Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím vás maminky,
ráda bych se vás zeptala na radu, na kterou jsem nikde nenašla odpověď.
Mám 3měsíčního prcka a občas se stane, že když je sám v postýlce a začne plakat a máchat ručičkama škrábne se obličeji. Dávám mu na noc rukavičky, ale stane se, že si je sám sundá. Nehtíky stříháme i 2× do týdne. Většina ze škrábanců je povrchová, ale už se nám stalo, že si ublíží víc a ze škrábanečku teče krev. Bojím se, aby mu nezůstala jizvička. Jak jste tomuto předcházely, čím je nejlepší ranku ošetřit (bepanthen…) a mělo vaše dítko v pozdějším věku jizvičku ať už jste ošetřovali či nikoliv?
Děkuji předem za odpovědi
Katka
Ja to neresila, malej se prvne skrabnul uz v porodnici, tam mel rukavicky, ale pak se zacinal vztekat sunadaval si je a pravidelne se skrabal dal, sotva se mu jeden skrabanec zahojil uz mel dalsi. Zadny jizvicky ted nema. Jinak predchazet se da asi bud tema rukavicema pokud snese a pak mit nakratko ostrihany nehtiky..
Běžné. Nebránila jsem a ani neošetřovala, jsou to povrchové věci.
Dobrý den, stávalo se nám to taky. Jednou jsem přišla k postýlce a syn měl krvavý šrám na čele, byla jsem z toho dost špatná. Pak jsem začala nehtíky po ostříhání brát ještě pilníkem, aby nebyly ostré a byl klid. Teď jsou mu 4 roky a na tom čele má nepatrnou jizvu. Jinak jsem to ničím neošetřovala, prostě nechala zaschnout.
Dětem se vždy vše zahojilo, ničím jsem nemazala.
Dají se sehnat overaly co mají přehrnovací rukávy, místo rukavic.
Děkuji za reakce.
Zpočátku jsem mu nehtíky pouze pilovala, když jsem si zvykla na jeho titěrné prstíky stříhám a k tomu ještě přejedu pilníkem.
Kdyby to byly pouze ty povrchové neřešila bych to, ale takto jsem z toho začala mít obavy. Nerada bych z něj měla střihorukého Edwarda.
@Kačka137 píše:
Zdravím vás maminky,ráda bych se vás zeptala na radu, na kterou jsem nikde nenašla odpověď.
Mám 3měsíčního prcka a občas se stane, že když je sám v postýlce a začne plakat a máchat ručičkama škrábne se obličeji. Dávám mu na noc rukavičky, ale stane se, že si je sám sundá. Nehtíky stříháme i 2× do týdne. Většina ze škrábanců je povrchová, ale už se nám stalo, že si ublíží víc a ze škrábanečku teče krev. Bojím se, aby mu nezůstala jizvička. Jak jste tomuto předcházely, čím je nejlepší ranku ošetřit (bepanthen…) a mělo vaše dítko v pozdějším věku jizvičku ať už jste ošetřovali či nikoliv?
Katka
Dcera z toho ma na prave tvari dve jizvy
prave z tech hlubokych
@Kačka137 píše:
Zdravím vás maminky,ráda bych se vás zeptala na radu, na kterou jsem nikde nenašla odpověď.
Katka
tyjo hlavně se hoď do klidu nebo následující rok či dva zemřeš s tímto přístupem ![]()