa, atd…
@Kobea píše:
Když tak pozoruju naše dva kocoury (jsou venkovní), tak těm sebevědomí rozhodně nechybí.
Dneska ráno mi přinesli dárek - zakousnutého kosa. Tak jsem jim poděkovala a schovala jsem si dárek do popelnice.
Jednou mi přinesli i ohlodanou zaječí nohu. Ale tu asi někde ukradli. Že je to baví….
Asi zajícovi… Je videt, že to jsou hodná zviřata, vědí, jak potěšit svojil paničku ![]()
V případě, že je kočka zdravá, tak by dostala tak do držky, že by se z toho nevzpamatovala. Toť mé výchovné metody, které jsem praktikovala jak u psa, tak u několika kocourů…podotýkám, že mám doma tři vykastrované kocoury a jsou hodní, už by si nikdy nic takového nedovolili. Jeden neustále lezl na stůl. Kdykoliv jsem přišla domů, seděl na jídelním stole jako váza. Když jsem mu naznačila, že tam nemá být ( několikrát jsem ho sundala a zvýšila hlas, že tohle ne!!!), byl nahoře znova. Ty chlupy na stole opravdu není dobrá věc…Neporozuměl vysvětlování a naznačování, tak co s tím? Vzala jsem si rukavice, protože mohl být agresivní a poškrábat mě, chytla jsem ho za kůži za krkem a tak mu naflákala přes tu prdel, že na stůl už NIKDY NEVYLEZL!!! Nevím, co tu kdo pořád řeší s tím, že MÁ KOČKA S NĚČÍM PROBLÉM A NĚCO SE JÍ NELÍBÍ!!! TO MĚ JAKO MÁ ZAJÍMAT? JÁ JI ŽIVÍM, JÁ JI DÁVÁM TEPLO DOMOVA, PELÍŠEK, JÍDLO, VÝBĚH VEN A JÍ SE NĚCO NELÍBÍ??? ABSOLUTNĚ NEZÁJEM!!! SEŘEZAT!!! UDĚLÁ TO PODRUHÉ, ZASE SEŘEZAT. A MOHLA BYCH PŘÍSAHAT, ŽE MÁM TY NEJVYCHOVANĚJŠÍ KOCOURY POD SLUNCEM.
Huba: Bohužel nemáte pravdu. Kočky se fyzicky netrestají z dobrého důvodu. Někdo tvrdí, že se v nich prohloubí nejistota, a začnou být větší nerváci. Já zas slyšela, a věřím tomu, že takto vychováte kočku, která se vás a vaší ruky bude bát: potud vaše výchova a kočičí poslušnost funguje. Zároveň z ní takto „vychováte“ zlou kočku ve vztahu k ostatním lidem..
Jestli nevěříte, doporučuji přečíst nějakou knihu o kočkách a jejich chování - třeba Vicky Halls: Kočka detektiv.
@Huba
Taky bych jí neuhodil, dlouho se to pak napravuje. Mám jí pro potěšení a né aby se mne bála. Jde to i bez toho, akorát to chce přemýšlet a něco si přečíst. To mne kockách právě baví, že je člověk musí brát jako partnera a nikoliv otroka nebo hračku.
Každý na to má nějaký názor. Já kočky nebiji nějak brutálně..možná jsem to v tom prvním příspěvku trošku přehnala z rozčilení, když jsem četla ten příběh.
Jsem milovník koček. Našeho kocoura jsem x krát plácla někdy více, někdy méně, jak bylo potřeba a věřte, že se mé ruky nebojí. Dnes je vychovaný a nemusím ho už nikdy pokárat. Má mě rád, mazlí se a je velmi přítulný. Pochopil, za co kárání bylo…vyhrabaná hlína z květináčů, sezení na stole, očichávání jídla na kuch. lince…to nesmí dělat a on to ví a nedělá to. ŽIJEME SI TAK SPOKOJENĚ už 8 let a není zlý k ostatním lidem. Naopak, přítomnost lidí miluje.
@Huba píše:
Každý na to má nějaký názor. Já kočky nebiji nějak brutálně..možná jsem to v tom prvním příspěvku trošku přehnala z rozčilení, když jsem četla ten příběh.
Jsem milovník koček. Našeho kocoura jsem x krát plácla někdy více, někdy méně, jak bylo potřeba a věřte, že se mé ruky nebojí. Dnes je vychovaný a nemusím ho už nikdy pokárat. Má mě rád, mazlí se a je velmi přítulný. Pochopil, za co kárání bylo…vyhrabaná hlína z květináčů, sezení na stole, očichávání jídla na kuch. lince…to nesmí dělat a on to ví a nedělá to. ŽIJEME SI TAK SPOKOJENĚ už 8 let a není zlý k ostatním lidem. Naopak, přítomnost lidí miluje.
Souhlasím, kočky se dají do jisté míry vychovat. Když ví, za co to je, je to povoleno.