Strach, že je to prasklá lebka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
365
23.11.16 07:26

strach že je to praskla lebka

Dobry den mam strach maly 8 měsicu mi spadl z gauče. Plakal chviličku pak se choval uplně normalně. Vesely, čily, bez nějakych přiznaku. Tak jsme nikde nejeli. Všimla jsem si že ve vlasech nad čelem ma asi 3 cm dlouhou bouličku. jen takovou špičku. Mam strach jestli to není fraktura. Prosim o anonym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3487
23.11.16 07:29
@Jana45 píše:
Dobry den mam strach maly 8 měsicu mi spadl z gauče. Plakal chviličku pak se choval uplně normalně. Vesely, čily, bez nějakych přiznaku. Tak jsme nikde nejeli. Všimla jsem si že ve vlasech nad čelem ma asi 3 cm dlouhou bouličku. jen takovou špičku. Mam strach jestli to není fraktura. Prosim o anonym.

Tak jeď k doktorce, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
23.11.16 07:31

Jestli začal plakat hned a šel dobře utisit tak buď v klidu. Lebka vydrží opravdu hodně. Podívej se určitě na profil Pudloslavy má to tam super popsany. A neboj bude to dobre. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
23.11.16 07:37

Mala nikdy bouli nemela kdyz spadla, to by me znepokojilo a jela bych k doktorce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
23.11.16 07:38

@Jana45 Abys byla v klidu, jeď na RTG.. Pokud hned plakal, neupadá do bezvědomí, nezvrací, neusíná, nepozoruješ změnu zornic, mělo by to být v pořádku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
23.11.16 07:46

Může to být jen prostě boule…a nebo prasklá lebka. ale nezapomeň, že i prasklá lebka se vlastně nijak neléčí… já jsem obecně typ, co jede k doktorce jen v opravdu nezbytných případech…takže já bych pozorovala až když by se mi něco nezdálo, tak bych teprva jela.

dětská (kor8 měs) lebka vydrží hodně. takže běžná výška gauča na podlahu je většinou ok. pokud to nejsou třeba 3 m schody, ostrý roh a podobně.

nicméně takhle od počítače to nikdo nepozná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
23.11.16 07:57

@Jana45 Osmimesicni dite si vyleze na gauč?  8o

Pokud potřebuješ uklidnit, tak zajdi k doktorce, maximálně vás pošle nachirurgii, kde s nim stejne asi nic moc delat nebudou, pokud se jinak jevi ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
23.11.16 08:33
@Svistice píše:
@Jana45 Osmimesicni dite si vyleze na gauč? 8o

To přeci nikde nepíše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
23.11.16 08:36

Praskla lebka se nebude manifestovat bouli, boule je praskla ceva, ktera krvaci do prostoru nad lebou a ma tam malo mista, proto se vybouli. Lebka jako kost by mela vydrzet hodne. Jina vec je otres mozku nebo treba krvaceni do mozku. ZAlezi, jaka to byla slupka. Po internetu to nezjistime, pokud mas podezreni nebo obavy, nech maleho vysetrit na detske urazovce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
23.11.16 08:40

Taky mi spadl, v nemocnici mu udělali ultrazvuk, tak jsem klidnější, doporučuju pro klid v duši..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
23.11.16 08:43

Otřes mozku jsem s malým zažila, to je opravdu nepřehlédnutelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1690
23.11.16 08:45

@Jana45 Ahoj, nejseš anonym…
Boulička bude asi hematom, sleduj jestli není spavý, apatický, neobvykle se nemotá, nezvrací…pro klid duše jeď k Dr.
Mám možná ještě horší zkušenost, kamarádky syn upadl v plném rozběhu hlavou o mramorovou dlažbu, byla to rána jako z děla, ale naštěstí vše bylo v pořádku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
23.11.16 09:00

@Svistice Nejmladší dcera si v čerstvých 7 měsících sama stoupla, za měsíc chodila kolem nábytku, vsude lezla, na desetiměsíční prohlídku prisla za pani doktorkou po svých z čekárny. Nemozne neni nic.

Co se týče pádu, kdyby se mi cokoliv nezdálo, jela bych na rtg. Vím o dvou případech praskle lebky deti známých, resilo se to jen pozorovanim v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
23.11.16 09:01

Vim že nejsem anonym. Děkuji za odpověďi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
23.11.16 09:02

Jela bych k dr, tedy spis rovnou na chirurgii ať mas jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák