Zvracení po bouchnutí do hlavy

92
26.11.16 22:47

zvracení po bouchnutí do hlavy

Dobrý večer, mám dotaz. Syn se v noci někdy budí když odpoledne nespal a plače že ho bolí hlava. Dnes ale ještě než šel spát plakal že ho bolí hlava a šel zvracet 1× odpoledne sice spal, ale byli jsme v zábavným parku dvě hodiny, moc nepil a byl strašně uřícený). Tam se ale taky praštil do hlavy ale já si myslím že to nebyla taková rana prostě seděl na lavici a za ním byla skřínka a do ní se praštil ( neplakal usmívala se že ho to nebolí. Myslíte, že by mohl mít otřes mozku, nebo že to má spíš z té únavy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
49159
26.11.16 22:51
@janulkaxxx píše:
Dobrý večer, mám dotaz. Syn se v noci někdy budí když odpoledne nespal a plače že ho bolí hlava. Dnes ale ještě než šel spát plakal že ho bolí hlava a šel zvracet 1× odpoledne sice spal, ale byli jsme v zábavným parku dvě hodiny, moc nepil a byl strašně uřícený). Tam se ale taky praštil do hlavy ale já si myslím že to nebyla taková rana prostě seděl na lavici a za ním byla skřínka a do ní se praštil ( neplakal usmívala se že ho to nebolí. Myslíte, že by mohl mít otřes mozku, nebo že to má spíš z té únavy?

ano mohl by mít otřes mozku když po úderu do hlavy zvrací.. a únava a bolest hlavy a zvracení jsou klasické příznaky.. neriskovala bych a raději jela na chíru - lepší zbytečně než pozdě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
26.11.16 22:54

Dětské herny a zábavní parky jsou semeniste všech možných viróz, chřipek a střevních lapalii. Spíš bych tipla, že chytnul nějakou virózu.
To bolení hlavy bych ale být tebou řešila, jestli to má pravidelně a pláče kvůli tomu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
26.11.16 22:55

Nechci urazit, ale fakt nechapu, jak se tady v diskuzich lidi tazi na zdravotni stav, jednak ti tu zadny doktor poradit neprijde a druhak nikdo to dite nevidime a nebyli jsme u toho, abychom to mohli alespon neodborne posoudit.
Byt na tvem miste, pockam do zitra, jestli se stav zhorsi nebo nezlepsi, sla bych k doktorovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
26.11.16 22:55

Jinak jednou „podmínkou“ pro otřes mozku je tuším alespoň krátké bezvědomí. Pokud se bouchnul přímo před tebou a videla jsi, že je ok, tak si nemyslím, že by to byl otřes mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
26.11.16 23:02

@Helileli nemusíš mít bezvědomí já jako dítě měla otřes mozku a v bezvědomí jsem nebyla ani na chvíli. Ale dr mi říkala při otřesu mozku je boule. Asi bych neplašila a počkala do zítra jestli de z toho nevyspí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
26.11.16 23:03

Taky si nemyslím, že by to byl otřes mozku. Naše malá ho nedávno měla a fakt šlo stoprocentně poznat, že něco není OK. Pád jsme neviděli, ale strašně dlouho řvala, byla taková malátná, pořád polehávala. Asi za půl hodiny začala zvracet a to už jsme na nic nečekali a jeli do nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
26.11.16 23:05

Těžko říct co to je…ale pokud se chová normálně, tak otřes mozku asi taky ne. dítě i může zvracet z úderu, a nic vážnýho to být nemusí…nám v srpnu syn 19m tehdy vypadl ze sprcháče nazad na hlavu, brečel jen chvíli, choval se normálně, bylo to večer, pak šel spát, a v noci 2 krát zvracel, 1,5 a 2,5h po pádu, cca, k dr jsme jeli až ráno, jsem ho hlídala, jestli je ok, ale doma mi spaly další 2 děti, tak jsme nejeli hned, byl na vyšetření, rentgen a neuro, a naštěstí byl úplně v pořádku, ale dr řekla, že to zvracení mohlo být z toho pádu, a nemusel to být hned otřes, nebo ještě něco horšího. nevím, jestli to bylo z toho, nebo ne, pěkně mě to vyděsilo, ale naštěstí to bylo ok. pokud to nebyla velká rána, ahlavně pokud se choval a chová normálně, tak bych se nebála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
26.11.16 23:05
@lynč píše:
@Helileli nemusíš mít bezvědomí já jako dítě měla otřes mozku a v bezvědomí jsem nebyla ani na chvíli. Ale dr mi říkala při otřesu mozku je boule. Asi bych neplašila a počkala do zítra jestli de z toho nevyspí.

Tak zrovna naše dítko bouli nemělo. o tom bezvědomí jsem taky slyšela, prý to může být jen setina. Zase neuroložka mluvila o delším bezvědomí. Čert aby se v tom vyznal, když každý dr říká něco jiného :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
26.11.16 23:07

Jj ano praštil se předemnou to bylo v 19.00 pak si ještě min. 1,30 hrál, jedl a pak jsem přišly dom a to začal že ho bolí ta hlava ale to už bylo kolem 20.45 pak šel zvracet, tak jsem mu dala čípek a obklad a usnul ) chvilku to ale trvalo stěžoval si na tu bolest hlavičky. Ted jsem ho budila, bylo mu to nepříjemné že ho budím knoural a ted sel zvracet myslím, že kdybch ho nechala spát nešel by zvracet, pěkně klidně spal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
26.11.16 23:12

Jako kdybych u toho bouchutí nebyla tak o tom ani nevím a myslím si že je unavený. Tak nevím mám hrozný strach ale zase vím, že to prostě nebyla taková rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
26.11.16 23:16

Kdyby spadl hlavou na zem neváhala bych už jednou jsme takhle jeli ale myslím si že pád na zem a praštění se je velký rozdíl nemyslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
26.11.16 23:19

@Helileli nee nemá to časté je to jednou za čas, ale víme že je to tím, že před den nespí a večer jde spát tak jak obvykle nebo později. Takže se snažíme aby odpoledne vždy spal a když ne tak večer dáváme spát dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
26.11.16 23:20
@janulkaxxx píše:
Kdyby spadl hlavou na zem neváhala bych už jednou jsme takhle jeli ale myslím si že pád na zem a praštění se je velký rozdíl nemyslíte?

Tak pokud se nepraštil fakt hodně, tak by mě to ani nenapadlo spojovat. Já bych to spíš viděla na střevní virózu. ted´ to všude řádí. V průběhu noci do něj občas šťouchni, jestli reaguje, zkus posvítit baterkou do očí, jestli se mu stáhnou zorničky. Kdyby se Ti cokoliv nezdálo, radši bych jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
26.11.16 23:24

@Koty jo jak jsem psala ted jsem ho budila a knoural a tím jak jsem ho zbudila tak šel zase zvracet, zorničky se po posvícení stáhly ( ale po otevření oka je měl i tak malé je to v pořádku? ) jak se jmenuje věděl, ze záchodu odešel sám. Ted už zase spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák