Černý nehet - 18 měsíců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
106
4.12.16 10:43

Černý nehet 18 měsíců

Ahoj holky, jdu si pro radu. Dcera - 18 měsíců si včera večer na nožičku upustila z výšky větší kovové auto a to tak nešťastně, že se ji zabodlo přímo do nehtíku na palci. Samozřejmě plakala a udělala se ji na nehtu zřejmě krevní podlitina. Má nehtové lůžko a kousek pod ním celý modrý až černý, palec pořád trochu červený. Normálně na sobě snese ponožky i papuče, ale na dotyk je to pro ni hodně citlivé. Když se jí zeptám co ji bolí, tak na mi o prstíku nic neřekne a to mi většinou sama hlásí, nožička, hlava apod. Když ten palec vidí, tak mi oznámí, že má bebínko a chce to natřít a zakrýt, má svůj krém na bebina. Jsem z toho pořád nervózní, protože mi v noci téměř nespala, ale to nemusí souviset, protože si chtěla hrát, chodit a neplakala. Malá ječí, že k doktorce nejde, manžel mi říká, že je to v pohodě, že se prostě udělala krevní podlitina, ale já nevím, jely byste na pohotovost se ukázat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20513
4.12.16 10:51

Nejela bych, štěnice jí odroste, jen bych hlídala, aby se nehtík nezačal odlučovat a nezůstávalo pod ním živé maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
4.12.16 10:51

Ahojky, nejela bych, podle meho je to jen stenice, maly ji taky mel, kdyz se skripl do supliku. mizela mu teda dlouho, urcite 2 mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
4.12.16 11:10

Není potřeba pohotovost..Nehty na nohou déle odrůstají, na jaře už tam mít nic nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85280
4.12.16 11:11

Nejela bych. Maximalne se sloupne a to bych resila az podle toho, jak to bude vypadat. Kdyby ji to bolelo, tak mozna na vypusteni hematomu (strhnuti), ale kdyz se nehlasi, tak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
4.12.16 11:45

@leola řešili jsme tohle nedávno, syn (ale větší) si skřípl prst a měl ho celý fialový, bolelo ho to, taky jsem pořádně nevěděla, ještě v čekárně chirurgie jsem si říkala, že se nám vysmějí, ale nakonec vůbec. Ta krev, která se mu pod nehtem nahromadila, mu tlačila na ten nehet a bolelo ho to. Dr. vzal jehlu, nehet na čtyřech místech propíchl, krev vytekla a druhý den už o palci nevěděl. Časem mu ale celý nehet slezl a teď už ho má asi do 1/2 dorostlý. Pokud jí to bolí a pláče, tak bych se u nějakého dr. určitě ukázala, můžou jí celkem jednoduše od té bolesti odpomoci.
Bála jsme se, že budou chtít nehet strhávat, ale o ničem takovém ani řeč nepadla. Záleží na rozsahu - pokud to má jen málo, zřejmě to jen odroste, ale pokud hodně, tak se může stát, že o nehet přijde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85280
4.12.16 12:41

@Moise jen dotaz, kdyz to pichaji, tak s lokalni anestezii nebo bez?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
4.12.16 12:45

@blumen bez anestezie, k tomu není potřeba, jen ti propíchnou nehet, v něm nemáš nervy, takže to necítíš :) Během minuty bylo hotovo a ulevilo se mu. Hodím ti sem na chvilku fotku, jak ten prst vypadal, abys mohla porovnat.. pak ji smáznu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
4.12.16 12:48

Ale nejsem si jistá, kdy to bylo focena, jestli před nebo po :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85280
4.12.16 14:55

@Moise jezis, auuu :? :( vypada to skarede