Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Podle me je to shoda okolnosti a z caje to nebude. Virozy ted velmi radi a zrejme neco chytlo i vase miminko.
Ale proc nekdo dava 3 tydennimu miminku caj?
A jak uz se psalo vyse, kohoutkova voda (ackoliv prevarena) neni pro male deti vhoda kvuli dusicnanum nebo napriklad chloru ci fluoru.
@Anonymní píše: Více
Tak plně kojené dítě nemá pít nic jiného než mateřské mléko a to až do doby než začne jíst příkrmy, tak už mu žádný čaj ani vodu nedávejte. Řešila jsem to se synem, tchýně furt do mě hustila, že synovi musím dávat čajíky, doktorka byla zásadně proti.
Vzhledem k tomu, že kojíš, tak mě napadá ještě ABKM, tak bych zkusila vyřadit na chvilku jídlo z kravského mléka, jestli to nebude lepší.
Proč jí dala čaj proboha, takhle malé miminko čaj nepotřebuje. ![]()
Nic vážného by se nemělo stát, pokud to bylo jen jednorázově a voda byla čistá. Sledujte miminko, jestli nemá průjem nebo jiné potíže, a příště používejte převařenou vodu.
@ruzzicka píše: Více
Nectes, ze prave miminko ma průjem, proto resi z čeho?
@Alušáček prý se to dávalo spousta miminkám kdysi
že i lidé mají žízeň tak miminka také a mléko je prý jídlo
Kdysi před 100 lety možná. Moji starší dceri je 26 let a do půl roku byla jen kojena, jinak nic. Nikdo mi nikdy neříkal, že musí pít čaj, mléko je i na žízeň.
Hele, ja vim, ze to ty babicky zpravidla mysli dobre. Ale to, ze se neco delalo kdysi, neznamena, ze se to delalo spravne.
Vzdyt snad v porodnici ti taky nedavali pro miminko caj, ne? ![]()
@Pdoctor píše: Více
No však ono i tohle bude za chvilku jinak, dyk každou chvíli se doporučuje něco jiného, on zas někdo něco vymyslí, něco vyvrátí, nemělo by se nic brát tak vážně. l
Ale mně teda dr. pro dceru čaj doporučila, dcera je dubnová, v létě vedra, tak prej jí trochu čaje můžu dát, tak jsem dávala. Ze začátku kojeneckou vodu, pak jsem se na to vyprdla a převařila kohoutkovou. Dneska je jí teda už 19, čili není to zdaleka 100 let.
@Anik @Anik A kolik te MUDr. bylo, ze doporucovala caj pro miminko?
Jako dost pochybuju, ze se zacne opet doporucovat podavani vody/caje v prvnich mesicich miminka.
A ze se doporuceni meni? Tak samozrejme, ze se meni, protoze jsou nove vyzkumy, ze. Ale nebudu u deti riskovat podavani neceho v rozporu s doporucenimi jen proto, ze to generaci predtim prezily. Prezijeme toho hodne, ale to neznamena, ze nam to nemuze poskodit zdravi zpusobem, ktery se projevi treba za desitky let.
Jinak ja detem davala kojeneckou vodu do 1 roku. V souhrnu vsech potreb pro deti byla kojenecka voda zenedbatelna polozka a nechtela jsem riskovat zdravotni problemy zpusobene zbytecnym podavanim dusicnanu, chloru nebo fluoru. Ale to je samozrejme kazdeho vec. ![]()
Já nepřevařenou kohoutkovou párkrát dala a nic se nestalo. Jinak jsem převařovala kohoutkovou, kojeneckou jsem nikdy nekupovala.