Kočky serou na zeleninu

206
31.5.24 12:28

Kočky serou na zeleninu

Hezký den, prosím, jsem už zoufalá. Máme na chalupě postavený obrovský záhon. Manžel nad tím strávil opravdu tři měsíce práce. Vysadila jsem tam zeleninu, ovoce a vše možné, ale začaly do toho srát kočky. Kočky jsou z vedlejší chalup, záchod mají, je o ně postaráno dobře. Každy den co jsme tu najdu na záhonu minimálně dvě hovna. Po 14ti dnes co jsem byla doma, jsem jich teď vyházela téměř 30. Jsou v tom mouchy, brouci.. smrdí to na několik metrů. Salaty dva už odešly, protože byly nonstop pochcané. Máme malé dítě, které mi tam občas pomáhá. Opravdu je to už za hranou. Babské rady typu levandule, logr, citrusy nefungují.. Už mě přepadaly imyšlenky jim podstrčit jed nebo je nechat myslivcem odstřelit. Nejí to úplně spásné řešení, ale vzhledem k tomu, že tu zeleninu konzumujeme, děti ji někdy ani neopláchnoi, tak mám trochu strach, abysme se neotrávili dřív my. Máte nějaký tip?

Jenom podotýkám, že jsme kvůli tomu udělali kolem velký plot s králičím pletivem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80184
31.5.24 12:42

@Ellenk89 Jak veliký? Že by kočky schválně kvůli kadění přelezly třeba dvoumetrové pletivo? To se mi nezdá. Radu nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77042
31.5.24 12:42
@Ellenk89 píše: Více

tak někudy se k vám ty kočky musejí dostávat - zkontrolujte ten plot, asi tam máte díry u země, nebo jde přelézt vrchem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
31.5.24 12:47

Jsem kočkomil, ale tohle bych nedala. Známá to vyřešila tím, že si od sousedů půjčuje na dopoledne kdy jsou v práci psa. Jinak kočky nesnáší vysavač a celkově hluk, vodu, špínu. Zkusila bych mulčovací kůru, kropítka trávníku s časovačem, ještě existují nějaké repelenty na kočky, nebo vysadit kopřivěnku psí. Nebo bych jim v hrabání bránila mechanicky a na noc kytky oblozila kusy dřeva nebo něčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417

Taky nam sousedovic kocky serou do zahonu :?. Nastesti ne tolik teda. Prodavaji odpuzovace kocek (sprej),ale nevim zda funguje. zkusenost nemam. Nebo nejaky strasak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24734

Hoďte přes to síť. Máme totéž na pozemku u školy a moc to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24734
31.5.24 12:48
@Petra0009 píše: Více

Dočasně pomůže pepř a paprika. Ale jen do prvního většího deště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
31.5.24 12:49

Udělat síť či pletivo v konstrukci, kterou vždy sděláš dolů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
31.5.24 12:53

Kamarádovi chodila na zahradu liška a tak si sehnal 💩 💩že zoo od velkých šelem. Obehnal tím pozemek a měl pokoj. U lišky to zabralo ale nejsem si jistá jestli by to kočky odradilo. Možná nějakej vlk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80184
31.5.24 12:54

Nám chodí sousedova kočky, dvě. Smířila jsem se s tím. Ale kočky to zahrabávají, ne? Vadí mi to hlavně po výsevu, do vzrostlé už nejdou. Jestli to sbiras navrchu, nejsou to kočky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
31.5.24 12:56

No ono baštíš i horší zeleninu a ovoce celej život. Nedělej si iluze, že na zelných plantážích, které dodávají ovoce a zeleninu do supermarketů, kadí jenom kočky 😂 Když se zrovna chce sběrači, taky to hodí mezi saláty.
Taky nemám ráda toulavý kočky, ale toulavost je přirozená vlastnost koček, rozhodně si za to nezaslouží smrt protože ty potřebuješ mít čistej záhon :roll:
Promluv si s majiteli koček, nejlépe jim takhle pohrož. Uvidíš… třeba pak bude záhon to nejmenší, co tě bude trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77042
31.5.24 13:00
@inkakřivák píše: Více

no právě, kočky VŽDY své výkaly zahrabávají, je to jejich přirozený instinkt, takže jak píšeš, pokud jsou ho.vna na povrchu, není to od koček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
31.5.24 13:00
@Petra0009 píše: Více

Strašáka ti nesežerou, kočky jsou chytrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
31.5.24 13:03
@stinga píše: Více
Úplně vždy ne :lol: Stalo se mi, že se mi kočka vy… vedle záchoda. Podle jejího názoru nebyl dost čistý, tak se pomstila. Jsou to mrchy. To jen tak pro pobavení, venku fakt zahrabávají.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77042
31.5.24 13:03
@Serpentini píše: Více

jo tak to je jasné, zahrabaný trest by nebyl trest :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný