Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj byla sem moc šikovná.. a oparila se olejem co pomůže? Fotka červené ruky hned co se to stalo a fotka bez zarudnutí s puchýřky nebo co to je asi hodinu a půl po tom.
Panthenol´nebo chladící krém. Namazat a vydržet. Já se opařila před pár dny vařící vodou. Chladila jsem asi 15 minut, poté jsem namazala mlékem na ruce, tlusté vrstvy, pořád dokola. Na noc namazat tlustou vrstvou, přikrýt látkovým kapesníkem a obvázat. Mazat ikdyž se začne loupat ![]()
Hlavne hodne chladit! Kamaradka se spalila pampeliskovym medem a prej zazracne pomohl Hymalaya krem z Rossmanu, ale osobne vyzkouseno nemam.. podporuje hojeni.
Studená voda, dej do kýblu a ponoř, potřebuješ zchladit a hydratovat…
A napadá vás něco teď když nic z uvedeného doma nemám? To mi zbývá do zítra asi jen chladit ne? ![]()
Mě ihned ulevuje od bolesti bepanthen mast, taková ta na prsní bradavky a mimi zadeček. Ale mívám menší popáleniny. Namazat tlustou vrstvou. Doporučuje se namazat sádlem nebo měsíčkovou mastí…
@MaláJája píše:
A napadá vás něco teď když nic z uvedeného doma nemám? To mi zbývá do zítra asi jen chladit ne?
na popáleniny je taky dobrá šlehačka (smetana ke šlehání) nebo třeba tvaroh. To by jsi doma mít mohla ![]()
Ty a nezajedeš si s tím k doktoru, mají na to mastičky a sterilní obvaz. Na pohotovosti ti pomohou
Tak pokud nemáš nic ze zde uvedeného tak na popáleniny se dává mastný tyl, což je vlastně obvazový materiál namazaný vazelinou. Takže bych namazala vazelinou (případně tím sádlem) a zakryla to sterilním čtvercem.
@terinka4444 no já nevím myslíš že to je na doktora?
aby na.me nekoukali jak na blazna
![]()
Ja si popaleniny mazu vzdyck aloe vera rostlinkou. Utrhnu kousek a tu stavu tam v poradne vrstve roztiram. Nezustaly mi ani zadne jizvy…
@MaláJája píše:
@terinka4444 no já nevím myslíš že to je na doktora?aby na.me nekoukali jak na blazna
![]()
prosím tě, mně se to jako nelíbí, co jako na blázna, je večer, přeci nebudeš trpět do rána nebo na to dávat šlehačku ![]()
@terinka4444 píše:
Ty a nezajedeš si s tím k doktoru, mají na to mastičky a sterilní obvaz. Na pohotovosti ti pomohou
Mě teda taky ten doktor napadl, zas úplně malá spálenina to není ![]()