Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý večer, mám dotaz. Syn se v noci někdy budí když odpoledne nespal a plače že ho bolí hlava. Dnes ale ještě než šel spát plakal že ho bolí hlava a šel zvracet 1× odpoledne sice spal, ale byli jsme v zábavným parku dvě hodiny, moc nepil a byl strašně uřícený). Tam se ale taky praštil do hlavy ale já si myslím že to nebyla taková rana prostě seděl na lavici a za ním byla skřínka a do ní se praštil ( neplakal usmívala se že ho to nebolí. Myslíte, že by mohl mít otřes mozku, nebo že to má spíš z té únavy?
@janulkaxxx píše:
Dobrý večer, mám dotaz. Syn se v noci někdy budí když odpoledne nespal a plače že ho bolí hlava. Dnes ale ještě než šel spát plakal že ho bolí hlava a šel zvracet 1× odpoledne sice spal, ale byli jsme v zábavným parku dvě hodiny, moc nepil a byl strašně uřícený). Tam se ale taky praštil do hlavy ale já si myslím že to nebyla taková rana prostě seděl na lavici a za ním byla skřínka a do ní se praštil ( neplakal usmívala se že ho to nebolí. Myslíte, že by mohl mít otřes mozku, nebo že to má spíš z té únavy?
ano mohl by mít otřes mozku když po úderu do hlavy zvrací.. a únava a bolest hlavy a zvracení jsou klasické příznaky.. neriskovala bych a raději jela na chíru - lepší zbytečně než pozdě
Dětské herny a zábavní parky jsou semeniste všech možných viróz, chřipek a střevních lapalii. Spíš bych tipla, že chytnul nějakou virózu.
To bolení hlavy bych ale být tebou řešila, jestli to má pravidelně a pláče kvůli tomu ![]()
Nechci urazit, ale fakt nechapu, jak se tady v diskuzich lidi tazi na zdravotni stav, jednak ti tu zadny doktor poradit neprijde a druhak nikdo to dite nevidime a nebyli jsme u toho, abychom to mohli alespon neodborne posoudit.
Byt na tvem miste, pockam do zitra, jestli se stav zhorsi nebo nezlepsi, sla bych k doktorovi
Jinak jednou „podmínkou“ pro otřes mozku je tuším alespoň krátké bezvědomí. Pokud se bouchnul přímo před tebou a videla jsi, že je ok, tak si nemyslím, že by to byl otřes mozku.
@Helileli nemusíš mít bezvědomí já jako dítě měla otřes mozku a v bezvědomí jsem nebyla ani na chvíli. Ale dr mi říkala při otřesu mozku je boule. Asi bych neplašila a počkala do zítra jestli de z toho nevyspí.
Taky si nemyslím, že by to byl otřes mozku. Naše malá ho nedávno měla a fakt šlo stoprocentně poznat, že něco není OK. Pád jsme neviděli, ale strašně dlouho řvala, byla taková malátná, pořád polehávala. Asi za půl hodiny začala zvracet a to už jsme na nic nečekali a jeli do nemocnice.
Těžko říct co to je…ale pokud se chová normálně, tak otřes mozku asi taky ne. dítě i může zvracet z úderu, a nic vážnýho to být nemusí…nám v srpnu syn 19m tehdy vypadl ze sprcháče nazad na hlavu, brečel jen chvíli, choval se normálně, bylo to večer, pak šel spát, a v noci 2 krát zvracel, 1,5 a 2,5h po pádu, cca, k dr jsme jeli až ráno, jsem ho hlídala, jestli je ok, ale doma mi spaly další 2 děti, tak jsme nejeli hned, byl na vyšetření, rentgen a neuro, a naštěstí byl úplně v pořádku, ale dr řekla, že to zvracení mohlo být z toho pádu, a nemusel to být hned otřes, nebo ještě něco horšího. nevím, jestli to bylo z toho, nebo ne, pěkně mě to vyděsilo, ale naštěstí to bylo ok. pokud to nebyla velká rána, ahlavně pokud se choval a chová normálně, tak bych se nebála
@lynč píše:
@Helileli nemusíš mít bezvědomí já jako dítě měla otřes mozku a v bezvědomí jsem nebyla ani na chvíli. Ale dr mi říkala při otřesu mozku je boule. Asi bych neplašila a počkala do zítra jestli de z toho nevyspí.
Tak zrovna naše dítko bouli nemělo. o tom bezvědomí jsem taky slyšela, prý to může být jen setina. Zase neuroložka mluvila o delším bezvědomí. Čert aby se v tom vyznal, když každý dr říká něco jiného ![]()
Jj ano praštil se předemnou to bylo v 19.00 pak si ještě min. 1,30 hrál, jedl a pak jsem přišly dom a to začal že ho bolí ta hlava ale to už bylo kolem 20.45 pak šel zvracet, tak jsem mu dala čípek a obklad a usnul ) chvilku to ale trvalo stěžoval si na tu bolest hlavičky. Ted jsem ho budila, bylo mu to nepříjemné že ho budím knoural a ted sel zvracet myslím, že kdybch ho nechala spát nešel by zvracet, pěkně klidně spal.
Jako kdybych u toho bouchutí nebyla tak o tom ani nevím a myslím si že je unavený. Tak nevím mám hrozný strach ale zase vím, že to prostě nebyla taková rána.
Kdyby spadl hlavou na zem neváhala bych už jednou jsme takhle jeli ale myslím si že pád na zem a praštění se je velký rozdíl nemyslíte?
@Helileli nee nemá to časté je to jednou za čas, ale víme že je to tím, že před den nespí a večer jde spát tak jak obvykle nebo později. Takže se snažíme aby odpoledne vždy spal a když ne tak večer dáváme spát dřív.
@janulkaxxx píše:
Kdyby spadl hlavou na zem neváhala bych už jednou jsme takhle jeli ale myslím si že pád na zem a praštění se je velký rozdíl nemyslíte?
Tak pokud se nepraštil fakt hodně, tak by mě to ani nenapadlo spojovat. Já bych to spíš viděla na střevní virózu. ted´ to všude řádí. V průběhu noci do něj občas šťouchni, jestli reaguje, zkus posvítit baterkou do očí, jestli se mu stáhnou zorničky. Kdyby se Ti cokoliv nezdálo, radši bych jela.
@Koty jo jak jsem psala ted jsem ho budila a knoural a tím jak jsem ho zbudila tak šel zase zvracet, zorničky se po posvícení stáhly ( ale po otevření oka je měl i tak malé je to v pořádku? ) jak se jmenuje věděl, ze záchodu odešel sám. Ted už zase spí.