Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahujky holky. Mám takový zvláštní dotaz. Dnes jsem byla s dcerou v dětském koutku, na záchodě. Vždy jí říkám ať na nic nesahá a počká až se vyčůrám. Jen dnes neměla svůj den a vztekala se, sedla na zem a asi i ručkama. Na tom není nic zvláštního, jen že na zemi byla už setřená krev, dle mě menstruační. Teď si zaboha
neuvědomím jestli se malá dotkla..samozřejmě sem jí hned umyla ručenky… je možné takhle něco chytit? Je mi teď uplně úzko…Děkuju moc za odpovědi ![]()
Ne. Leda by si tu krev ona sama aplikovala do žíly a ta žena co ji tam utrousila by měla AIDS. Pravděpodobnost obojího je nulová.
Menstruační krev je téměř stejná jako ta obyčejná, není nebezpečnější… ![]()
@Zanet26 píše:
Ahujky holky. Mám takový zvláštní dotaz. Dnes jsem byla s dcerou v dětském koutku, na záchodě. Vždy jí říkám ať na nic nesahá a počká až se vyčůrám. Jen dnes neměla svůj den a vztekala se, sedla na zem a asi i ručkama. Na tom není nic zvláštního, jen že na zemi byla už setřená krev, dle mě menstruační. Teď si zabohaneuvědomím jestli se malá dotkla..samozřejmě sem jí hned umyla ručenky… je možné takhle něco chytit? Je mi teď uplně úzko…Děkuju moc za odpovědi
Taky myslím že je zbytečné se strachovat. Samozřejmě pokud máte opravdu velký strach, můžete jet k mudr, třeba malé vezme krev na rozbor. Většina nemocí má ovšem inkubační dobu a nejspíš se stejně nic nezjistí. Ake za jednu návštěvu mudr nic nedáte…
@Aletheia Mohu se zeptat jste Dr.? Jako jsem si jistá, že přímo do ní asi nesáhla, to bych jančila hned, a byla už setřená..až teď večer mi to vrtá hlavou..a žloutenka c??
@Zanet26 píše:
@Aletheia Mohu se zeptat jste Dr.? Jako jsem si jistá, že přímo do ní asi nesáhla, to bych jančila hned, a byla už setřená..až teď večer mi to vrtá hlavou..a žloutenka c??
Nejsem.
Hepa C se přenáší krevním řečištěm. Takže tak jak píšu, muselo by se dostatečné množství infikované krve dostat přímo do krve dítěte. A to přes kůži nejde, pokud by měla dcera řežnou ránu na ruce, je tam lehké riziko. Ale rozhodně ne ze zaschlé krve.
Mnohem větší riziko je z té kliky co na tom záchodě byla. Zcela reálně, ta je plná zbytku fekálií a po otevření si nikdo ruce nemyje a pak jde jíst…
Přetlumoč to lékařce, můžete dělat odběr který bude malou bolet a bude plakat. Je to tvoje volba. Zrovna na hepatitidu jsou ty odběry rozsáhlé a opakované v období tuším 50 dní. Zažila jsem to jako větší dítě (bydleli jsem v blbé lokalitě a jak to bylo ve škole, museli jsme všichni na testy) a bylo to čiré utrpení. Zeptej se lékařky a uvidíš co ti poví.
@Aletheia děkuju moc, si hodná, uklidnila si mě. k dr.asi nepůjdu, malá ječí jen tam jdeme..třeba mi sem nějaká napíše. děkuji a dobrou noc..
@holkaZ píše:
Taky myslím že je zbytečné se strachovat. Samozřejmě pokud máte opravdu velký strach, můžete jet k mudr, třeba malé vezme krev na rozbor. Většina nemocí má ovšem inkubační dobu a nejspíš se stejně nic nezjistí. Ake za jednu návštěvu mudr nic nedáte…
Také moc děkuji, že jste se ozvala!!